• sonuçta abi islam dininde kurban, borcu olmayan zengine farz değil mi yaaaa mehejehe bizim borç çok kesemedik. şeklinde kendini savunan beyaz yakalıdır.

    ulan düdük, tatile gidip 1 hafta önce içtiğin birayla şarapla rakıyla borçlandığın 10000 tl nin 1000 tlsini saklayaydın da kurbanını keseydin ya (!)

    bu beyaz yakalılar da süper adamlar ha, kaş’da tatil yaparken ortamlarda; “ dinler insanları uyutmak için ortaya çıkarılmış uydurmasyon şeyler” yozgat’a gel, akraba eş dost ortamında, “ abi bizde borç çok ya, biliyonuz yeni ev kurduk ettik evlendik...”

    kurban eti yerken iyi, kesmeye gelince “bu ne büyük vahşettir ya, adamın biri oğlunu kesmedi diye 4 gün bayram yap bir de bir sürü hayvan kes”

    beyler yanlış anlamayın da, yemez yani, baktım sabah namazında da yoktu hıyar. nerdesin kardeş namazdan sonra göremedim? diyorsun, ya ben arkadaydım erken çıktım diyor. sanki üniversite sınavında lale...(!)
  • "dinler halkları uyutmak için çıkarılmış uydurmasyon şeyler" diyen bir insanı kurban kesmemek ve namaza gitmemekle suçlayan bir sivri zekalıyı gördüğümüz başlık.
  • size dininizi de mi biz öğretelim arkadaş? al da az oku allah'ın sığırı seni.

    (bkz: kurban kesmek kimlere farz)
  • hayır işlerinde üşenen insan
  • etrafındaki herkesi, kendi dinine inanmaya ve uymaya zorlayan bir primatın serzenişidir.

    insanlar sana açıkça "hayır inanmıyorum ben buna" diyemiyorsa sen karşındaki kişi hakkındaki gerçeği bilmeyi hak etmeyen saplantılı birisin demektir. biraz kendine çeki düzen vererek daha sorunsuz bir hayat yaşayabilirsin.
  • hesabını bilen insandır, t

    insan trilyoner olsa, hayatı boyunca tek bir defa bile kurban kesmese,

    dini bakımdan hiç bir sorun değildir. bu dediğim müslümanlar için geçerli.

    çünkü bu kurban konusu çok çok eski, kadim bir adettir

    zaman içinde tamamen sosyal dayanışma amaçlı hale gelmiş. elbette çok güzel ve topluma, bilhassa yoksul insanımıza bir nebze bir ikram kabilinden yardımlaşmadır, faydalıdır.

    ancak şu var:

    kazancının ve sabit maddi varlıklarının tamamı üzerinden zekatını veren müslüman için kurban kesmek asla gerekmez.

    neden de önemsiz, sadece kendisinin bildiği nedenlerle kurban kesmeyi tercih etmiyor olabilir.

    bunun içinde elbette hayvanlara karşı sevgi, et yememek veya başkaca hassasiyetler olabilir. hepsi mümkündür ve hepsi dinen geçerli nedenler. demin dediğim gibi kurban kesmek zaten farz ibadet değildir.

    insan fiilleri ve dini emirler konusundaki kategorileri bilmeyenin, ayırt etme kapasitesi yoktur, ayırt etme kapasitesinin dini de olmaz, ancak gördüklerini taklit eder. bizim insanımızın bu konudaki durumu % xx oranında böyledir. buna rağmen insanımızın uyanıklık oranı % 99.99 hatta % 99.999999 gibi % 100 oranına yakınsıyor olabilir tabii.

    beyaz yakalı konusuyla bitirelim;

    bir defasında kurban eti götürdüğüm beyaz yakalı komşu çift, kapıda adeta dehşete kapılmış ve ne yapacağını bilemeden "fakirlere verin" demişti. kime neyi anlatacaksın?
  • şaşırmıyorum insanların bu kadar sığ görüşleri olmasına herkes müslüman olmak zorundaymış gibi saçma sapan fikirlerini de size dikte etmeye çalışıyorlar…

    toplu katliamın adına bayram demişler bide halen savunuyorlar
  • islamda farz olan ibadetler vardir. kurban sunnet veya vaciptir, farz degildir.

    kurban ibadeti icin gunluk harcamalarinizi ve borclarinizi cikardiktan sonra asagi yukari 80 gram altin degerinde para ya da malinizin olmasi gerekir. aynisi hac ve zekat icin de gecerlidir. yani aslinda zengin iseniz yerine getirebileceginiz bir ibadettir.

    bunun disinda maddi yardim yapmak, yardim yapacaginiz kisi/lerin daha cok isine yarayacaksa hayvan kesmek yerine bunu mal ya da para ile de yapabilirsiniz. hatta benim gorusum bunun daha iyi oldugudur. ornegin hastalik sebebi ile tedavi parasi bulamayan birisine para vermek, ya da borcunu odemek de kurbandir, hatta bence daha da kiymetlidir.

    "bu hayvanların ne etleri ve ne de kanları allah'a ulaşacaktır. allah'a ulaşacak olan ancak sizin o'nun için yaptığınız gösterişten uzak amel ve ibadettir. size doğru yolu gösterdiğinden, allah'ı yüceltmeniz için onları böylece sizin buyruğunuza vermiştir. iyilik yapanlara müjde et."
  • binlerce yil once arap collerinde uygulanmaya baslanmis, gunumuzde ise hic bir mantigi olmayan sosyal yardim yontemlerini uygulamayan beyaz yakalidir.
hesabın var mı? giriş yap