• "hep daha iyisi var, daha iyisi olmasa bile daha farklısı var" olayının gözümüze gözümüze eskiye nazaran daha çok ve daha kolay sokulmasındandır. bunda sosyal medyanın yeri yadsınamaz elbette. kimsenin hâlinden memnun olmamasıyla korele bi durum. eskâza biriyle tanışıp bi müddet onun dünyasının getirdiği farklılıklar ve yenilikler ile oyalanılsa da bir müddet sonra buna da alışılacağı için, birçok ilişki ilk heyecanını kaybeder kaybetmez tökezliyor. bu durumu aşacak dirayetli karakter sayısı çok az. olanlar da bu kadar hareketli ve gösterişli bi dünya içinde anca geç yaşlarda kendini bulabiliyor. kendini bulabiliyor ama heves kaçmış. kendini bulabiliyor ama bu karakterde başkasını bulamıyor. velhâsılı, janjanlı bi dünya ama bu albenili etiketi epey oyalıyor epey yoruyor, eline de bi çok insan için tatsız tutsuz bi şey geçiyor.
  • devletle alakası olmayan, devlet işin içine elini atsa daha da boka sardıracak kurumdur. boşanmalar arttı ama kadınların özgür hissetmeleri sizi mutlu etmiyor mu ekşisözlük ölücüleri
  • kimsede dememiş ki kardeşim sahtekar ve riyakar bir milletiz. ondan artıyor bu boşanma olayı diye. eskiden anlaşmalı boşanmamı vardı! sırf devleti dolandırmak için boşanan ve birlikte yaşamaya devam eden yüzbinlerce çift var bu ülkede. birde bu açıdan görün istedim.
  • vardır bir keramet; merakından kaynaklanıyor olabilir.
  • kadınların kölelikten kurtulması.
  • internet ve sosyal medya denen haltın en önemli sebep olduğunu düşünüyorum...
  • parayla alakası yok. tip tip kadınlar/adamlar var pantolonu götünde durmayan (bkz: götsüz insanlar) ayranı yok içmeye hani yanlış anlaşılmasın.
  • sadece internet ve maddi sıkinti ile ilişkilendirelmeyecek durumdur. temel nedeninin sadakatsizlik olduğunu düşünüyorum. birde artik erkekler anneleri , kadinlarda babaları gibi eş aramayı bıraksınlar.
  • yaratılan beklentilerdir, hep başka çiftlerle kendilerini kıyaslamaktır, 2000+2000 lira geliri olan çiftin venedikte balayına gitmesiyle başlar.
    elbet bir zaman sonra beklentileri karşılamak zorluğa dönüşecek, köy kahvaltıları sıradanlaşacak, zorluğun sebebi evlilikten çıkarılacak, sıradanlaştıklarını fark ettiklerinde , evliliğin eski tadının olmadığına dem vurulacak. sorunun kendilerinde olduğunu düşüneceklerdir.

    bu yüzdendir eski evlilikler gibi uzun süren evliliklere kimse sahip değil. çünkü her evlenen çift instagram'da mutluluğun fotoğrafını çekmeye çalışıyor. elbet gün gelecek delice seviştiğiniz insana yatakta sırtınızı döneceksiniz. aslında normal olması gereken bu ama yeni kültürle yetişen çiftlerimiz bunun anormal olduğunu düşünüyor.
    karşınızda duran insanla çok mutlu pozlar veriyor olabilirsiniz ama asıl sorulması gereken soru mutlumusundan ziyade bir ömür o insanla yaşamak ister misin olmalı?
    kimse kimseyle bir ömür mutlu olamaz ama bir ömür beraber yaşayabilir. yanlış sorulara doğru cevap aramaktan vazgeçmeliyiz.
hesabın var mı? giriş yap