• birey olamamış, evlenirken yeni bir aile olduğunun bilincinde olamayan ve oldurmaya çalışanlara karşı da direniş gösterenlerin evlenmiş olmasıdır.

    evlendikten sonra senin tüm önceliğin evliliğin sürdürülmesi üzerinedir. 3. şahısların memnun edilmesi üzerine bir anlayışı olanlar, boşanma oranlarının art artmasına neden olur.
  • ekonomik darlık olduğunu düşünüyorum. insanlar gerildiği için aralarındaki anlaşmazlıklar da bu gerginliğe bağlı olarak artıyo tabi.
  • para ve güzelliğin diğer şeylerden çekici gelmesi bir nevi mantık evlilikleri diyebiliriz
  • boşanmanın sebebi birlikte geçirilen
    boş an'lardan mütevellittir.
  • (bkz: erkekler)
  • *evlenmenin cok basitlesmis olmasi
    *seceneklerin artmasi
    *kadin-erkek demeden evliyken dahi alternatiflerin artik rahatca degerlendirilmesi. (son zamanlarda assirii duyuyorum, ozellikle kadinlarin bosanmaya cesaret edememesi fakat sevgili bulmaktan, yatip kalkmaktan hatta bunu anlatmaktan dahi cekinmemesi)
    *ailelerin dahi “onu mu cekeceksin, bosan gitsin” deme rahatliginda olmasi
    *onceki gibi “bosanmis kadinla-adamla evlenmem” furyasinin cok sukur ki azalmasi
    *kadinlarin sosyal ve ekonomik hayatinin kalitesinin artmasi
    *daha ozguvenli ve kendi ayaklari uzerinde durabilen nesiller yetismesi (erkeklerin ev isi yapmasi-kadinlarin para kazanmasi)
    ...

    daha bir suru sebep siralanir ama simdilik benim eyyorlamam bu kadar.
  • daha hayatında tek fatura ödememiş, bir tane problemin bile üstesinden gelmeyi becerememiş, karşılaştığı tüm sorunları annesi babası üzerinden çözmüş, alışveriş-makyaj-ev eşyası dışında oturup iki çift laf edebilecek kabiliyeti olmayan, kültürsüz, kaprisli, hayata karşı beceriksiz kadınların; sırf evde kalmayayım, koca bulamadı demesinler diye gidip anlayışlı erkeklerin hayatını mahvetmesi.

    hayatı boyunca arkasını annesinin topladığı, hayran gönüllü, ne istediği bilmeyen, saçma sapan adamların; evlenince düzelir umuduyla, ailesi tarafından evlenmeye zorlanarak iyi aile kızlarının hayatını mahvetmesi.

    keşke bu iki grup birbirleriyle evlense. yer dururlar birbirlerini de biz de kurtuluruz.
  • evlenme oranının artmasıdır.
  • herkes birbirlerini tanımadan evlenmek demiş ama asıl olay insanların özgürleşmesi ile ilgili. 90lı yılllarda sanki çok tanıyordu millet görücü usulü ile ilk buluşmada şak diye evlendiriyorlardı o zaman niye boşanmadı? toplum baskısı vardı çünkü. boşanma konusunda kadınlar da erkekler de daha cesur. boşanan kadın eskiden olduğu gibi sık sık ahlaksız, dul vb tabirler karşılaşmıyor ikinci evliliğini yapabiliyor. oysa eskiden böyle bir şey mümkün değildi, boşanmış bir kadının hayatta kalma koşulları bile zordu. sadece insanları değil değişen dönemi de göz önünde tutarak yorum yapın
  • ipini koparan it gibi kocaya/karıya koşma derdinde olunduğundan, bir süre sonra geri dönesileri geliyordur.
hesabın var mı? giriş yap