• yaratılan beklentilerdir, hep başka çiftlerle kendilerini kıyaslamaktır, 2000+2000 lira geliri olan çiftin venedikte balayına gitmesiyle başlar.
    elbet bir zaman sonra beklentileri karşılamak zorluğa dönüşecek, köy kahvaltıları sıradanlaşacak, zorluğun sebebi evlilikten çıkarılacak, sıradanlaştıklarını fark ettiklerinde , evliliğin eski tadının olmadığına dem vurulacak. sorunun kendilerinde olduğunu düşüneceklerdir.

    bu yüzdendir eski evlilikler gibi uzun süren evliliklere kimse sahip değil. çünkü her evlenen çift instagram'da mutluluğun fotoğrafını çekmeye çalışıyor. elbet gün gelecek delice seviştiğiniz insana yatakta sırtınızı döneceksiniz. aslında normal olması gereken bu ama yeni kültürle yetişen çiftlerimiz bunun anormal olduğunu düşünüyor.
    karşınızda duran insanla çok mutlu pozlar veriyor olabilirsiniz ama asıl sorulması gereken soru mutlumusundan ziyade bir ömür o insanla yaşamak ister misin olmalı?
    kimse kimseyle bir ömür mutlu olamaz ama bir ömür beraber yaşayabilir. yanlış sorulara doğru cevap aramaktan vazgeçmeliyiz.
  • el kızı kahır çekmiyor..
  • evlenmiş olmak için evlenmektir.
    ben bu insanla hayatımı geçirebilir miyim, beraber zorluklara yokluklara da katlanabilir miyim, onun her halini görmeye hazır mıyım diye düşünmeden, konuya komşuya,eşe dosta arkadaşa hava atmak için evlenmektir.
  • evlendikten sonra whatsapp uygulamasında ki gruplardan çıkılması, sosyal medyadan uzaklaşılması gerekir.aksi halde gelişen ve değişen dünya'da boşanmalar azalacaktır(sayı azalırken oran artacak), çünkü insanlar sosyal medyada hayatını idame ettirecektir.evlenmeler azalacak, bu sebeple de boşanmalar da azalacaktır.evlilik akitten ibaret, naçizane tavsiyem sevişmek için evlenmeyin, değişmek için evlenin.
  • pek çok sebebi var aslında çevremde gözlemlediğim kadarı ile ;
    1-evlenirken anne babanın tavsiyelerinin dinlenmemesi onlar tabloyu dışardan görebiliyorlar ama yeni nesil devir değişti mantığı ile onların tavsiyelerini mantıksız buluyor. anne baba rızası şart tabi anne baba hastalıklı düşüncelere sahip değilse...2-yapıcı olmayan çevre, sen haklısın sen herşeyin en iyisine layıksıncılar
    3-kadınların erkeği köle zannetmesi ,sevgiyi erkeğin kendisine taparcasına göstermesini beklemesi erkeği buna mecbur edip bunaltması
    4-erkeklerin ulan ben erkeğim ailenin reisi benim kisvesi altında her türlü zorbayı kendinde hak görmesi
    5-insanların bencil olmaları karşısındaki kişinin hakkını vererek dürüst bir şekilde tartışmalara objektif bakamaması
    6-aile mahremiyetinin kalmaması kusurların sağda solda anlatılması
    7-problemleri çözmek yerine işin kolayına kaçılması ben sana muhtaç mıyım mantığı
    8-erkeklerin cinsel hayatta mutluluğu elde etmek için kadına nasıl yaklaşması gerektiği konusunda bilgisizliği sorunlarını açıkça eşine anlatamaması kadının da yanlış anlaşılma korkusundan dolayı isteklerini dile getirememesi yıkılamayan tabular cinsel arzunu kocasına anlatan kadının ahlaksız olmadığının hala kabul görmemesi erkeğin eşine bu rahatlığı sağlayamaması
    9-eğitimsiz kesimin internette televizyonda empoze edilen çarpık ilişki ile dolu hayatların gerçek mutluluk olduğunu sanması
    10-eğitimli kesimin aklını kullanmaması empoze edilen herşeyi sünger gibi emmesi
    11-erkeğin eşi ile arkadaş olmasını zayıflık olarak görmesi ve kendisine düşkün erkeğe karşı kadının bunu suistimal etmesi üzerine düşenleri yapmaması
    12-kendisini aldatan erkeği kadınların affetmesi
    13-erkeklerin kadınların yaptığı hatalara karşılık çözüm arayışına geçmek yerine aldatmayı kendinde hak görmesi
    14-erkeklerin problemleri çözmek isteyen eşlerine karşı kayıtsız davranması görmezden gelmesi kaçması
    15-kişilerin psikolojik problemleri olduğunu kabul etmemesi tedaviden kaçması
    16-sorumluluk almayı bilmeyen bir nesil ve buna sebep olan anne babalar

    ve daha birsürü sebep sayılabilir
  • iki taraf içinde yazıyorum
    1.ego tatminleri ben senden üstünüm ayakları
    2.kaynanalara büyüklere ezdirmem kendimi diye saygısızlığın diz boyu olması
    3.el bebek gül bebek büyütüp kendilerini erişilmez vazgeçilmez zannetmeleri
    4.beğendiği kişiyle düşüp kalkmanın normal hale gelmesi sadakat mı kaldı amk
    5.dünyaya açıldık gençler yok öle kuru ekmege şükretmek diyen taraflar
    6.hasetlik olum melih piçi nası aldı o arabayı yada ebrunun saati 10$mış kızımmm bu ne lan
    7.ömürlerinde kendi ismine faturaların yada sgksını yatırmaktan habersiz sıfır sorumlulukla yaşamış insancıklar kalkta bi kendini idare et ayakların üstünde dur hayat seni ters köşe yapsın sonra evlen
    8.tembel hımbıl insanları çoğalması evlerinde temizlik düzen yok öle hayat mı olur olum amerika dizisinde degilsin bunu bi yetenek görülüyor rahat yaşıyoz yaa lan siktir pislikler
    9.çocuk merakı ne çocugula sen çocuksun daha amk(genç çiftler için)
    10.delikanlı olmamak yüreğinin temiz olmaması dürüst olmamak ne güzel söylerdi pirim oportinizme bulaşmış tipik orta yolcular topluluğu!!
  • bilinclenmenin ve kadinin toplumdaki yerinin ust seviyelere cikmasi, kadinin ekonomik ozgurlugu elde etmesi, devletin gucunu yaninda hissetmeylsiyle olusan durumdur. ciftler keske evlenmeden once durumlarini iyi analiz edebilse, aşk gibi sacpa sapan terimlere aldanip evlenmese. esinizi evlendikten sonra sevin. evlenmeden once sevmeyin. ucu nafakalara gidebilir. bir de cocuk yapmayin 2- 3 yil. kucucuk cocugun psikolojisini bozmayin ondan sonra cocugun psikolojisini bozarim dusuncesiyle birbirinize katlanmak zorunda kalirsiniz.

    bana kalirsa zaten hic evlenmeyin. allah'in emri diyip evlenmek istiyorsunuz. allah'in anca isinize gelen emirlerini yapin zaten. hic bir ibadeti yerine getirmez sonra yaa evlenmek allah'in emri evlenicem. senin derdin evlenmek degil baska bir sey.
  • bence sosyal medyada mutlu görünmek, evlenmiş olmak için yapılan balon evliliklerdir e tabi bir süre sonra o balon sönüyor piyasaya daha 30 olmamış dul bireyler çıkıyor
  • hayat denen olgunun dizi yada filmlerden öğrenilemeyeceği yada baz alınamayacağı gerçeği.toz pembe hayal cocukluk donemine ait bişey.25-30 yaşında hala toz pembe fantezilerin pesinden kosup babayı almak.
  • hayatın tümünü olduğu gibi evliliği de kuran'a göre yaşayamama. allah'ın önerilerinden haberdar olamama veya olup da umursamama.
hesabın var mı? giriş yap