• (bkz: burjuva)
  • (bkz: bourgeoisie)
  • yaklaşık 3.500 dolardan başlayan fiyatları olan akustik gitar markası. fiyatlarının yüksekliğinin esas sebebi yüksek kalitede işçilik ve gövdelerde gül ağacı kullanmalarıdır. (bkz: :#880669) sahibi dana bourgeois, paul reed smith, martin, gibson gibi firmalarda çalışmış bir luthierdir. pantheon markası ile işe başlamış, daha sonra soyadını vermiştir gitarlara. web sitelerinden örnek seslere ulaşılabilir.. :

    http://www.pantheonguitars.com/
  • dokuzuncu nesil çaylak.
  • eski fransızca burgeis * kelimesinden evrilip bugünlere gelmiş,dilimize ise burjuva daha türkçeleştirirsek kent soylu (zira burg ve türevleri kent manasına geliyor) olarak girmiş kelime ..
  • fransızcadan türeyen ve türkçede burjuva olarak karşılaştığımız kelime. avrupa'da çeşitli dillerdeki şehir isimlerinde (petersburg, hamburg vs.) uzantılar buradan gelmektedir. burjuvazi şehirle ve şehirin getirdiği sermaye birikimiyle doğrudan alakalı orta üst sınıfı tarif eden bir sosyolojik kavram. dolayısıyla şehir burada önemli bir temel.

    türk toplumlarında burjuvazinin neden oluşmasında sorun yaşandığına dair sorunun yanıtını şehir kültürlerimizde bulabiliriz: yok. evet, türklerin 21. yüzyılda hâlâ oturmuş bir şehir kültürü, mimarisi, şehir politikaları yok. dolayısıyla göçebe yaşamı sonlandırmış olsak da, bu sefer köylülüğün, anadoluluğun getirdiği yoksunluğu ve zihin dünyasını aşabilmiş değiliz.

    mustafa kemal atatürk'ün köylülere dair yaptığı popülizme kapılıp, köylülüğü gerçekten de kutsal ve değerli bir şey olarak görünce sonuç, azıcık ucundan oluşan şehir kültürlerinin de '60-70 dönemindeki kırdan kente göçlerle birlikte azgın köy kültürü altında yok olması olarak karşımıza çıktı. netice itibariyle kimliksiz, vasıfsız, değersiz ve koruyucuları olmayan toprak parçalarına dönüştü türk şehirlerinin tamamı.
  • ing. kentsoylu, burjuva.
hesabın var mı? giriş yap