• twitter'ın dünyaya en faydalı armağanı denebilir bunun için. twitter'dan da faydalı. öyle.
  • geçenlerde araştırırken bootstrap için hazırlanmış, zilyon adet sayfa template'ini ve tool'unu html, css ve javascript olarak veren şöyle müthiş bir kaynak buldum:

    https://bootsnipp.com/

    benim gibi başlangıç seviyesindekiler için hazine değerinde.

    edit: camiada bilinen bir siteymiş vesselam. jr orta demeden baya kurcalayanı varmış.
  • öntanımlı classlara hakim olunca çılgın attığınız platform. 4. versiyonu alpha aşamasında, lakin sadece margin-padding öntanımları ve flexbox için geçilir.

    birbirine benzeyen siteler tasarlandığı doğrudur, neticede web dediğimiz şey 800x600, 1024x768, 1366x800 yatay pc monitörlerinden kısa zamanda 1080x1920 portre modunda cep telefonuna evrildi. ekranlar küçüldü, görebildiğimiz detay azaldı, çözünürlüğün artması bir anlam ifade etmiyor, zira makro görüşümüz zaten iyi değil, çoğumuz da o kadar odaklanacak vakit, merak yok.

    konudan çok kopmak istemiyorum ama değişim kaçınılmaz, örnek olarak bir zamanların kabusu ie, artık yok. %98 kullanım oranı olan browser zamana yenildi, tasarım bile zamana yeniliyor, sizin ps'de çılgın atıp yaptığınız ui bir cep telefonu için hiçbirşey ifade etmiyor. hızlı, yani çabuk erişilen ve çabuk tüketilen herşey artık hakim konumda. sizin nakış gibi işlediğiniz tasarımı insanların çoğu değerini anlamıyor, anlaması gerekmiyor, belki de o tasarıma orada olması da gerekmiyor.

    amp gibi google teknolojileri bile bunun acayip bir örneği...kimse senin reklama boğulmuş, hatta bootstrapli olsa bile sitene bile girmek istemiyor, xml benzeri feed'den karoselli galeriye bakıp kaçayım, bu. sitede vakit harcama denilen kavram artık onedio ya da youtube gibi platformların dışında kalmadı. çoğu yeni nesil genç arkadaşın telefonunda browserlar, kullanılmayan klasöründe... devir app devri...

    haliyle ekranın çözünürlüğünden bağımsız olarak, cep telefonunun ekran fiziksel sınırı yüzünden bootstrapin büyücek kolonları şu an için tek çalışan yol..

    telefonların büyümeyeceğini ve gözlerimizin makro keskinliğine yaklaşmayacağını da hesap edersek, daha uzun bir süre sahalarda olacaktır.
  • çıkış tarihleri şöyle olan framework:

    1.0 - 19 ağustos 2011
    2.0 - 31 ocak 2012
    3.0 - 19 ağustos 2013

    projeniz 4 yıldan fazla sürüyorsa sıkıntı büyük zaten.
  • sayesinde internetin önemli bir bölümü aynı tornadan çıkmış görüntüsü vermekte.
    iş ilanlarına da aranan kriterler arasında bunu yazıyorlar ya, overlokçu reçmeci arıyor sanki mübarek.
  • sikilirsam yaparim dedigim bir startup projesinin ui'ini icinde hazir bulunduran beni ui'yla ugrastirmayacak uber tasarim framework'u.

    bu aralar software dunyasinda hersey benim icin kolaylasiyor sanki lan sozluk.
    olur da zaman makinesi falan icat edersem, sedet'i devre disi birakip herkese antik sozlugu dayaticam.
  • full stack çalışıp responsive, button tasarımı vs uğraşmak istemeyen yazılımcıların kurtarıcısıdır. versiyon 4 için güzel bir tutorial hazırlanmış, ilgilenenlerin izlemesini öneririm.
  • inanılmaz güzel bir şey lan bu. biraz daha içine girdiğim zaman çılgın atacağımı düşünmekteyim.

    css'ye yeni başlamışsanız, ve etkileşimli web sayfaları yazmaya kasıyorsanız bu hayat kurtarıcı. şiddetle tavsiye ediyorum.
  • program derleme ile ilgili kullanım alanında, yeni derlenen derleyecinin kendisini yeniden derlemesidir*. cok karisik oldu sanirsam. diyelim ki sizde derleyici-9 var ve siz derleyici-10'a guncelleme yapmak istiyorsunuz. satirlarca yazdiginiz use flaglarinin ardindan diyorsunuz:

    make bootstrap

    boylece, once derleyici-9, derleyici-10'un derlenmesi icin kullaniliyor. daha sonra yeni derlenen derleyici-10, kendisini kullanarak bir daha derleniyor. eger yamulmuyorsam, fazlaca zaman almasinin yaninda bu islem; optimizasyon basarisini artiriyor ve eski sisteme olan bagimliligi oldukca azaltiyor.

    (bkz: linux from scratch)
    (bkz: gentoo)
    (bkz: stage 1)
  • 4. versiyonuyla eski versiyonda mantıksız bulduğum çoğu şeyi derleyip toplamış adam etmiş framework. css için scss işi yerinde olmuş, eski versiyonda olan panels, thumbnails, wells gibi birbirine benzeyip nedense farklı farklı yapıları olan arkadaşları toplayıp cards adıyla birleştirmişler. bir çok kişi hali hazırda font awesome kullanıyorken glyphicons 'u kaldırmaları süper olmuş. eski sürümlerde glyphicons'u css'den temizleyeceğim diye uğraşıyordum hep. font birimleri, formlardaki class isimleri vs. güzel olmuş. hidden, visible yerine hidden-*-up, down gelmiş visible gitmiş ki bu neden böyle değil diyordum hep eski sürümde.
    eski bir proje üzerinde denedim migrasyon yapmayı, biraz uğraştırdı ama pek de zorlamadı.
hesabın var mı? giriş yap