• bornova, mustafa kemal caddesi, peterson köşkü yakınında, yaklaşık 15 yıldır yarı kazılı durumda olan ve şubat 2007 de izmir büyükşehir belediye meclisi tarafından yeniden inşaasına karar verilen, gelecekte de bornova nın en önemli kültür merkezlerinden biri olacak mekandır.

    inşaasına bugünlerde başlanan merkezin, 2 bin metrekarelik alana yayılması planlanıyor. inşa edilecek 3 katlı binanın bodrum katında otopark, sığınak ve servis alanları yer alacakmış. birinci katta 120 kişilik toplantı salonu, yemek salonu ve mutfak bulunacak, ikinci katta ise büyük toplantı salonu ile eğitim salonları ve idari odalar yer alacakmış.
  • evimin tam karşısında eşşek kadar bir araziye yapılacak olan merkez.
  • bugün aldığım bir habere göre; evsahiplerinin evlerini satmaktan vazgeçmelerine ve kira bedellerinin 750'den 1.250 civarına tırmanmasına neden olan "eli kulağında" bir yer olacakmış.

    şimdi bu merkez inşaatı bitene kadar üç çocuğum olsa, bu çocuklarla bu merkeze niye gideyim projeler anlatsın bana.
    (ayşe arman gibi konuşmadım, mutluyum, gururluyum ama ne kastım ya...)
  • projesinden inşaatına kadar toplam 25 yılda tamamlanan bir bina.
    http://www.hurriyet.com.tr/…zi-son-asamada-40600814
  • açılmıştır. şu an oynayan bazı oyunlar;
    (bkz: kuzu maydanoz'un maceraları)
    (bkz: kantocu)
  • sonunda açılmış, dışı da içi de gayet şık ve modern olmuş kültür merkezi.

    fakat kantocu müzikalini izlediğim bozkurt kuruç sahnesi, derinlik anlamında kendine hayran bıraksa da, salonun sağ ve sol kenarlarındaki koltuklardan sahnenin tamamını görmek mümkün değil.
  • kendimi bildim bileli inşaat halinde olup nihayet geçtiğimiz aylarda hizmete başlayan sanat yuvası. karşısındaki apartman bloklarından birinde oturmakta olan bir sanatsever olarak konumunu, bahçesini, modern ve büyük yapısını hayranlıkla izliyorum.
  • ne yazık ki izmirin kültür sanat alanında katetmesi gereken daha çok yol var. bugün için (15 ekim 2019) v. murad balesi için internet bileti satın almıştım. gösterimin başlamasından 10 dakika kadar önce salondaydım. salona giriş yapmak istediğimde internet biletim ile giriş yapamadım. gişe de sıraya girip biletimin çıktısını almam gerektiğini söylediler. ve sırada oldukça uzundu. tüm internet biletlerinin çıktısını önceden almayı akıl ettikleri için gösterimin başlamasına yalnızca saniyeler kala, kan ter içinde gösterime yetişebildim. anlamadığım şey şu, internet biletlerinin çıktılarını hazırlamayı akıl ediyorsunuz da karekod ile ya da ekran görüntüsünü göstererek salona girişime niçin izin vermiyorsunuz. her oyunda her gösterimde bunu yapıyorsunuz, ortaya çıkan kağıt istafını siz düşünün.

    yalnız necdet aydın salonun akustik yapısı gerçekten çok kötü. bir de bunun üzerine tahminen 60 65 db civarında dip gürültüsüne sahip hoporlörler ise işin cabası. hatta öyle ki bu dip gürültüsü bazı noktalarda orkestayı öyle kötü bastırdı ki. gösterimden aldığım keyif yerle bir oldu.

    bu arada hem sahne üzerindeki hem orkestradaki hem de sahne arkasında emeği geçen kim varsa teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. şartların iyileştirildiği günlerde sizi izlemek ve dinlemek çok daha güzel olacak.
  • etrafı ile uyumsuz, bahçesi demir parmaklıklar ile çevrili, çok çirkin bir binası olan bir kültür merkezi.

    evet 25 yıl sonunda ortaya çıkan şey bu.
hesabın var mı? giriş yap