• bornova'da 245 donum uzerine yapilan, icinde 5000 kisilik amfi tiyatro, olimpiz buz pateni salonu, basketbol sahalari, yuruyus alanlari gibi bircok olanagin bulundugu alan. eylul gibi acilmasi bekleniyormus.

    ilgili haber icin;
    http://www.izmir.bel.tr/details.asp?textid=8065
  • buz hokeyi sahası bulunmakta içinde, dün gidip görüldü tarafımdan da. ancak vatandaşlara ne zaman açılacağı belli değilmiş ki bence hiç açılmasa yeridir. zira saha o kadar güzel ki.. bitmiş hali aynen böyle:

    içi: http://img203.imageshack.us/…mg203/8059/s486417.jpg
    http://www.haberciniz.biz/…-20100918ay341184-03.jpg
    dışı: http://www.haberciniz.biz/…-20100918ay341184-04.jpg

    ayrıca, alanda şahane bir anfi tiyatro var atatürk mahallesi'nin eteklerine sırtını yaslamış halde, konserlerini bekliyor. ışıklandırmadan ses sistemine komple hazır vaziyette: http://img517.imageshack.us/…mg517/6341/s771823.jpg

    http://www.egeninsesi.com/…-merkezi-tamamlandi.html

    ayrıca 6 ekim'de bu anfitiyatroda kent orkestrası konseri var. ücretsiz.http://www.izmir.com.tr/…ertid=3816&kent orkestrası
  • geçen gün ilk defa gitme fırsatı bulduğum , buz pateni yapmayı (yetenekli ve yakışıklı eğitmenleri sayesinde) 45 dk da çözdüğüm mükemmel yer. ayrıca amfitiyatrosuda çok güzel görünüyordu.
  • ocak 2011 itibariyle son haliyle ilgili bir yazı;
    http://kusurbenimimzamdir.blogspot.com/…n-alan.html

    buz sporları salonu için;
    http://kusurbenimimzamdir.blogspot.com/…salonu.html
  • tam kıvamında ılık bir izmir akşamında kuğu gölü balesi ile ilk kez deneyimleme fırsatı bulduğum güzel mekan.

    organizasyondaki ufak tefek aksaklıklara rağmen etkinlik büyüleyiciydi. en büyük sorun, internetten alınan biletlerin numaralarının farklı bir formatta olması ve yer göstericilerin bile bu farklı numaraların nerede olduğunu bilememesiydi. sorun etmedik; teşrifatçıların tavsiyesiyle bulduğumuz güzel bir yere oturduk.

    balenin kendisi yer yer mordan maviye dönen tatlı ışıkları, özenle hazırlanmış dekorları, kostümleri, ve en önemlisi canlı orkestrasıyla insanı uçuran bir gösteriydi. sırf o güzel havada, apaçık bir gökyüzünün altında canlı canlı arp, trompet, yan flüt, timpani gibi enstrümanları duyabilmek bile gittiğimize fazlasıyla değdiğini bize hissettirdi.

    izmir böylesine güzel bir amfi tiyatro daha kazandığı için mutlu olduk.
  • bisiklet parkı olmayan şahane yer, gerçekten şahane çiçekler açmış, ağaçlar büyüyor ama insanların spor yapmaya bisiklet ile gelmesini düşünememek şahane değil.
  • bir çok spor aktivitesinin yapılabildiği, köpeğinizi alıp gezdirebildildiğiniz, oturup yapay gölün başında birşeyler içebileceğiniz, kocaman biryer. gerçekten süper bir yer. 2 tenis kortu, buz sporları salonu ve basketbol sahalarıyla tam bir spor merkezi. güvenlikler tarafından güzel korunuyor. bunlar rekreasyon alanının olumlu yanları. gelelim asıl konumuza. arkadaş tenis oynamak istiyoruz. aksam 8 de gidiyoruz, ışıklar zaten otomatik, herşey spor yapmaya elverişli, güvenlik parayı kabul etmiyor ve bizi geri yolluyor. neden mi? orda makbuz kesen memur akşam üzeri gidiyomuş, bunlar da para alamıyorlarmış öle bir yetkileri yokmuş, gündüzden arayıp yer ayırtmamız (oraya kadar gidip parasını ödeyip geri dönmemiz) gerekiyormuş. kimse de bu saçmalığın farkına varıp güvenliklere yetki vermiyor aylardır. o ışıklar boşuna yanıyor, spor yapmak isteyen insanlar ebesinin amına kadar yürüdüğüyle kalıyor. bomboş kortlar öylece duruyor arkadaş. sonra neden olimpiy... şaka şaka bu geyiğe girmicem. ama bu güzelim yerden yararlanamamak sinirlerimi bozuyor.

    bir keresinde de üşenmedim gündüzden gidip yer ayırttım, akşamında girdik korta heyecanla tenisimizi oynuyoruz. normalde 23.40 ta kapanan ışıklar 22.40 ta laaps diye söndü. daha 10 dakika oynamamıştık. amına kodumu yerine tenis oynucam diye kac kere gidip geldim 10 dakikada söndü. gittim sinirle güvenliğe sordum durumu, saatler ileri alındığından beri böyle dedi. 1 hafta olmasına rağmen ayarlamayı yapmamışlar. olabilir tamam da piç kuruları gündüz gittiğimde neden söylemiyorsunuz? o saate niye bilet kesiyorsunuz?

    bu sıkıntılar çözülürse 10 numara mekan. tenis oynamayanlar için hiçbir problem yok.
  • 12 bin metrekare alanlı olimpik buz pateni ve buz hokeyi salonu tribünlerinin bulunduğu buz pateni yapmak için izmir'de gidilebilecek en güzel yerlerden biridir. bir diğeri ise optimum'da bulunan fun on ice buz pateni pistidir.
    fiyat olarak da gayet uygun bir yerdir. 45 dakikalık seanslar için pateni olan öğrenciler 3 tl, pateni olmayan öğrenciler ise 5 tl ödeyerek salondan yararlanabiliyor. öğrenci dışındakiler ise (tam bilet), patene sahip olanlar 7 tl, pateni olmayanlar ise aynı süre için 10 tl ödüyor.
  • bornova'da doğal bir ortamda kitap okumak isteyenlerin gitmesini tavsiye ettiğim alan... kocaman olduğu için kimse karışmaz, sesler rahatsız etmez refah güzel bir otam olur....
hesabın var mı? giriş yap