• boğaziçi -odtü-itü ve galatasaray üniversitelerinde tıp fakültesi, diş hekimliği fakültesi, eczacılık fakültesi gibi bölümler olmadığı için gayet normal bir olaydır.

    hukuk da yazacaktım ama araya galatasaray'ı sıkıştırmış arkadaş.

    edit: başlık benim değildi arkadaşlar. liberteryen nickli yazarındı. ilk entry'i silince başlık bana kalmış. nph nickli yazar uyardı başlık sahibi uçmuş.
  • itü'lüyüm ve şu ana kadar hayatımda gördüğüm en iyi kalite mühendisi'nin dandik bir üniversitenin tarım makinaları bölümünden mezun olduğunu söyleyeyim. bu kişinin maaşı 50-60 bin tl.

    hayır aslında para da önemli değil.nedir bu sürekli birilerinin üzerine basarak kendini yüceltme derdi. beraber dayanışmak ve birlikte daha güzel şeyler üretmek varken neden sürekli ben senden daha çok kazanıyorum, ben senden daha iyi okuldan mezun oldum muhabbeti var.

    yemin ederim çok çocukça geliyor şu davranışlar. sürekli kendinizi çocuk gibi birileriyle kıyaslayıp durmayın. bu kadar kendinizi beğenmiş davranmayın lütfen.
  • boğaziçi üniversitesinin bir mühendislik bölümünü birincilikle bitiren bir mühendis, yansa üzülmeyeceğim bir anadolu şehrinde aynı bölümü bitirmiş beni işe alırken aynısını söylemişti. bunlar bunlar varken seni işe alıyorum diye. çünkü her şeyi yapabiliyordum ama gözümden ateş çıkaramıyordum. diğerleri ise gözlerinden ateş çıkarabiliyordu ama başka bir bok yapamıyordu.
  • bir elektrik şirketinde gözümün önünde itü ile osmangazi mezunu arasından osmangazi mezununu seçtikleri için çok garipsemediğim olay. sebebini sorduğumda osmangazi'nin ingilizce eğitimi nedeniyle yurt dışıyla olan yazışmalarda teknik terimlere de hakim oldukları için daha çok işlerine yaradıklarını söylemişlerdi. "diğer taraf odtü mezunu olsaydı heralde onu alırdınız değil mi?" diye sorduğumda odtü mezunlarının teorik bilgilerinin iyi olduğunu ama pratik bilgi ve saha çalışmalarında yetersiz kaldıklarını ayrıca odtü mezunu oldukları için verilen ücretleri genelde beğenmediklerini, onların istedikleri ücreti de tecrübesiz bir mühendise veremeyeceklerini söylediler.

    ayrıca bizdeki uluslararası ticaret genelde rusya, kazakistan, arap ülkeleri gibi ülkelerle yapıldığı için haliyle ana dili gibi rusça bilen bir muğla üniversitesi mezununun ana dili gibi ingilizce bilen bir boğaziçi mezununa göre avantajı vardır. antalya, muğla gibi illerin üniversitelerinde 2. dil olarak almanca ve fransızca yerine çoğunlukla rusça ögrenilir.
  • hani derler ya esege semer vursan esek yine esektir diye...
    itu mezunu olarak konusayim: ne mallar gordum universitemde. birak ise almayi, karsina alip iki kelam muhabbet bile etmezsin.

    is dedigin bir sekilde hallediliyor. aslolan insanlik, durustluk, etik ve hepsinden onemlisi aile terbiyesi. gerisi fasa fiso.
  • kesinlikle yapılmaması gereken eylem. taşra üniversite mezunları ölsün. 16 yıllık okumuşlukları falan çöp olsun. boşuna ingilizce almanca öğrenmesinler ya da kendilerini geliştirmek için uğraşmasınlar. çünkü ne yaparlarsa yapsınlar zaten o "taşra" etiketini kaldıramayacaklar.

    mühendislik mezunları çaycı olsun, işletmeciler esnaf, diğerlerini de evlerinize hizmetçi ve uşak olarak alırsınız. süpersonik bir fikir. sonuna kadar destekliyorum.

    diploma elime geçince yakarak destek olacağım ve bu iğrenç düzende gözümü güzel departmanlara diktiğimden, faydalı bir bireye dönüşme çabamdan dolayı kendimden utanacağım. yine gözümü açtın sözlük <3
  • sebepsiz bir şekilde okulumu ne iyi okullar kategorisinde ne de kötü okullar kategorisinde görebiliyorum sözlükte. sanırım sözlük yazarları tarafından çok fena dışlanmış bir vaziyetteyiz. hayır en azından kötü okulları sayarken bile olsa söyleyin be adımızı.

    (bkz: yıldız teknik üniversitesi)
  • yurtdışında çalışan bir developer’ım. amazon’undan vodafone’una, ericsson’undan büyük finansal kuruluşlara kadar mulakata girdim. daha okulu soran çıkmadı. 3 şirket değiştirdim, okulla ilgili belge alan çıkmadı.

    başka sözüm yok
  • hep yaptığım iş;

    bilişim sektöründeyim;

    ekibime boğaziçi mezunu türkiyenin ilk on undan eleman aldım.
    "ne zaman müdür olurum" düşüncesi ile ofise geldi.
    iki senenin sonunda başarısız olarak ayrıldı.

    odtü mezunu eleman aldık, öğrettiğimiz en basit işi dahi küçümsedi;"ben biliyorum, anladım zaten" dedi.
    iş yapmaya gelince kocaman bir sıfır.

    buna rağmen selçuk üniversitesinden, karadeniz teknik, yıldız teknik üniversitesinden aldığımız gençler güldür güldür akıyorlar.

    üniversitelerinin adına güvenip yaşayamayacakları için 2. yabancı dili öğrenmiş, kurslara gitmiş, öğrenci kluplerinde faaliyet göstermiş kendilerini geliştirmişler.

    küçük büyük demeden "bu işten ne öğrenebilirim" diye çalışıyorlar, "ne yaparım ne ederim de istanbulda tutunurum" bakış açısı ile yaşıyorlar.

    not: etiketliyim.
hesabın var mı? giriş yap