• almadan vermeye, vermeden de almaya çalıştığınız için daha da artacak. her şeyin, manevi konularda her şeyin karşılıklı olduğunu unuttuğunuz müddetçe sadece evlilik değil her türlü ilişki bitecektir; er ya da geç.
  • evrimin doğal sonucudur. insan nüfusu çok arttı ve evlilik kurumu bu artışın başlıca sebebidir. eskiden insanlar çok eşliyken nüfus artışı daha az oluyordu. hatta avcılık toplayıcılık döneminde çok çok az bebek yaşar ve sadece güçlü genler aktarılırdı.

    şu anda ise çocuk doğurmak istiyorsan evlenmen şart gibi bir şey, o nedenle evlilik kurumu ciddi artıştaydı ve kutsaldır muhabbetleri de buradan geliyor aslında.

    artan nüfusla yeni nesil zaten gelecek kaygısında, çocuk zaten düşünmüyor, ee ömür de uzadı tek kişiyle bütün ömrü geçirmek isteyen de yok? o zaman karambole evlenenler de boşanmak istiyor haliyle.

    bir sonraki aşama da boşanmalar o kadar artacak ki nasılsa boşanırım diyip direkt evlenmeyi düşünmeyecek insanlar ki bu da yavaş yavaş yaygınlaşan bir görüş. dolayısı ile de nüfus dengelenecek.

    gördüğünüz gibi tamamen evrimsel bir süreç. detaylı analiz isteyenleri şöyle ve şöyle alalım.
  • donemin sartlarinin degismesinden kaynaklanmaktadir. eskiden de imkanlari olsa kadinlar evlendikleri adami tek celsede bosarlardi ama sartlari musait degildi. ekonomik ozgurluk bu sartlarin en onemlisidir. gunumuzde kadinlar kendi ayaklarinin uzerinde rahatlikla durabiliyor ve bir cok zorluga gogus gerebiliyor. bu adamin kahrini cekecegime hayat mucadelesi veririm diyerek kendi yoluna gidiyor. eskiden kacak et kesilse bile kadin tarafi ses cikartmayip susup acisini bastiriyor ve cevredekiler ise erkektir capkinlik yapmistir diyerek olayi mesrulastiriyordu. simdi ise kadinlar olmadiklari kadar guclu hale geldiler ve haksizliga, itilmeye, kakilmaya karsi duruyorlar.
  • evlilik kolay bir şey değil. herkes kaldiramaz. belki de bu kadar basit bir nedeni vardır. hiç düşündünüz mü?
  • ekonomi hesabı yapmadan evlenenler olabilir.
  • hep
    aynı
    kişiyle
    sevişmek
    kabak tadı
    veriyor.günde
    3 öğün makarna
    yediğinizi düşünün.
    bir süre sonra makarna
    görünce içinizden kusmak
    gelir.aynı şekilde sürekli aynı
    tene dokunmak,öpüşmek ve seks
    yapmak bayıyor.artık dokunmak bile
    istemediğin insanla aynı yatağı ve evi
    paylaşmak cehennem azabına dönüyor.
    evlenmedim ama birlikte yaşadım.bir nevi
    evliliği tecrübe ettim.o kadar çok boğuldum
    ki ayrılık beni hayata bağlayan oksijen hortumu
    gibiydi.evlilerin nasıl hayattan bezdiğini tahmin
    edebiliyorum.evlilik kadının çocuk yapmak için
    erkeği parasını ve spermini sömürdüğü saçmalıklar
    kumpanyasıdır.bu devirde evlenen net gerizekâlıdır.
  • boşanma oranlarının artmaması için evlilik oranlarının düşmesi şarttır :)
  • insanlar flört eder gibi evleniyorlar. kızlar evden , babalarından , gördükleri baskıdan kaçmak için evleniyor resmen . erken yaşta , daha tanımadan evlenince de sonuç boşanma oluyor.
  • evlenme şartları zorlaştı arkadaşlar. genelleme yapmak istemiyorum ama genelde gördüğüm kızlar uzun ilişkilerinden ayrılıp, birkaç ay içerisinde evi ve arabası olan birini bulup ay ben aşık oldum dedikten sonra evleniyor. sonra bir bakıyorlar adam değişik biri çıkmış veya adam bakıyor kadın bir değişik, ayrılıyorlar. diziler izliyorsunuz adamın holdingleri var, porshe ile geziyor, villalarda kalıyor. ay ne romantik kafası... özenip evleniyorsun oto galericiyle sonra pişmanlık, ayrılık vs... kimseyi genellemiyorum her meslekten her insan iyi çıkabilir, sadece tanışıp ay ne güzel evi arabası var diyerek birkaç ay içinde evleniyor insanlar. tabiki pişman olacaksın lan... neyini tanıdın parasından başka?
  • en cahil donemlerinde evlenmiş olmalari,gözü açılan boşuyor eşini ve son yillarda kişilerin gözünün açılmasini sağlayan daha çok etmen var,bilgiye artik ulaşimin cok kolay olmasi mesela
hesabın var mı? giriş yap