• ingiltere'de football league championship'te mücadele eden, brighton şehrinin futbol takımı. 1900 yılında kurulmuştur. lakabı "the seagulls - martılar" olup ambleminde de bir martı figürü yer alır. renkleri mavi-beyazdır; maçlarını brighton & hove'daki withdean stadında oynarlar. arsenal'in eski futbolcusu martin keown, aston villa'dan gareth barry bu takımda yıldızı parlamış oyuncular arasındadır.
  • championship'in çiçeği burnunda takımı. 2005'ten sonra tekrar çıktıkları ligde yaklaşık 1.5 saat sonra doncaster'i konuk edecekler. bu sene bu takıma dikkat edilmeli. ne yapacakları belli olmaz. takımın başında chelsea'den tanıdığımız gustavo poyet var. bakalım. ne yapacaklar. merakla bekliyoruz.
  • bugün ilk maçlarında gerçekten şahane bir geri dönüşe imza attılar. dakika 83'e kadar geri götürdükleri maçı 84 ve 90+'da attıklarda gollerle 2-1 kazandılar. benim de içime birden fm 2011 veya cm 01/02 oynama isteği kattılar sağolsun.

    --- murat kosova mode on ---

    işte championship bu ! *

    --- murat kosova mode on ---
  • bugün de kazandılar. 5 maçta 13 puan oldu böylece. hatta geçen hafta blackpool maçında cm tutkunlarında yeri ayrı olan kevin phillips'ten 90 da gol yemeseler 5'te 5 olacaktı. daha önce belirttiğim gibi ne yapacakları belli olmaz. bu performansla giderlerse ligde iyi bir puanla kalma hedefi ilk 2 içinde bitirme hedefine dönüşebilir. bakalım.
  • championshipin bu sezonki süpriz adayı. 27.08.2011 tarihli peterborough united maçını yeni statlarında izleme fırsatım oldu. gayet sağlam bir takım. stadyum güzel olmuş ama batı tarafı dışında kalan tribünler tek katlı. taraftar tahminimin üzerinde ateşli. kim demiş kuzey takımları daha ateşlidir diye.
  • brighton'in ingiltere'nin en gay bolgesi ve haliyle brighton'daki gay populasyonunun diger sehirlerdekinden daha yogun oldugu bilindik bir gercek.

    bu gercek goz onune alinip brighton sehrinin futbol takiminin sahada ve taraftarlarinin tribunlerde rakipleri karsisindaki konumu degerlendirildiginde rakip takim taraftarlarinin sehrin bu gercegini tezahuratlarinda her firsatta gundeme getirip, sehrin gay'ligi uzerinden brightonlulara hinzirliklar yaptiklarini tahmin etmek guc degil. malzeme futbol sahalarinda ve tribunlerde karsilasma olasiligi cok dusuk olan escinsellik olunca brighton and hove albion'la yapilan tum maclarda rakiplerin brightonlularin gay'ligine atifta bulunduklari tezahuratlar da olaya farkli bir boyut getiriyor. her ne kadar homofobik gorunse de orjinalligi dikkate alindiginda baya eglenceli ve esprili tezahuratlar. misal:

    "stand up if you can't sit down..."
    "we can see you holding hands..."
    "we know why you have soft seats..."
    "does your boyfriend know you're here..."
  • dün oynadıkları fa cup maçında kendi kalelerine 3 -evet yanlış okumadınız, tam üç- gol atmışlardır. bu gollerin ikisini birdcutt adlı bir adam atmış olup maç 6-1 bitmiştir.
  • menejerlik oyunları piyasaya hakim olmaya başladığı 1998 yıllarında tanıştığım, o zamandan bu zamana herhangi bir menajerlik oyununda banko başına geçtiğim futbol takımı. şu sıralar championshipde takılmaktalar. bir kaç sene sonra ise premier lige yükseleceklerinden adım gibi eminim.
  • teknik direktörlüğünü gustavo poyetin yaptığı takım. 2012 itibariyle önemli oyuncuları olarak da, wayne bridge, lewis carl dunk, william buckley, craig mackail-smith, vicenteyi gösterebiliriz. sezona hızlı bir giriş yapmalarının yanında bu sene artık premier lige çıkmalarını da bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap