• neymiş, defrize değilmiş. dersini çalışan kadın olmak lazımmış.

    çeşitli kullanıcı yorumları

    http://makyajkozmetik.blogspot.com/…kalici-fon.html
  • günlerdir yaptırsam mı yaptırmasam mı diye hakkında internette bilgi arayıp durduğum saç uygulaması. sürekli bakımlı dolaşma fikri, insana vakitten acaip kazandırması, saçlara parlaklık katıyor olması çooook büyük artıları. fakat bir eksisi var ki, tüm artılarına rağmen beni yaptırma fikrimden (şimdilik) alıkoydu: işlem yapılırken kullanılan solüsyonun içinde formaldehit* var. her ne kadar formaldehit pek çok şeyde bulunsa da 24 saat benimle birlikte olan, yüzüme, gözüme değen saçımda aylarca kalması fikri hoşuma gitmedi açıkçası. sanırım biraz daha yaygınlaşmasını ve farklı/ daha az zararlı kimyasallar içeren alternatiflerinin bulunmasını beklemek en mantıklısı.

    edit: bu arada araştırdıkça gördüm ki kullanılacak solüsyonun "formaldehyde-free" olması da ne yazık ki pek bişi ifade etmiyor. çünkü çakal firmalar bileşen listesinde "formaldehyde"ın adı geçmesin diye ısı ile formaldehyde'a dönüşen -ki ısı bu terapinin vazgeçilmezi- kimyasallar kullanıp işi punduna getirmekteler. örneğin: methyl siloxane. dehşete düştüm yaw gözlerini dolar işaretleri bürümüş bu şirketlerin. bir de benim anladığım kadarıyla, kuaförlerin pek çoğunun yeni bir uygulamayı keşfetmiş olmanın verdiği heyecanla yanlış bilgilendirdiğinin aksine, saça düzlük veren bileşen keratin değil bu uygulamada. keratin aslında bir nevi aldehyde'lerin saç üzerindeki yıkıcı etkisini nötralize etme amaçlı o listede gibi. e o zaman ne anladım ben bu işten!?! özetle diyeceğim şudur ki 10 sene sonra, zamanında sigara şirketlerine açılan davalar, brezilya fönü solüsyonları üreten firmalara açılırsa şaşırmayacağım.
  • son zamanlarda kuaförlerin camında "yapılır" olarak gördüğüm uygulama. biraz araştırdım neymiş diye, gördüm ki 3-6 ay arası kullanılabilen, özellikle dalgalı ve şekle girmeyen saçlar için tercih edilen kalıcı fön. yani aslında çağrışım yaptırdığı kadar havalı bi şey değil. hatta milliyet gazetesi şöyle tanımlamış : "uygulama sırasında saça keratin ve formaldehit kimyasalı sürülüp saçlar ütüleniyor"

    keratin dediğimiz şey boynuzdur. formaldehit diye tabir edilen çözelti de mumyalama da kullanılır. ütü de işte çarşaf, gömlek falan... varın siz düşünün kadın kısmının güzellik uğruna kendini nelere buladığını.

    kadın sektöründen nemalanan girişimciler için burdan çok önemli bi tüyo vereceğim : bakın saç baş her türlü halledilir. eğer kalıcı brezilya götü uygulaması yapabilirseniz kısa sürede ihya olacağınıza ben burdan garanti verebilirim. hatta daha büyük konuşuyorum, bunun için altın günleri gibi dayanışmalar da yapılacaktır. siz beni dinleyin : brezilya götü daima kazanır!
  • şu şehir fırsatı, bilmemne fon, bilmemne pon tarzı e-postalarla gelen fırsatlarda en çok dikkatimi çeken ürünlerden biri de bu brezilya fönü.

    ilk başlarda göt kaldırma, meme liftingi, göbek eritme daha çok dikkatimi çekiyordu ama brezilya fönü bunun önüne geçti açıkçası. sürekli bir "caddede brezilya fönü şu fiyata ama bizim fırsatımızla %86 indirimle şu fiyata" diye mesajlar geliyor. hayır zaten bir hizmet %86 indirimle satılabiliyorsa ne diye o kadar sikiyorlar insanı anlayamıyorum da 700 liraya yapılan bir saç uygulaması nasıl bir şeydir aklım almıyor.

    bir de baktım ne oluyor diye? neden brezilya fönü diye. hiç araştırmadan, kendi kendime edindiğim izlenim; bu latin kadınların, özellikle de gettolarda yaşayanların (biizm çingenelerin sarışınlık saplantısı gibi tıpkı) kendilerini daha bir farklı, daha bir çekici görmek için yaptırdıkları bir türev uygulama olduğu ve herpsinden önemlisi de sarışınlığa geçen siyahilerin saçları gibi gayet özgünlükten uzak ve ucuz göründüğü şeklinde.

    şahsen "kevaşe mod"unu aktive ettiğini düşünmekteyim. ancak brezilya fönü yaptırmış taş gibi, klas bir hatun görürsem bu fikrim de değişebilir tabii, bilemiyorum. kararsızım hala.
  • efendim, brezilya'ya giden/brezilya'da yaşamış kadınlar bilirler, saçınıza isterseniz press ütü basın, yetmediyse ısıtılmış lahmacun küreğiyle dövün saçınız düzleşmez. neden düzleşmez? çünkü brezilya'nın ekvatora yakın olmasından mütevellit havadaki nem oranı almış başını gitmiştir. havadaki bu aşırı nem yüzünden yedi/yirmi dört the jackson five üyesi gibi dolaşmak istemeyen kadınlar için brezilyan kuaförler bu yöntemi bulmuşlardır. bildiğin föndür yani, sadece 6 ay kadar filan durur kafada. memlekete de düşmüştür bu şeytan icadı. çemkirip duracağımız, bir de üstüne götümüzden bilgi uyduracağımız yerde gidip yaptırsak, ondan sonra yorum yapsak halbüse ne kadar güzel olacak.
  • geçen hafta her daim kabarık, elektrikli ve kıvırcık saçıma uygulatıp inanılmaz sonuçlar aldığım föndür efendim. üstelik yeni nesil keratinlerin içinde formaldehit bulunmaması pek şukela bir durum. ancak yapan kişinin bu konuda deneyimli olması gerekiyor. piyasada sağlık bakanlığından onaylı sadece 2 marka var aman kızlar yaptırmadan önce ürünleri inceleyin ucuzuna kaçmayın derim.
  • röfleli saça yapılamayan mucizevi bir fön. bonus kafa teyzemi bile dümdüz saçlara kavuşturdu, ne yazık ki ben yaptıramıyorum.
  • yanlışlıkla* perma yaptırdığım saçlarım için çözüm ararken bulduğum mucizevi saç bakımıdır efendim.

    hem artık bizim kuaförlerimiz de konuda uzmanlaştılar, türlü şekillerde yapıyorlar. maşayla yapılanı saçı ütülenmiş gibi dümdüz yapsa da, fön fırçasıyla yapılanı doğal dalgasını bozmayıp, saçı yumuşacık, daha sağlıklı ve kalın yapıyor. *
hesabın var mı? giriş yap