• boyun eğmeyenlerin yaşamak istediği türkiye’ye çağrıdır.
  • gericiler arasından gerici, patronlar arasından patron beğenmeyenlerin deklarasyonudur.
  • işçi ve emek kavramlarının sömürülecek birer engel değil, baş tacı edileceği bir ülkenin tarifini yapmış seslenme cümlesi.

    bakın tobb başkanı rifat hisarcıklıoğlu ne demiş de, 'devlet' diye diye kutsallaştırılan şeyin tamamıyla bir burjuva diktatörlüğü olduğunu itiraf etmiş.

    “iş ve yatırım ortamı önündeki engelleri tespit edip hükümetimizle birlikte kaldırdık.”

    “büyük sıkıntı yaşadığımız bir başka alan, yargı sistemiydi. özellikle iş mahkemelerindeki davalarda, işveren yüzde 99 haksız çıkıyordu. bunu değiştirmek üzere, zorunlu arabuluculuk sisteminin uygulamaya alınmasını sağladık. aylar, hatta yıllar süren davalar, artık günler-haftalar içinde çözülüyor.”

    “en çok şikayet ettiğimiz konu olan, istihdam maliyetlerinin düşürülmesini sağladık. iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, kobi’lerimize büyük yükler getiriyordu, bunları kaldırttık.”

    bahsi geçen şeyler işçinin hakkı ve hukukuydu. fakat işçi hakkını korumadı, sermaye de elinde tuttuğu devlet aygıtıyla bu hakkı bir güzel çaldı.

    akp de gitse, tayyip de düşse, ince seçilse, akşener gelse falan filan, yine de bu gerçek değişmeyecektir. yine patronlara dikensiz gül bahçesi, üretenlere sistemin sillesi. bu düzeni değiştirecek olan halktır, işçi sınıfıdır, gençlerdir. siyasetin halka yayılması, reklam panolarından inmesi, televizyonların reklam kuşaklarından çıkarılması değiştirecek bu düzeni. yalanın, inancın, paranın alet edilmemesi ile değişecek bu düzen. işçinin iktidara yürümesiyle, yumruğunu kaldırmasıyla değişecek.
  • çok isterim de, "nasıl?" sorusuna cevap verecek bir tane bile komunist bulamayacağımız için tkp'ye oy vermem. komunistleri eleştirmek beni komunistler kadar bile düşünemeyen dinci ya da faşist ya da kapitalist yapmıyor. gorki okuyun ve günümüz komunistlerinin sadece romantiklik yapan hayalperestler olduğunu kıyaslayarak fark edeceksiniz. ayrıca, bu arkadaşlara sovyetlerin çok güçlü olduğu 60'lı yıllara zaman makinasıyla gidip sscb pasaportu ile birleşik krallık pasaportu arasında seçim yapma şansı verirseniz ekseriyetle ingiliz vatandaşlığını tercih ederler.
  • bundan aşağısına veya daha doğru ifade ile daha sınırlı beklentileri istemek kurtuluş savaşına veya ekim devrimine inanmayanları akla getiren maddeler bütünü...

    bir solcunun olmazsa olmazlar bütünü.
  • "temel insan haklarının tamamı güvenceye alınacak, herkes yasalar önünde eşit olacak, hiçbir yöneticinin dokunulmazlığı olmayacak. "

    https://twitter.com/…esi/status/1005747436755804166

    seçim çalışmasını örgütlenme hamlesine çeviren komünistlerin söylemlerinden. halbukim gazino muhabbeti goygoyu yapıp ama sömürüden bahsetmemeleri lazımdı.

    (bkz: bu düzen değişmeli platformu adayları)

    (bkz: du düzen değişmeli)
hesabın var mı? giriş yap