• hiçbir işe yaramaz..bizi en az sikecek olan partiye atılması daha faydalıdır kanaatindeyim.
  • bir ingiliz soylusu kralla ters du$unce $oyle buyurmu$: "$atoma kopekleri kral edecegime, copluklere kral olurum". tabi vatanda$in kafasini vurmu$lar, ama yine de kendince tutarli, belli etiklere sadik bir laf etmi$.

    gunumuz turk politikasinin hangi perspektiften olursa olsun profili cikartilinca her politikacinin ayri ayri ortaya serilen kirli cama$irlarindan tiksinerek, yapilmasi bir an icin de olsa makul ve mantikli gelen eylemdir. ama uzun vadede eylemin sonuclari incelenirse, tarafimizdan kullanilmami$ butun oylar aslinda, bizim az ya da cok daha fazla tiksindigimiz politikacilara yarayacaktir. ha bu konuda bahsedilen demek degildir ki her bilincli, akli ba$inda insan bu kadar rezaletin icinde oy kullanmasin, ama amac, daha kolay halk tarafindan manipule edilecek, daha kolay halkin dedigini yapacak adam secmektir.

    boyle bir secimde bizim dumensuyumuzu izleyecek adamlari secmek, gelecek secimlerde kendilerini du$unen politikacilari bize daha cok yalaklanmak, bizim kicimizi daha cok yalamaya itecektir, ki oyle de olmalidir, maa$ini da biz vermekteyiz, reyini de biz vermekteyiz, adam iseler bize cali$irlar. boyle bir durumda oy kullanmamak, tiksindiginiz adamlarin i$ine gelmektedir du$uncesi sarar bu bunyeyi, diger alternatif vote with a bullet, ama ilkel adamla ilkel olmanin alemi olmaz, sahip kopegine havlamaz, emreder, hatirlatirim.
  • bir alternatif olarak, damgayı tam iki partinin ortasına (tam ortasına ama) basarak "geçersiz" hale getirmek de bu kişilerin amaçlarına uygun olabilir.
  • herkesin, demokratik olarak yapabileceği ancak etik olarak pek de uygun olmayan eylem. özellikle türkiye gibi bir ülkede çoğunluğun protestoya dönüştüremeyeceği için gereksiz olan eylem.
  • oy pusulasındaki partilerden hiçbirine damga basmadan pusulayı sandığa atma eylemi.
  • 23 partinin secime katildigini dusununce partilerin kalitesini ortaya koyan dusunce sekli.
  • oy sayımı sırasında çıkan boş oyların sandık başındaki parti görevlileri tarafından doldurulduğu, hatta bir sana bir bana paylaşımının yapıldığı göz önünde tutulursa oldukça tehlikeli olabilecek eylem. ille de protesto yapmak istiyorsanız bir kaç partiye evet basın.
  • boş oy kullanma işlemini genelde daha bilinçli insanların yaptığı düşünüldüğünde,bilinçsiz insanların ekmeğine yağ süren bir davranış olarak nitelenebilecek eylem.daha az eğitim almış kişiler bu tip bir protesto yapmıyacaklar, bu yüzden de ülkenin başına o tip* insanların oylarını alan insanlar gelecektir.
  • her ne kadar baskaları tarafından doldurulup doldurulmayacağı endişesi taşımanıza neden olsa da onun boş olarak kalacağına güveniyorsanız oy vermemekten daha anlamlı bir eylemdir. istemediğiniz insanlar da oyların 40%'ıyla seçileceğine böyle yapanların etkisiyle 30%'uyla seçilmiş olurlar.
  • bir nevi politikacılara "boş oy boş oy boş oy" çekmek.

    (bkz: boş ol boş ol boş ol)
hesabın var mı? giriş yap