• -tahammülsüzlük
    -çocuk yaştan itibaren bireylere aile tarafından “özbenlik” adı altında empoze edilen “ben tek ve özelim, dünyanın merkezi benim” fikri
    -tek kalemde insan silmeyi kendine saygıyla karıştırma
    -sosyal medyadan yoğun teşhirciliğe maruz kalan -belli yaştaki- insanların panik halinde hayattan beklentilerini bi kenara atıp evlenmiş olmak için evlenmesi
    -evlilik öncesi seks hayatı olmayan, doğum kontrolünden bi haber insanımızın ilk 6 ayda kazayla çocuk yapıp hayatı zindana çevirmeleri
  • sosyal medya der , köşeme cekilirim. millet içtiği suyun , yediği ekmegin , afedersin sictigi bo*un bile fotoğraflarini paylaştığı için. herşey o yapiyor ben neden yapmıyorum diye birbirini üzüyor. evli çiftlere sosya medta yasaklanmalidir aq.
  • biincsiz ve doyumsuz tüketiciler.tüketim sektörü hayatlar hayaller.tüketim maddesi insan...
  • olması gerekenden çok daha düşük bir oranda artmaktadır...
  • evliliğin sorgulanır hale geldiği günümüz koşulları.
  • aşırı bencillik kokan bünyelerin bir başkasına tahammülsüzlüğü.
  • çapsızlık, vizyonsuzluk ve cahillik.
  • erisim kolayligi diyorum. buyrun ele alalim.

    cogumuzun soy agacindan gorduk ki dedeler nineler ve bir kusak ustumuze kadarki akrabalar yokluk yuzunden koyunden kipirdayamamis, cani isteyince atlayip tatile gidememis, kalabalik nufus yuzunden senelerce bekar takilamayip evden kovalanmis, en fazla civar koyden biriyle evlenmis, tanidik baskisi nedeniyle belki de kimbilir kac kez bosanmak isteyip de bosanamamis.

    simdiye bakalim, universite kazaniyorsun baska sehre cikip gozleri acmaya basliyorsun, aileler eskisi gibi kalabalik degil 30 kusur yasinda bile evden kovalayan yok aileler 6-7 kardesten 1-2 kardese dusmus bosansan da canin sagolsun diye eve buyur eden yufka yurekli bir baban var, cebe biraz para girince ev tutmalar, tatile gitmeler siradan hale geldi, sehir disina ulke disina erisebildik. diger ulkenin insanlarini da tanimis olduk, ucaga atlayip 1-2 saatte baska ulkelere kacamak artik cok kolay havalimani orda, internet bankaciligi elinin altinda eftydi havaleydi ucak biletiydi ugrasmiyorsun, yeri geliyor arkadas ariyorsun adresi veriyorsun kapina geliyor, karnin acikiyor esinden ne yaptin diye beklemene gerek yok paket servis yarim saate kapinda, terlik giyip yuz metre ekmek almaya useniyorsun araba kapinda gecerken onu da alirim diyorsun.

    bak bunlar hep erisim kolayligindan iste. herkes bosanma oraninin artmasindan bahsediyor, bir o kadar da evlenmeyen var bu da incelenmeli.

    (bkz: en büyük başarısı evlenmek olan insan) olmayalim derken hayati kacirip aile kuramamak da var iste. yalniz yasamanin en dramatik ani oldukten sonra esinizin veya cocuklarinizin sizi bulmasi yerine 2-3 gun sonra evde bulunmaniz olacak. kime kismet olur artik bilinmez.
  • +aldatma
    +eve cybh (cinsel yolla bulaşan hastalık) getiren erkek
    +çoğu erkeğin sadece seks ve eve hizmetçi getirmek için evlenmesi.
  • kesinlikle popülasyon artışıdır ...
hesabın var mı? giriş yap