• toplum yapısının değişmesi yani köy toplumunun kasaba toplumuna evrilmesidir bunun sonucu olarak da nisbeten daha özgür ve daha az mahalle baskısına maruz kalan bir yapı oluşmuştur. dini muhafazakarlığın azaldığı her toplumda da aynı sonuçlar meydana gelir. nedeni de dinlerin boşanmayı tasvip etmemesidir. daha iyiye olan rağbet ve ulaşılabileceği hissi de bu oranların artmasında etkilidir. sosyal medya bu konuda başlıca unsurdur.
  • bekarların, bekar hayatını ballandıra ballandıra anlatması, ne var kardeşim ben gece 10 da uyuyan evli bir erkeğim
  • aile bağlarının kırılması artık büyük şehirlerde insanlar o kadar yalnız kalıyorlar ki kendi iç dünyasına çekiliyor ve bu da bencillikle birlikte geliyor evlilik iki kişinin kendi yaşamlarında sosyo- ekonomik denge kurması anlamına geldiğine göre ayrılığın bu kadar artmasının nedeni oluyor
  • geçen gün fark ettim bulunduğu ortamın "altın çocuğu" diyebileceğimiz iyi eğitimli, zengin, yakışıklı, komik, sadık erkeği olan bir cerrah genç; kendisi gibi genç, güzel, donanımlı ve eğlenceli eşinden ayrılmış.

    kağıt üzerinde her şey mükemmel 4-4lük ama nihayeti mutsuz son.

    insanların neden nasıl anlaşamayacağı belli olmuyor
  • teknoloji ile bağlayabilir miyim acaba belki dolaylı yoldan özel hayat kalmaması her şeye özenilmesi herkesin kendisini pop star zannedip ona göre hareket etmesi yani atıyorum kadında bir havalar ulan senin annen dondurma kabına sarma koyardı ne bu hareketler nicki minaj gibi ya da erkekler sanırsın best of model kendimiz olamıyoruz ki sürekli her şeyden etkileniyoruz
  • para yok kıskançlık çok insanların tüketimi kolay alternetifler bol
  • bir süre sonra hayat arkadaşının yaptığı her şeyin gözüne batması.

    (bkz: tahammülsüzlük)
  • 1. evlilik kurumunun değersizleşmesi.
    2. her zaman alternatifin olması.
    3. insanların tahammülsüzleşmesi.
    4. kadınların "artık dünya değişti, müşterek hayat" vs. bilgilerle büyütülürken erkeklerin "kadın işi-erkek işi" mantığında büyütülmesi, ama aynı zamanda eve para gelmesini de bekleyebilmesi.
    5. eşinden mutsuz olsan bile boşanamadığın eski zamanlara göre kadınların artık "bana bu şekilde davranamazsın" diyebilmesi. ki bu oranın artmasında sevindiğim tek nokta budur.
  • kadının ekonomik özgürlük kazanmış olmasıdır.tabii ki birde itaatkar ev kadını imajının değişmesi..
hesabın var mı? giriş yap