• tahammülsüzlük, sıkıya gelememek.
  • erkeklerin karsılarındakini insan olarak değil de sadece kadın olarak görmekte ısrar etmeleri.
  • kadınların daha büyük bir bölümünün kendini hayatta tutabilecek, sosyal statüsünü değiştirmeyecek (negatif doğrultuda) ekonomik güçlülüğe ulaşmış olması önemli bir etkendir. bu etken ile evlilik adı altındaki kolektif yaşamı monarşik bir yapıdan sıyrılıp, oligarşik bir yapıya dönüşmüş, oligarşik sistemlerin büyük bir bölümünde de olduğu gibi iç uyuşmazlıklar artmıştır.
  • bosalma durumlarinin azalmasinin getirdigi dogal durumdur. ustune gidilmemesi lazimdir.
  • evlenme oranlarinin azalmasi matematiksel anlamda piril piril aciklar.. ben de cok teknik yazarim hatti zatinda..
  • bireysellik ve paylaşım azlığı.
    ben bana yeterim, ne gerek var karşı tarafa, tek olursam yaşamda tüm kadınlar/erkekler benim olur* yaklaşımı. bir kere imza atıldı mı bir yerlere artık sahiplenilmiş oluveriyor kişi. bu imza o kadar güçlü ki artık konuşmaya, paylaşmaya da gerek kalmıyor, bir şeyden şikayetiniz mi var imza sayesinde karşı taraf bunu anlamalı. ben f1 seyredeceğim, hanım gelinim olur musun ne gerek var şimdi aynı odada bulunmaya, alalım 2 tane tv ayıralım odaları, sofra mı kuracağız aile gibi, herkes tepsilerde yesin yemeğini odasında, programını izlerken. hem bu dediklerimi evde biri yokken de yapabilirim, evet evet boşanalım.
  • nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü’nden ailelere uyarı!

    son yıllarda artan boşanma olayları ile ilgili açıklama yapan nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü’nden hayri sayıcı, aileleri dikkatli olmaya çağırdı.

    türk adet ve geleneklerine göre bir genç kızın baba evinden ya gelinlikle ya da kefenle çıkabileceğini hatırlatan yazıcı, bu boşanmaların uyduruk evliliklerden kaynaklandığını belirtti. erkek çocukların da işine gelen bu evlilikler için aile ve akrabaların sponsor edildiğini, takılan altınlarla eşya ve hatta araba gibi yatırımlar yapıldığını, daha sonra da en geç iki yıl içinde boşanılıp, aileye rest çekilerek çiftlerin yeni bir hayata doğru aktıklarını iddia etti. aileleri, “onlar da bizim düğünümüze boş gelmezler canım” diye eşe dosta taktıkları çeyrek altınların karşılıksız olduğu konusunda uyaran yazıcı, çocukların mürüvvetini görmenin artık farklı anlamlar taşıdığını sözlerine ekledi.

    "zamanında o çocukları yapmasaydık" diye hayıflandığı gözlerden kaçmayan yazıcı, iç işleri bakanlığı’nın yeni bir proje başlatarak ülkedeki tüm boşanmalar için 11 haneli, hane numara sistemi kuracağını kaydetti. konuyla ilgili başka bir açıklama yapmayan yazıcı, "bugünkü aklım olsaydı" diyerek basın toplantısını bitirdi.
  • nedenlerden biri de yakın zamanda "mal paylaşımı rejimi"nin kabul edilmesi. yani bir kadın boşandığında evlilik sırasında edinilmiş malların yarısında hak sahibi oluyor. eskiden belirli bir oranda nafaka falan filanla sınırlıydı bu. ancak pat diye yüklü bir kıymete konma imkanı bulan binlerce kadın çatır çatır boşanmaya başladı. ne zamandır?.. sanırım 6 yıldır böyle.
  • günümüz şartlarında ev almak herkes için zorlayan bir şart.evlenen hanım'ın ise ailesiyle birlikte yaşayan kocasıyla aynı aileyi paylaşması,görümceler varsa onlarla yaşanan kimi dedikodulu diyaloglar,yeni gelinin erkek tarafındaki kadınlar arasındaki çekilemezliği vs. sözkonusu olacaksa kısa dönemde çok soluklu bir evlilik sürdürülemez de...*
  • herşeyin daha ulaşılabilir, ahlaki değerlerin hepten değişmiş olması.
hesabın var mı? giriş yap