• bangladeş'te kurulmuş, sivil toplum örgütlenmesinin son noktası, türkiye'ye gelip toplum gönüllüleri vakfıyla el ele vermiş organizasyon. http://brac.net/
  • gaelce ucurum demektir.

    (bkz: cayman brac)
  • split'in karsisinda bulunan, 396 km² ile adriyatik denizi'nin ucuncu buyuk adasi. split'ten feribotla gidiliyor supetar limanina, orada durmayip 35 km gidip, adanin obur tarafina gecerseniz, bol diye bir yer var. eyewitness'in croatia kitabinin acilis resmi iste orasi. kiyiya kadar inen cam ormani, billur bir deniz.. yuzebileceginiz en guzel denizlerden biri..
    http://www.otokbrac.com/maineng.html
  • adriyatik denizi'nde, hırvatistan kıyısında, split'le hvar arasında epeyce büyük bir ada. "braç" okunuyor, sondaki c'nin üstünde çentik var.

    bizdeki ölüdeniz neyse oradaki zlatni rat da o.

    http://www.bracinfo.com/
  • gidilesi, gorulesi doga harikası, hvar'i dover, o derece.
  • publicity harıkası zlatni rat için bence gitmeye degmez. sanıyosunuz avrupada bir tropical ada ruyası gorucem formentera gibi ama şak: taşları ve aşırı dalgalı denızıyle zlatnı rat. amma velakin ortamı tutturmuslar. muzik meyveler filan tropical tatta.
  • split'e en yakin adriyatik adasi olup 50 dakikalik bir katamaran yolculuguyla ulasilabilir. split'ten geldiginizde supatar adli bir kasabaya iniyorsunuz. supatar'in icine dogru yurudugunuzde deniz kiyisinda sira sira kafelerin oldugu bir sokak var, sokagin ortalarindaki kafelerden birini makedon kokenli bir turk aile isletiyor. uzerimdeki galatasaray formasindan turk oldugumu anlayan kafenin sahipleri cok sevgi gostermislerdi. ailenin benim yaslarimdaki oglu daha once hic turkiye'ye gitmedigini, istanbul'u gormeyi ve bir fenerbahce macini izlemeyi cok istedigini, o unutulmaz 20 haziran 2008 turkiye hirvatistan maci sonunda hirvatlarin arasinda sevinip dayak yememek icin iceriye gecip duvarlari yumrukladigini anlatti uzun uzun. aile disinda pek turkce konusma imkanlari olmadigindan olsa gerek beni birakmayip ikramda bulundular. sagolsunlar parami almayi reddettiler, ben de onlara hatira olsun diye cebimde kalan 5 tl'yi hediye ettim -ki ailenin gencleri hayatlarinda ilk defa turk lirasi goruyorlardi. neyse efendim bu da boyle bir animdir, yolunuz brac adasina duser de rastgelirseniz selamimi soyleyin artik!
  • zlatni rat ( altın burun ) i görmek için gitmeye değer ada. bünyesinde birbirinden güzel köyler bulunmaktadır.. bol içlerinde en turistik olandır.
  • surdan dinleyebileceginiz icinize enerji dolduracak bir polonya sarkisi. burdan
  • hirvastistan'in en cok fotograflanan plajina (zlatni rat) ev sahipligi yapan guzel ada. hvar'a gore cok daha sakin bir yer burasi. burada bulunan bol sehrine hayran kaldik. kesinlikle 2 gun yeterli gelmedi. ki ada oldukca buyuk, oteki taraflarinda ne var diye de icimizde ukte kalmadi desem yalan olur.

    zlatni rat plajina gittiginizde buranin yakininda bulunan mali raj restaurantina gitmeniz tavsiye edilir. sanirim hirvatistan'da yedigimiz en lezzetli yemekler buradaydi.
hesabın var mı? giriş yap