• alman bir canta markasi.
    http://www.bree.de/
  • eski ingilizcede "tepe" anlamina gelen "brú" kelimesinden geldigine inanilir. tolkien in eserlerinde ilk olarak üçüncü çag 1300 yillarinda adi geçer ama ikinci çag da kurulmustur. insan ve hobbitlerin paylastigi bir yerlesim merkezidir. shire i bulan marcho ve blanco adli iki samanpostlu kardes, aslinda bree lidir. "büyük dogu yolu" ve "kuzey yolu "nun kesisim yeri oldugu için arnor un görkemli günlerinde önemli bir kent haline gelmistir.
  • okumaktan keyf aldigim, nezaketi asla elden birakmadan, sicacik haliyle kavramlari, ogretilmis kaliplari, onyargilari empati yaparak sorgulayan, farkinaliklarini artiran yazar gibi yazarlardan, sozlukteki komsu pencere.
  • birlikte ayaklarımızı denize sokarken kulağıma ninni söyleyeceğinin müjdesini vermiş*nazik, sevimli ve hoşsohbet bir suser. ayrıca güzel yazılarını takip etmekteyiz*
  • sozlukte varligindan muthis keyf aldigim, yazdiklari ile bildiklerimi cogaltan, zenginlestiren; toplumun aynasi sinemayi, toplumun kadina, erkege ve toplumdaki rollerine bakisini anlatmak icin arac olarak kullanan, eski sozlugun iyi ki varsinlarindan.
  • çok nazik, düşünen,yazdıklarını okumaktan ve kendisiyle entry paslaşması yapmaktan * çok zevk aldığım yazar.
  • sevimli ve sakinligiyle guzel seyler dusunmemi saglamıs badi.*
  • akilli gozlemlerini olumlu bir tonda yansitmasini (itiraf ediyorum) kiskandigim, bol bol sahip oldugu anlasilan enerjisine ragmen son derece olgun entriler bezeyen bir insan. damitarak yaziyor gibi bazen sozcukleri, bazense kapip koyveriyor ozgurce. bu duygusal belirsizlikten oturu onun dogal oldugunu biliyorum, anliyorum, guven veriyor o acidan. tavirlari ise son derece tutarli. urkutucu derecede tutarli diyebiliriz hatta.

    sadece girdigi entilerde genclik heyecaninin etkisini gorup bazen "daha yasli" bir cetin ceviz olayim diyorum,
    (bkz: otuzlu yaslar/@bree)
    (bkz: otuzlu yaslar/@billythetheorist)
    kedi yavrularinin oyun oynama ritueli gibi bir ufak dalasma niyetine. olmuyor ama sanirim. kaybetmeye mahkumum. e daha guzel, ne guzel.
  • kendisini zaman zaman (yok yalan bu: her zaman aslinda) bir portakal kabugu soyucusu (portakal ben oluyorum) veya bir database olarak gormek beni sasirtmiyor. merakli ve cok iyi bir hafizasi var.

    normalde hayatinizi yakindan bilmeye calisan, size yaklasan insanlardan, yas da ilerledikce, urkme egilimindeki icgudusel tepkilerimi, tamamen olmasa da kismen frenleyebildigim insandir. beni tanimak icin gosterdigi gayretten dolayi esas ben gurur duyuyorum, ve uzun zamandir ilk defa bu kadar cok detayin puzzle'ini gerceklestirmek icin beynini calistiran birini goruyorum guvenebildigim. once sizi bir puzzle olarak kabul ediyor cunku bree, karmasikliginiza saygi duyuyor, sinirlarini cok iyi biliyor. once puzzle'in detaylarini alip onlari evirip ceviriyor, su an bu asamadayiz.

    biliyorum bir gun onlardan bir ayna yapacak, tum insanlarin detaylarindan yani.. sasmaz netlikte bir ayna- sonra da onu dost ve (hakeden) arkadaslarina sunacak; ve aynanin icinde (gorebilen) herkes icin sasirtici bir dogruluk/aciklik/berraklikla donatilmis bir insan sarrafi ayna cini belirecek, sikistigimizda korkmadan yardim alabilecegimiz. objektif cin. her zaman oldugu gibi hayat dolu bir cin.

    onun icin, detaylar bu aynanin yapimina, insaat malzemesi olarak gidiyor, hic korkmuyorum. insanlik aynasi. mimari bosuna baska ulkelere gondermiyoruz, ayna yapiminda tecrube edinsin bakalim. yoksa yollamazdik.
  • ailemizin havuc yiyen sevimli tavsani, birdenbire zehir gibi hafiye kesiliyor, her tarafa yetisip en dogru yorumlari yapiyor.. hep beklentileri asacak gibi yorulmadan usanmadan. boeing diye ziplayiveriyor, oradan buradan cikiyor. tutamiyorsunuz. bunun gibi bir his, bree ile vakit gecirmek; enerjisinden faydalaniyorsunuz illa ki..

    heyecanli. surekli ogreniyor. kizmiyor gorunurken kiziyor, ya da tam tersi kiziyor gorunup cok egleniyor. illa herseyi sonuna dek takip ediyor.

    farkli aktivitelerin insani o- zihni aktif kalmak zorunda.. bir sakin oturamiyacak saniyorsunuz, gerektiginde onu da oturabiliyor, sasiriyorsunuz..

    hakeden herkes onun elestirilerinden mutlaka payini aliyor ama ovulenler de biraz fazla ovuluyor sanki.. simarmasinlar sonra.
hesabın var mı? giriş yap