• dünyanın en çok para basan (günlük 1 milyon dolar falan) oyun şirketi olan supercellin yeni oyunu.

    ancak türkiye storeda yok nedense. belki de henüz tam versiyonu yayınlanmamıştır. ki öyledir muhtemelen.
  • türkiye store'a da düşmüş olan, clash of clans tarzı strateji oyunu.
  • clash of clans'tan sonra yeni fenomen olacak oyundur. fakat diğer oyunculara karşı oynanabiliyor mu henüz keşfetmiş değilim.
  • multiplayer özelliği var mı, online olarak diğer oyunculara saldırabiliyor muyuz yoksa kendi çapımızda mı oynayacağız çözemediğim oyundur bilen biri yeşillendirirse super olur.

    süper oyunlar yapan supercell'in yeni oyundur efendiim.
  • clash of clansdan farkli olarak clan ya da alliance olmayacak olan oyundur. bir de ayni anda sadece tek bir insaat / upgrade yapilabilmektedir.
  • yeni silah ve yapı inşa etme amacıyla ana evinizi geliştirmek için belli bir levela gelmenizi zorunlu kılan ancak söz konusu levela ulaşmanın gereğinden fazla uzun sürdüğünü düşündüğüm acayip saran oyun.
  • travian'ı andıran oyun.
    ilk başlarda kasanızın kapasitesini aşacak yükseltmeler için para biriktirmeyin. gelir koyar alırlar varınızı yoğunuzu.
    savunmaya öncelik vermeyin. biri vuramasa diğeri vuracak zaten. savunmanızı arttırarak paranızı alacak kişiyi değiştiriyosunuz sadece.. zaten karargahı yükseltmek için level atlamanızı isteyeceği için el mecbur yükselteceksiniz zamanla...

    madenlerinizi geliştirin. maliyeti çok gibi görünse de bir çok avantajı var.
    kendi paranızı üretince yapmanız gereken yağma miktarı azalıyor. bu sayede daha az savaş yapıp daha az madalya kazanıyorsunuz.
    bu da haliyle karşınıza çıkan komşu adaların seviyesinin düşük olmasını sağlıyor. siz 25 level 90 madalya sahibi olun, karşınıza çıkan 18 level 90 madalya sahibi adamı istediğiniz gibi ezersiniz. lakin o sizi yağmalayamaz, kafanız raat olur.

    savunma taretlerinizin dizilimi çok önemli. hemen herkes karargahı bi köşeye koymayı tercih eder. en doğrusuda budur. lakin vurulamayacak köy yoktur. her köy vurulabilir.
    ancak kimi köyleri önüne gelen vururken kimi köyleri işini bilen, güç taşına booster açmış adamlar vurabilir.

    elmaslarınızla anında yükseltme yapmayın. sizi 8-10 saat ileri götürmekten başka bir şeye yaramaz.
    elmaslarınızla eksik kalan para miktarını verip yükseltmede yapmayın. çünkü bi noktadan sonra yükseltmeler milyonlarca maden istiyor. sizin oyunun başında "elimde epey hammadde var, bir daha toplayamam bu kadar üzerini elmasla tamamlayıp bilmemne binasını yükselteyim" dediğinizi biliyorum. demeyin. çünkü o yükselttiğiniz bina bir noktadan sonra uydur kıydır bir bina olacak.
    elmaslarınızı kullanacaksanız yalnızca karargah yükseltmelerinde kullanın.

    dr.terör'ü gelişi güzel yağmalamayın. üst üste minimum kayıplarla yağmalayıp kısa sürede yüksek miktarları deponuza koyabilirsiniz. hele birde kaynak yağmasını arttıran heykeliniz varsa kazanımınız iyice artar.
    her dr.terör geldiğinde bir tane büyük yükseltme yapın. dan dun yağmalamayın adamı.

    haritadaki karlı adaları işgal edilir edilmez vurun. bu adaların sayısı az olduğu için vurulabilecek ada az oluyor. bu da savunma taşı düşürme ihtimalinizi azaltıyor. hemen vurursanız pek yakında tekrar işgal edilir. bu da savunma taşı kazanma ihtimalinizi arttırır.

    burda mühim olan sürekli köyünüzde inşaat olması. hangi inşaatın olduğunun pek önemi yok. karargahınız 13-14 olduktan sonra zaten para bitmiyor. mevcut inşaat bittiğinde, yeni bir inşaat başlatacak para hayli hayli oluyor. bu yüzden aşırı derecede çıkartma gemilerini/gambotu yükseltmek için kasmaya gerek yok.

    neden kimse radarı 9, şok atarı 10 yapmıyor.?
    çünkü bunların maksimum seviyesi bu. ötesi yok. oyunda gelinebilecek maksimum seviye 61 level.

    takıldığınızı sorabilirsiniz.
    o7
  • insanın asabını bozan saçma sapan bir eşleştirme sistemine sahip oyun. savaş esnasında yaşananlar işaret fişeği olayı falan mantıklı... füzenin kendi askerlerinizi vurması da mantıklı ama ne aptalca bir sistem ki sistem adaları dışında gerçek oyuncuların adaları ile eşleştigimde ne hikmetse en az benden 6-7 level üstte oluyorlar. benim başarı madalyalarım hepsinden fazla ama nasıl bir mantıksa sağdan daliyorum olmuyo soldan daliyorum olmuyo bazı silahlar var ki bu oyunda bir anda 15-20 askeri havaya uçuruyor. bir adet sağlam canı olan asker var o da elinde sapanla dolaşıyor bir savunma binasını yıkana kadar çoktan öldürüyorlar bunu o yüzden elinde sapanla dolaşan ayı kılıklı savaşçıdan basmıyorum. bir adet bazuka ile dolaşan kadın var ona da höh! deseniz parçalandığı için onu da tercih etmiyorum. öte taraftan şu an level 18'im ve karargah level 7... kafayı yicem bir ada var ve 2 savaştır karargah binasının ibresi kılı kılına kurtarıyor. adam da benden 6 level yukarıda. buna da şükretmek lazım heralde.
  • elmasları harcamasak mı acaba? malum bir tane inşaat basabiliyoruz. bakarsın güncelleme gelir inşaatçı için elmas gerekli olur.
  • clash of clans'in tatli seker bir visual yapisi var, bi oyunda goremedim onu. karakterler cok itici duruyor. ıki saldiri yapip sildim, ikinci bir bagimliliga zamanim elvermez.
hesabın var mı? giriş yap