• onemli olan gecmisinde bir erkegin olup olmamasi degil, evlenip evlenmemesi de degil, bunlar bos. bana kalirsa kafaya takilmasi gereken tek sey evliligin neden bittigi olmalidir sadece. evlilik sadece duygularim tavan yapti imzayi nereye atiyoruzla baslayan akabinde duygularim bitti bosaniyoruzla biten bir surec degil. iliski yurutme sanati bir yerde. hayati beraber yasamak. evi birlikte paylasmak. tahammul etmek. vs.. eger sorun gecimsizlikse muhtemelen bu kisinin yapisindan da kaynakli bir sey ve benzer sorunlari ileride sizinle de yasayacaginin da habercisi.
    ki ayni sey "bosanmis bir adamla evlenmek" icin de gecerli.
    bence.
  • medyada sık rastlanan bir istatistiksel veri olarak, (cinsiyet ayırdetmeksizin) boşanmış kimselerin "sonraki seferlerde" daha kolay boşanma kararı aldığı bilgisi karşısında rus ruletinden hallicedir.
  • boşanmış bir erkekle evlenmek kadar normal olan durumdur.
  • gayet normaldir. sanırım "eski sevgili" takıntısı olan bazı ekşi sözlük yazarları, herkesin kendileri gibi olduğunu sanıyorlar. çoğu kadın için, boşandıysa, hele bir de ortada bir çocuk yoksa, eski eşin eski sevgiliden farkı yoktur.
  • ister istemez bir kıyasa konu olunacağından özgüveni olan kişilere tavsiye edilir. eğer iyi meziyetlere sahipseniz bu meziyetler görülür ve takdir edilir. eğer ki tam tersiyse tipik bir "gelen gideni aratır" öyküsüne konu olmuşsunuz demektir. geçmiş olsun...
  • ayıp ya da kötü bir durum değildir. kimse boşanmak için evlenmez. fakat evlilik sürecinin başlamasıyla iletişimi etkileyen başka faktörler de devreye girer. benim gözlemlediğim türkiyede genelde çatışmalar kayınvalide, kaynana gibi etkenlerle başlıyor. taraflar dengeleyici davranmadıkları zaman sorunlar oluşabiliyor. etrafımda boşanmış birçok arkadaşım var, bu gibi sebeplerden dolayı sevgi zamanla erozyona uğrayabiliyor. ya da maddi sıkıntılar yüzünden başlayan gerginlikler, kavgalar... ya da şiddete maruz kalma (dayak yeme) belki de aldatılma...

    herkesin bir hikayesi var. başından ne geçerse geçsin, hayata devam etmek herkesin hakkı...
  • boşalmış bir kadınla evlenmekle aynı şeydir sanırım.
  • müslümanlar için sünnettir.
  • burda konuşan en modern erkeğin bile kafaya taktığı durumdur. o yüzden yok normal, yok sünnet, yok öyle şeyler, kandırmayın kendinizi.

    kalıplarınızı seveyim.
  • bu ne la.

    "ben seni boyle de kabul ederim"cilerden gina geldi. su ifadeyi kullanirken bile karsidakini ne derece kirdiklarinin farkinda olmayan insan toplulugu.

    anlasamamis ayrilmis. yapilan secimin yanlis oldugunu gosterir.

    insan dogdugu aileyi secemedigi icin bir omur boyu onlari kabulleniyor ama es??? secilen bir seyse ve secimler zaman zaman yanlis olabiliyorsa.

    neyse yau, kime neyi anlatiyorum ki burada.

    ps: evli falan degilim, hic de olmadim *
hesabın var mı? giriş yap