• bu abiler pek bir tok saticilardir. kasadaki bozuk parayi koruyup kollamak asli gorevdir. aldigin $eyin tam parasini vermezsen terslerler, mali verimkar olmazlar.
    (bkz: 10 milyonluktan killanan esnaf modeli)
  • bu esnaf turu aksamdan kalan bozuk paralarin tursularini kurduklari icin sabahin korunde bes kurus bozuk paralari olmaz ve gunun bu saaatlerinde kendilerine on milyon uzatildiginda suratina kufreder bi sekilde bakarlar. sonra butun gun boyunca musterilere bozuk para konusunda hassas davranirlar bu tur esnaflardan duyabileceginiz cesitli oneriler:
    -elli bin liraya sakiz vereyim mi?
    -elli bin liraya kibrit vereyim mi?
  • en dallama modelini, bozuk parayı paradan saymayanları oluşturur. bizzat yaşanmıştır.

    (bakkala bozuk üç buçuk milyon verilir)
    -bir l&m, bir de öğrenci bileti.
    -bozuk para almıyoruz.
    -neden
    -almıyoruz işte sebebi yok
    -hmm... o zaman bir l&m iki tane öğrenci olsun.
    çotaaa!!
  • eğer dükkanda iki kişi iseniz ödeyecek parası tam olandan yana tavır alırlar her zaman. konu bozuk para oldu mu kar mar hak getire.
  • - yüz. yüz tam yeni türk lirası. değer mi sence? yüzüme bak da konuş, değer mi?

    - kurban olayım abi bırak gidiyim. yemin ederim kimseye bişey söylemem. bak taksiyi buraya çektiğini unutalım. beni tekerin altına yatırdığını unutalım. ayağının altını öpiyim, yalvarırım abi.

    - yüz. iki tane elli eder. elli de çok. düşünsene üç milyonluk yere gidiyosun. sonra da yüz lira uzatıyorsun. çok mu sence? değer mi?

    - yemin ederim benim bi suçum yok. cüzdanımı gösterdim neden inanmıyorsun? gel çek bankanın önüne sana başka para çekiyim. üç demir lirayla ödiyim canım abim benim.

    - demir. yüz tane demir bir lira. ne kadar çok para di mi? eziyim mi seni? değer mi sence?
  • en sevdiği müşterilerinin tatlisualigi olacağı esnaf.

    arkadaşlar bakın bu hastalık gibi bir şey sanırım, hani doktora gidip anlatsam siz de bozukparaleksi var diye tanı koyup tedavi edebilir. cüzdanımda sürekli iki üç lira bozuk bulundurup bütün para alma peşinde çılgınca koşuyorum.
  • zulasında torba torba bozukluk olan insan
  • bir keresinde 7 tl tutan alışverişe 10 tl verdiğimde bozuk yok mu demişlerdi daha ne kadar bozuk istiyorsun diyip adamın armut suratına bakmıştım
hesabın var mı? giriş yap