• yanlış hatırlamıyorsam forum benzeri bir internet sitesinde bir arkadaşımızın girilerinin toplanmış hali.

    ilginç bir özgüven ve farklı bakış açıları kazandırdığını net bir şekilde söyleyebilirim.

    erkekler için "kadın".

    pdf linki

    evet djbible diye bir internet sitesi.
  • erkek adam blogu yazılarından sonra dengeleyici bir yapı oluşturdu bende. zaten redpill külliyatını toplayıp rational male kitabını yazan rollo tomassi de, zamanında tıpkı pook gibi, so suave adlı pua forumundan gelmedir.

    kırmızı hap ile (erkekadam aracılığıyla) gerçekler yüzünüze bir bir çarpınca ister istemez bir şok süreci geçiriyorsunuz. tabi sonraki süreçte ilişkilerin aslında doğal dinamikler çerçevesinde gittiğini ve bizim anlamsız olarak gördüğümüz veya açıklama getiremediğimiz durumlarda ne yapmamız gerektiğinin idraki yerleştiriliyor.

    ancak ne zaman ki pook'un kitabını okumaya başladım, işte o zaman tam anlamıyla rahatlık, tatmin ve amaca yönelik büyük bir şevkle hareket etme gücü açığa çıktı.

    dili muhteşem. destansı anlatımı bir erkeğin tam anlamıyla içselleştireceği biçimde. gerek yaşam deneyiminden gerekse kurgularından verdiği örnekleri de oldukça etkili.

    kh bir zorunluluktu çünkü artık bu açık dünyada kendilerini dımdızlak bulan erkeklerin bir şeyleri tanıma ve kalıba koymaları gerekiyordu. ancak yalnızca bununla bağlı kalınamaz. çünkü bir erkek belli sınırlar dâhilinde hareket etmeye kendini zorladıkça özgürlüğü kısıtlanır ve bu da onu amacından saptırır.

    kh'nin üzerine pook okunduğunda ise hem entelektüel olarak kadınları, ilişkileri ve yaşamın dinamiğini anlamlandırma tamamlanmış oluyor hem de amaçlarınız uğruna ruhunuzun tüm sevecenliği ve coşkusuyla yardırmanıza olanak sağlıyor.
  • genç adam artık, hayat ve kadınlar hakkında bilmesi gereken her şeyi biliyordu. hayat denilen kumarhaneye adım atmıştı ve oyuna girmişti. bir erkek zar atarken, genç adam zar atana odaklandı ve :
    “pook! senin konuştuğun genç adam kim biliyorum! o sensin!”
    “evet. ben sana sadece kendi öğrendiğim dersleri anlatıyorum. genç adama
    çıkışırken, aslında kendime çıkışıyorum. hadi devam edelim.”
    pook masaya baktı ve zafer haneleri ile onların sunduğu ödülleri gördü. önemli olanın kazanılan ödüller olmadığını bilerek zarı elinde salladı. hayatın tuzu biberi, zarın şıngırdamasıdır” dedi kendi kendine.
    oyunu yöneten sordu : “mösyö pook, bu el için ne kadar bahis oynamak istiyorsunuz?” dedi. pook elindeki zarlara baktı. yetenek, hayaller ve dayanıklılık zarlarıydı bunlar. bir de elimdeki çiplere baktı. bir renkte sahip olduğu tüm mal varlığı, diğerinde ailesi ve arkadaşları da dahil sosyal bağları ve diğer renkte ise sahip olduğu en muhteşem varlık vardı : zaman.

    pook oyun yöneticisine döndü. “hepsini masaya koy.” oyun yöneticisi panikledi. “ama bunu yaparsanız, tüm varlığınızı, sosyal ağlarınızı ve zamanınızı yani hayatınızı kaybedebilirsiniz. bunların tamamını yeteneğiniz, hayalleriniz ve dayanıklılığınız üzerine oynamak istediğinizden emin misiniz?” dedi.

    kumarhanedeki herkes pook'a dönmüştü. çok az insan bütün her şeyini masaya koyardı.
    zarı sallarken “hepsini masaya koy” diye tekrarladı pook. zarları yuvarlarken şöyle dedi :
    “hayatta alabileceğin en büyük risk, her şeyini masaya koymamaktır!” “dünyanın en zeki, en yetenekli ve en azimli insanı olabilirsin. ama riski
    kucaklamadan hayatta ve kadınlarla başarılı olamazsın.”
    “ama pook. ben risk almaktan korkuyorum. ya kaybedersem?”
    pook genç adamı tokatladı. “kaybedemezsin! herkes seni tanımlamaya, seni kendilerine göre şekillendirmeye çalışıyor. politikacılardan arkadaşlarına kadar. sen olduğun gibi kaldığın sürece her şey yolunda. sen bu kalıbı kırdığında ise herkes ama herkes seni durdurmaya çalışacak.”
    “o zaman nasıl kaybedemeyiz ki?”
    “yiğit savaşçının savaş meydanında savaşarak kaybetmesi onurdur. erkeği zafer değil savaş tanımlar. bazı insanlar vardır, lanet ya da kötü şans ile her gün kuru ekmek yemek zorunda kalırlar. bu durumu değiştirmek için her savaştıklarında, kazanıyordurlar.”

    “yani, risk almak savaşmak demektir. yani bu bilgi ve öngörüler ise kılıçtır, kalkandır, zırhtır ve savaşırken kullandığın diğer şeylerdir. ve ellerinde yeterince silah yokken bile savaşanlar, baştan aşağı en iyi silahlarla donatılmış iken kıçının üstünde oturanlardan daha değerlidirler.”

    “evet. cennet, kibarca söyleyelim, bir çift zardır. elindekini harekete geçmek için riske at. eğer yeteneklerini ve hayallerini gömüp üstüne yatarsan, göklerin gazabı üstünde olacaktır.”

    “ama ya durum imkansiz ise? ya her şey senin aleyhine ise? o zaman ne olacak?”

    pook bu yazıdan yorgun, tüm pookların geldiği pook ülkesine doğru yavaş yavaş gözden kaybolmaya başladı. giderken de şöyle dedi. “şunu unutma ...
    “fırsatlar, imkansız durumların ardına gizlenirler.”
hesabın var mı? giriş yap