2016/17 sezonunda ilk defa profesyonel bir maçta (lig kupası maçı)
manchester city a takımı forması giyme şerefine nail olan
1999 (
17) doğumlu ispanyol ortasaha oyuncusu. aynı zamanda
ispanya u17 milli takımı formasını da düzenli olarak giymekte; benim gibi maç özetlerini izleyenlere ise 'sanki bu çocukta iş var gibi gibi' dedirtmektedir.
pep guardiola kardeşimiz,
fc barcelona takım kültürüyle yetişmiş bir şahsiyet olduğu için, ispanyol gençleri kayırmaya yatkın bir karakteri var. malum, son senelere kadar güney amerika rüzgarıyla desteklenmiş
homegrown yerli oyuncu faşisti bir takımdı
fc barcelona.
luis enrique'nin başa geçmesiyle beraber, bu kültüre dinamit lokumu yerleştirdiler ki bu başka entry konusudur; iyisi mi ben
pep guardiola'ya geri döneyim.
pep guardiola, sezon başından beri
aleix garcia,
pablo maffeo,
angelino ve
brahim abdelkader diaz gibi takımda '19 yaş altı ispanyol gencolar'a bir şekil ya lig kupasında, ya şampiyonlar liginde keklik gördüğü maçlarda uzun süreler veriyor. dünyada o kadar kanat oyuncusu varken, takıma katılmasıyla beraber 30 yaşındaki ispanyol
nolito'yu kadroya katıp, neredeyse her maç düzenli forma vermesine değinmek istemiyorum bile.
bu yüzden dolayı brahim kardeşimin kendini biraz şanslı hissetmesi lazım. üst düzey oyuncu olabilmesi için tüm koşullar uygun gözüküyor; gerisi kendi çalışkanlık veya tembellik seçimine kalmış durumda. kendisine başarılar diliyor; yaşı gereği aklının yatkın olduğu
62'nin yarısından çok, futbola konsantre olmasını temenni ediyorum.
2016/17 sezonunda takımın başına
pep guardiola'nın gelmesiyle a takımda forma bulabilen diğer genç ispanyollar için;
(bkz:
#63419475) angeliño
(bkz:
#63419549) aleix garcia
(bkz:
#63419510) pablo maffeo