• yillanmis sarap modundaki saksofon ve klarinet ustasi. stingin albumlerindeki performanslariyla ayri bir populerlik kazanmistir. englishman in new york sarkisinda ortaliga yaydigi nagmeler mest eder birakir.
  • bazı kimseler tarafından pop sarkilarina jazz efekti vermek için kullanılan bir sebek olarak görülmekte olsa da 1983 yılından bugüne kadar geçen süre zarfında caz dünyasının en önemli isimlerinden bir tanesi olmayı başarmış kişidir.kendine has tonalitesi ve tekniğinin muazzamlığı sayesinde en zor parçaları bile son derece rahat çalması gibi özelliklerinin yanısıra emprovizasyondaki üstün yeteneği ile gönüllerde taht kurmuştur.
    1983 yılı tarihli scenes in the city albümü ile caz dünyasındaki solo kariyerine başlayan branford marsalis , 1987 tarihli random abstract albümü ile 1980'lerin en iyi caz albümüne imzasını atmış ve bir wayne shorter bestesi olan yes or no ile ne kadar müthiş bir müzisyen olduğunu herkese kanıtlamıştır.
    pop&rock&hip hop ve klasik müzik albümlerinde de adını duyuran branford marsalis bu sebepten başta down beat olmak üzere bir çok çevreden saçmasapan eleştiriler almış ve ortaya koyduğu caz çalışmaları hak ettiği ilgiyi bu sebepten ötürü görmemiştir.branford marsalis , kardeşiyle doldurduğu albümlerde de çok kaliteli sololara imza atmış ancak ilerleyen yıllarda pop alanındaki çalışmaları sebebiyle wynton marsalis ile büyük bir kavgaya tutuşmuştur.
    2002 yılında çıkardığı "footsteps of our fathers" albümü ile ustalara saygıda kusur etmediğini göstermiş ve bu albümde ornette coleman,john coltrane,sonny rollins gibi büyük ustaların parçalarına yer vermiştir.
  • come rain or come shine dinnemesi en keyifli parcalarindandir. insanin eline bi kadeh sarap alip salinasi, salinasi gelir..
  • 10 nisan'da ankaraya konser için geleceğini öğrendiğim büyük ustadır kendisi.biletler ise 30.000.000* ve 10.000.000* olarak tesbit edilmiştir.işi gücü bırakıp ankaraya gitmek ve bu konseri izlemek gerekir.piyanoda joey calderazzo , davulda jeff tain watts ve basta eric revis vardır.
  • amerikalı caz müzisyeni.bugün itibariyle ankara müzik festivalinde konser verip beni derinden sallamışlardır.elleri öpülesi amcalardır.
  • konsere ayağımıza kadar gelmesine rağmen görmeye ve dinlemeye gidemediğim müzisyen. bu fiyata kafayı yesem yeridir.
  • eric satie gymnopedies yorumları da pez lezizdir.
  • babasi new orleans'in onemli cazcilarindan ellis marsalis'tir.
  • son albumu braggtown dur. hope, fate ve ozellikle o solitude gece dinlenmelidir. bu albumde davullar adeta oksanarak calinmis gibi gelir insana.
hesabın var mı? giriş yap