• pirinç tarlaları belli dönemlerde sivrisinekler için muazzam bir yaşama ve üreme mekanıdır. boyabatta da bulunan bu pirinç tarlalarında sinekler defalarca aman sabahlar olmasın muhabbetinden sonra boyabat halkını sabah edilemeyen sinek avlamalı geceler bekler.
  • 90'lı yıllarda büyük bir linç olayının yaşandığı ilçe.
    ...
    linç olayının akılda kalmasının sebebi, olayın devrin radikal islamcı medyası tarafından "laik hukuk yetersiz kaldı, halk şeriat istedi" diye nitelenmesiydi.
    yanılmıyorsam bir tecavüz olayı üzerine sanık duruşmaya götürülürken "halk" tarafından yakalanmış ve feci dövülmüştü. kafasına yangın söndürme tüpü ile vurulan "öldü" diye bırakılan sanığın feci foroğrafını hürriyet gazetesi yayınlamıştı.
    bu anlık ayaklanmadan bir müslüman hurucu bir devrim ayaklanması çıkaran bu medyayı merak ediyorum? zira kimse tecavüze uğrayan ve akabinde öldürülen küçük çocuğun feci sonuyla ve ailesiyle ilgilenmemişti.
  • boyabat ismi,boy(uzunluk) ve abat(ova) sözcüklerinin birleşmesiyle olusmus olup uzunova manasına gelmektedir.ilçeye yolunuz düstüğünde ister istemez çeltik tarlaları,tuğla fabrikaları ve zamanında stratejik mevkiye yapılan neredeyse boyabatın heryerinden görülebilen boyabat kalesi göze çarpar.
  • nufusu ve sanayisi 90 lı yılların sonuna kadar ilçesi olduğu sinoptan hep büyük olan ilçe.kalesinden manzara çok güzeldir kalenin arkasında kalebağı varır o da yazın ayrı güzeldir. işsizliğin artmasıyla şehir halkı istanbul ankara ve kocaeli ye göç etmiştir.en büyük kısım istanbul bağcılar da bulunur.depremden sonra kocaelideki boyabatlılarda istanbula akın etmiştir.93 yılında yaşanan tecavüz olayında ordaydım daha çocuk olduğumuzdan hükümet konağı önündeki kalabalığı konser kalabalığı zannetmiştik tabi insanlar niye bağırıyor bu kadar yahu diye de düşünmüştük.çok acı bir olaydı olayın olduğu günlerde küçük kızın kaçırıldığı eski evin yanından geçerdik ama bi kere içeri bakmak aklımıza gelmişti acaba yanındaki incir ağacına nasıl çıkarız yerine evin içine nasıl gireriz diye düşünseydik o kızı görürmüydük diye baya bi süre düşünmüşümdür.
  • boyabat celtik spor adinda ufak bir takimi olan ilce.
  • özal zamanında başarısızlıkla sonuçlanan bir il olma mücadelesi vermiş ilçe. eniştemden rivayet olunduğuna göre 75 plakaları takıp ankaraya gitmişler. sonrada 57 plakalarla geri dönmüşler. kısmet ardahanaymış.
  • öğlen sıcağında hiç çekilmeyen memleketim.. allahtan kalebağı var da iki bardak çay içiliyor güzel, rahatlatıcı rüzgar eşliğinde..
hesabın var mı? giriş yap