• bozcaada'daki "ormancık"lardan biri olan pavli'nin çamlığında yapılması planlanan festivaldir.
    bilenler bilir, bozcaada çok da uzun olmayan bi zaman öncesinde "adalılık" kültürünün yaşatıldığı ve oraya yerleşen "istanbullulaa"nın da sırf bu nedenle gelip bu kültürel dokuyu bozmadan
    hatta katkı sağlayarak yaşam sürdüğü güzelim bi adaydı. dillere destan bozcaada çavuşu,bağları,turkuvaz koyları, şarabı ve iki halkın yanyana yaşadığı yıllardan kalma ruhuyla konuşulurdu bilenler arasında. fakat çağın nimeti ve aynı zamanda vebası olan iletişimin gücüyle son yıllarda "moda" olması onun ruhunun şeytana satılmasına vesile oldu. her yeri aynılaştırma lobisi yıllarca bu adanın sahipleri olan ada yerlilerinin zihinlerini 'büyük şehirlerde yaşayanların ulaşabildiği medeniyeti(!)' ayaklarına getirme vaadiyle ele geçirdi. öyle ya, onların
    şehirlilerden ne eksiği vardı! hem gelen turist adada mc donalds,migros,kebap vs bulamazsa tercih eder miydi hiç! oraya gelen turistlerin sadece gönüllü yoksunluk tercihini tikleyerek gelenlerle sınırlanmasını istemedi. herkes gelmeliydi,herkesin tercihine uymalıydı burası. uymuyorsa uydurulmalıydı da cepleri para dolmalıydı. böylece ellerindeki mücevherin değerini bilmeyen vahşi orman kabilelerinin yurtlarını boncuk karşılığı beyaz adam'a satmaları gibi "ada ruhu"nu satışa çıkardılar. adaya sahip çıkmak sonradan gelen "istanbullulaa"ra kaldı. kıyıları,koyları,ormanı talan zihniyetine teslim etmemek için kıyasıya mücadele veriyorlar ama en büyük hasımları bu ada'nın yerlileri. şimdi de,sadece kuş seslerinin eşliğinde o doğanın bi parçası,bi "tanrı misafiri" olarak bulunup ev sahibini fazla rahatsız etmeden dahil olunması gereken ormanın içinde tesis kuranlara karşı seslerini duyurma peşindeler. http://m.bozcaadahaber.net/…festivaline-tepki/6996/
    "caz festivali" adıyla elit kesimi kavrayıp "ormanda tesis"i legalleştirmeye çalışanlara karşı bi avuçlar. tesis "iyi müzik"le bile olsa ormanın kendi müziğinin sesini kesmesi bakımından son derece zararlı ve aynı zamanda "organizasyonlara açık(?)" haliyle ilerisi açısından son derece ürkütücü. orman bakanlığınca yasallaştırılan bu gibi tesislere böyle küçük yerleşimlerin yöneticilerinin de pek fazla yapabileceği bi şey yok. ya da öyle sanılmasından yanalar. demem o ki, sağda solda böyle etkinlikler gördüğünüzde "'nihayet kaliteli bi oluşum, yaşasın iyi müzik!' ayakta alkışçıları"yla saf tutmadan bi de perdenin arkasını aralayın.
    doğa aşkına!
    müzik aşkına!

    edit: bu da var.
    bozcaada kültür sanat:
    https://m.facebook.com/…4789582&id=1050374771639770

    edit 2: algı antenlerinin yönlendirmesiyle bu yazıyı bulup yazarının kimliğinden bağımsız olarak beğeni bildiren "bozcaada forum" üyelerine teşekkürler.

    edit 3: vee mutlu son!
    https://m.facebook.com/…index=0&id=1558548021059127
  • bozcaada'yı bozmaada yapma girişimini rahatsızlık duyarak okudum. etmeyin eylemeyin.
    yozlaştığımız için kaybediyoruz ve yozluk aptallık getiriyor kaybedileni de anlamıyor insanlar. bakın hele!
  • büyük resmi görmeden egosunun pe?ine düsen kim olursa olsun, bu dünyada tek başına yaşamadığını ve kalıcı olmadigini hatirlamali, olmuyorsa hatirlatilmalidir.
  • http://www.diken.com.tr/…hlikesi-var-ama-yapilacak/

    ıste medeni de olsam genlerimdeki comarliktan kurtulamam ornegi, inadim inat kicim iki kanat tutturmuslar koru da koru. git kalede yap arkadas caz festivalini. daha once yandi diyorlar, yok olmaz diye guvence vermisler. sen diyorsan olmaz bence de ikna oldum.
  • 29 temmuz cumartesi günü için elimde 4 adet bileti bulunan festival. biz plan değişikliği nedeniyle gidemiyoruz maalesef. ilgilenenler olursa gişe fiyatının altına vermeye düşünüyoruz.
  • ilk olmasından bağımsız organizasyonun en büyük hatasını söylüyorum. fosur fosur sigara içilen alkol tüketilen mekana 5 yaşında kundakta bebek alınması. bu kadar saçma sapan bir kararı hangi kafayla veriyorlar anlamıyorum. o çocuğu duman altı ortama sokan ebeveyn e ayrı laflar hazırladım.

    dağın başında tuvalet zor ama seyyar tuvalet diye bişey var. karavan nedir anlamadım. kırık dökük halde olması ayrı eksi puan aldırdı.

    alan küçük olduğu için insanlar sıkış tepiş halde idi. ses sistemini kuran ekip kolon sayısını az tutup arkalara ses gitsin diye sesi sonuna kadar açmaya gayret gösterdi.

    bu kadar zor ulaşılan yere böyle müzik dışında kötü bir organizasyon yapmak kolay olsa gerek. günlerce laptop ile excel doldurup denize mi girdiniz arkadaş. planlama olarak "su şişesi kapaklarını topluyoruz vermiyoruz tamam mı?" komutu vermek dışında temel şeyleri atlamaları garip olmuş.

    seneye olmasa olur.
  • her şeyin tıkırında gittiği, hiçbir sorunun gözüme çarpmadığı festivaldir. (oturan,uzanan, uyuyan seyirci her daim içime dert ama o bizim tarafın sorunu )
    taş gibi müzisyenler sahnede, gün batımı, yakamoz, mis gibi hava ve tüm güzel enerjiler. "ilk elin günahı olmaz" lafını kafaya kazıyarak gitmiştim ben bu festivale ama bildiğin günahsızlardı :) çoğaltmak lazım dünyada güzel olan şeyleri, böyle festivalleri.

    not: sahne arkasında kerem tüzün'ün varlığı bile çok güzeldi. bir de festivalin son gününe katılmamızı sağlayıp mahçup eden sevgili kişilere de buradan teşekkürler.
  • bozcaada esnafını kalkındırma derneğinin festivale gelen kişileri öpeceği etkinlik.
  • ormanda değil de ayazma manastır'da yapılmasına sevindiğim organizasyondur.
  • cumartesi akşamı yani 2. günü için konuşursak organizasyon olarak başarılı, gelen kitle olarak nezih, ortam olarak rahat ancak müzikal kalite olarak zayıf bir festival olmuştur. gerçekten caz müzik sevdiğinden gelenlerin çıkan gruplar ve anlamsız şarkı sözleri karşısındaki şaşkın bakışları görmeye değerdi.

    biz saat 7 de geldik gece 12 ye kadar kaldık ama daha fazla dayanamayıp ayrıldık. gelen gruplar solist sesi olarak yeterliydi ancak beste ve güfte olarak oldukça zayıftı. büyük ihtimalle gece 1'e doğru sahne alacak olan jülide özçelik çok daha tatmin edici bir performans sergilemiştir ancak bekleyemedik maalesef. müzik kulak tırmalıyordu. bir ara rap bile çaldılar caz konserinde.

    sadece ortam için gelenler oldukça eğlendi tabii ki. biz de güldük eğlendik orası ayrı ancak adına caz festivali denilen bir organizasyonun biraz daha caz ile alakası olmasını ve daha iyi grupların olmasını beklerdim. belki ilk defa olmasının verdiği etki vardır.
hesabın var mı? giriş yap