• galericiler ve eskort kızlar tarafından kullanılabilecek bir uyarı.
  • küçük pipili erkekler tarafından verilmesi olası ilan
  • "pert kaydı takıntısı olan aramasın" versiyonunu gördükten sonra fazlasıyla masum gelmektedir.
    (bkz: çıtır hasarlı)
    (bkz: tatlı pert)
  • bu satış jargonuna sonuna kadar katılıyorum. evet boya takıntısı olanlar benden araba almasın.büyük şehirde yaşıyorsanız kapalı garajınız olmasına rağmen bazen önüne araba park eden dangalaklar yüzünden içeriye giremiyorsunuz,dışarıda bırakıyorsunuz bazı bilmemne çocukları gelip bende neden bu arabadan yok deyip resim yapıyor kaputun üstüne.bir yere gittiğinizde nizami olarak park etseniz bile gelip size çarpıp kaçabiliyor ve bunun gibi birçok olay gerçekleşebiliyor.aracımın sağ 2 kapısı bu bilmemne çocuğu tarafından düz bir çizgide ilerlemek kaydı ile çizilmişti.2 yıl öyle bindim orjinallik bozulmasın diye. değeri düşmesin diye.ama geçen aylarda komple boyattım 2 kapıyıda.şimdi arabamı alacak olan kişi kalkıp bana çizik yüzünden kapılar değişmiş muamelesi yapıp 2 bin aşağıya almaya kalkışırsa,hasiktiri çekerim.o yüzden bence önemli bir uyarı boya takıntısı olanlar aramasın diye.baştan dürüstçe belirtiyorsun.eşek değilsin ya kalkıp boyasız araç fiyatıda yazmıyorsun,adet yerini bulsun diye 500 750 aşağı cekiyorsun.daha ne yapayım ben sana git 0 km. araba al o zaman.

    ayrıca (bkz: alınan 0 km aracın boyalı çıkması)
  • boya takıntısı olmayanlar cemiyeti erbabının sarfettiği cümle. bu cemiyet mensubları sadece birbirlerine araba alıp satar. yani sen sağı solu boyanmış bir arabayı alırken sormadan alıyorsun, satarken de o cemiyetten biri seni buluyor neyi var neyi yok diye sormadan alıyor bu aracı. birbirlerine güvenleri sonsuzdur. güven eksikliği olduğu anda sadece arabanın dibi koklanmak, sağ arka yolcu kapısı el yordamı ile yoklanmak veya solungaçlarına bakılmak koşulu ile kontrol edilir. kontrol bittiği anda araç temiz ise araç sahibinden özür dilenir ve araç sahibine 3-4 kilo civarında bir karpuz hediye edilir. eğer arabanın solungaçları pembe değilse yoğurtla birlikte kullanılmamak koşulu ile yine satın alınır.

    not: şu notu geçiyorsunuz ya ilanlarınıza, direkt kapatıyorum sayfayı. bedava versen bile almam. o derece deli oluyorum bu lafa.
  • nerede bu lafı eden biri var bilki orada aslında çakalın, sansarın, yaban çakalının hası var. bence de aramayın böyle diyenleri.

    çünkü bu lafın meali;

    - zamanında arabanın anasını sktik. takla neyin attık. koç gibi tokuşturduk. ama ben tüm bunlara rağmen senin para verip düzgün mal alma arzuna yine de 'takıntı' diyorum. yani hata sende. kendini düzelt gel al işte bu arabayı

    demektir. dürüst olan adam arabanın neresinin neden boyandığını yazar ve ciddi alıcıya da bunu fotoğraflarıyla belgeledikten sonra (mesela arabanın yarısı basit iki çizikten dolayı komple boyanmış bile olsa) malını değer kaybetmeden alıcıya satar. ama işte yaban çakalıysa bunu bekleyemezsin kendisinden.
  • (bkz: galerici)
  • boya takıntısı olmayan insanları bile zorla boya takıntılı yapan itici cümle.

    ulan amına kodumun evladı araba şahin, 15 seneden sonra kendisi zaten boya atıyor çürümeye başlıyor, arabaya boya bakım yaptırmazsan sağı solu çürümüş arabayla geziyorsun, en ufak kazada da araba ikiye bölünüyor.

    ama pazara koyduğun tertemiz şahine götü başı ayrı oynayan apaçinin biri bakıyor, boyalı olduğunu da öğrenince "kaza bela mı var bilader"?

    sonra ilana yazıyorsun "araç muhtelif çürükler ve boya yanıklarından ötürü komple boyaya girmiş ve kaporta sağlamlaştırılmıştır, 89 model arabada boya arayacak kadar takıntılılar aramasın" diye, gelen mesajlara bakın:

    "araba boyasız olsa alırdım ama boyalı araba neden boyalı olsun ki, kaza mı yaptın?" ilanı okumaktan aciz bir öküz
    "araba boyasız olsa x lira ederdi ama değerini en az 2000 lira düşürmüşsün" ucuz araba kapamaya çalışan bir çakal
    "taklalı mı bilader" küfürküfürküfürküfür

    sonra neden sinirlendin sinirlenirsin tabii. yurtdışında 500 liraya satılmayacak arabalara dünyanın parasını isteyenlere söversin, bu boya ve değişmiş parça takıntısını yayanlara söversin...
  • bu uyarıyı yazan kafada biriyle şöyle bir sohbetimiz oldu mesajla;

    -boya takıntın varsa beni uğraştırma kardeş
    +yok boya takıntım yok. değişeni var mı aracın?
    -abi bak takıntın varsa uzatmayalım
    +??? hocam boya takıntım yok da takla takıntım var. plakasını verirsen tramer sorgulatayım. zaten plakasını neden gizlersiniz ki bir aracın hiç kafam almıyor buna
    -abi yok senle anlaşamayız
    +oha

    not: adam araç satmaya çalışmıyor, biri gelsin domaltayım modunda
hesabın var mı? giriş yap