• dandik kart...

    öyle ki;

    -''bonus american express ile; bonus program ortakları'nda yapacağınız tüm harcamalarda 2 kat bonus kazanırsınız'' de...

    altına da mini minnacık bi uyarı kondur...

    -''bir kart ayda en fazla 50 tl bonus kazanır''

    adam mı düdüklüyosunuz abicim siz? hem iki kat bonus de, hem de en fazla 50tl bonus alırsın bebişim de... yeak yeaaa!
  • geçen hafta garanti bankası tarafından aranarak sadece siz değerli müşterilerimize özel başkaları istesede çıkaramıyor diyerek itelemeye çalıştığı karttır. arayan banka görevlisi ile geçen diyalog özet ile şu şekildedir.

    banka: bu kartımız ile 2 kat bonus kazanıyorsunuz üstelik yıllık kart aidatı sadece 15 tl
    ben: o zaman mevcut kartımı kapatın bunu kullanayım iyimiş 15 tl hemde 2 kat bonus
    banka : ama mevcut kartınızı iptal ederseniz 65 tl yıllık aidat.
    ben: e zaten bu kartımın yıllık aidatı 50 tl onada 15 tl ek vericem gene 65 tl ne anladım ben bu işten.
    banka: kısa bir duraksamadan sonra ama bunun 2 kat bonusu var (anladım fatal error a az kaldı)
    ben: iyide niye iki kartım olsun iki kat bonus veren aynı banka kartım varken eski kartımı kullanamayacağıma göre kapatın onu.
    banka : ama o zaman aidat ücreti 65 tl oluyor.
    ben : kart almazsam 50tl kart alırsam 65tl bide sadece belli noktalarda geçerli 2 kat bonus bana pek mantıklı gelmedi.
    banka: ama çok avantajlı bir kart.
    ben :daha başta 15 tl farkla hissetirdi bu avantajı
    banka ama 2 kat bonus .
    ...

    diye uzayıp giden bir konuşmadır.

    1 hafta sonrada reklamları görünce iyi ki almamışım dedim. hani bana özeldi.
  • garanti'nin az önce bana da itelediği karttır. bonus kartımı yoğun olarak kullandığım için kendilerinin özel müşterisiymişim de, bunu herkese vermiyorlarmış ta, bundan sonra iki kat para puan kazanacakmışım da...

    (bkz: sen de bunu yedin)
  • 2012'de senelik ücreti 70 liraydı. bunu ödeyince diğer kartlar için aidat almıyorlar.
  • önce itelediklerini düşündüğüm, ama sonradan bonusu neredeyse tamamen bırakmamı sağlamış karttır. x2 puan ve bazı yerlerde direk indirim imkanı fena değil, ayrıca bu kart için ayrı bir ücret de almadılar. ama bir bankadan herşeyin pozitif olması beklenemez değil mi, bir ipnelik var gibi hayırlısı...
  • yurt dışında avantajlı değildir. çünkü yurt dışında yaptığınız alışverişlere, ister döviz hesabını seçin, ister türk lirası hesabını seçin %3 komisyon bindirmektedir. ama mesela vakıfbank world, hem usd olarak ödeme imkanı sağlamakta hem o komisyonu almamaktadır. aynı şekilde yapıkredi world de borcunuzu tl'ye çevirmekte ama komisyon almamaktadır. verdiği bonusla o komisyonu bir şekilde geri kazandırıyorsa bilemeyeceğim tabii, ama gene de çok sağlam basmıyor bence.
  • bonus'a yıllık aidat vermediğim için bundan 19 tl aidat alırız diyerek pazarladılar x2 bonus, anında indirim falan tamam dedim en sonunda. ilk alışverişim 1300 tl oldu, 26 tl bonus + 3 ay vade farksız taksit verdi. sevdim kendisini. tek dez avantajı bütün poslarda geçmemesi. garanti'in poslarının yanında iş bankası, denizbank ve vakıfbankası poslarda da geçiyor şimdilik. bu sebepten dolayı diğer bonus'u da yanında taşımak gerekli.
  • bu kartı satmak için sizi aradıklarında mevcut bonus kartınızın üzerine tanımlayacaklarını ve aidatının 15 tl olduğunu söylerler fakat sizin normal bonus kartınız (amex kartınız çıktıktan sonra) plus'a terfi ederse amex kartınız eski iptal edilmiş bonus kartınıza (plus olmayan kart) tanımlı olduğu için bağımsız olur ve yıllık ücreti 65 tl ye terfi eder. arayıp durumu anlattığınızda amex kartı yeni plus kartınıza tanımlayamayacaklarını, iptal ettirmememiz için 35 tl bonus önerirler. sonuç olarak 15 tl dedikleri ücreti bir şekilde 30 tl ye çıkarırlar.
  • az önce telefonda elemanın bildiğin zorla itelediği kart. adam ilk başta yıkama yağlama işlemini başarıyla yaptı, ardından saydı avantajları falan sonra isteyip istemediğimi bile sormadan hemen "evet işlemlere başlamak için baba adını alabilir miyim" deyince hacı istemiyorum ki ben sen niye bu kadar gaza geldin demek durumunda kaldım. ama adam azimli çıktı, yılmadı devam etti tabi. yarım saat süren konuşmanın ardından kendimi arkadaşa bilgilerimi verirken buldum.

    19 lira yıllık ücreti varmış, iki kat da bonus veriyormuş. ekstresi, limiti falan bonus kartınızla ortak oluyormuş. burada yazılanları okuyunca kafama yattı, verdim onayı. umarım sonunda garanti kazığına maruz kalmayız.
  • 15 haneli kart numarasına sahip olduğu için mail order ile alışveriş yapılamayacak olan kredi kartı.
hesabın var mı? giriş yap