• dananin gogus kismindan elde edilen et. dogasi itibariyle serttir bu et. uzun sure pisirilmesi gerekir tuketilmeden once. teksas, kentucky izgara tariflerinin vazgecilmez bir parcasidir.
  • ing. gogus eti.
  • dilim dilim kesilip, acik ateste izgara yapildiginda tas gibi sert olan bir ettir. direk pisirme yerine, 12-15 saat boyunca, odun atesinin dumaninda, dolayli olarak, tek parca halinda pisirildiginde ise tadina doyulmaz bir lezzet elde edilir. uzun pisirme sonucunda kas dokusu yumusar, et lime lime olacak hale gelir ve odun dumanin tadi etin icine isler. bu pisirme yontemini firinda veya normal bir mangalda uygulamak oldukca zordur. o yuzden (bkz: smoker) denen, icindeki dumani ve su buharini yaklasik 100-150 derecede tutan ozel mangallar kullanilmaktadir.
  • amerikan bbq kulturunun vazgecilmez elemanidir. tarif edildigi gibi aslinda dananin gogus kismindan cikartilan irice bir parca olsa da dogru pisirilmedigi surece kaba, sert, yagsiz bir ettir bu yuzden kendisini cevreleyen yag tabakasinin bir kismi ile birlikte pisirilir. hardal ve diger otlar ve baharatlarla guzelce yogurulur ve kaplanir. tercihe gore secilmis odun dumaninda (meskit, mese, ceviz, elma vs.) uzun sure lokum gibi oluncaya dek pisirilir ve dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

    tadaaam...
  • evde yapmak isteyenlere şahane bir tarifle geliyorum;

    brisketimizi alıyoruz. (genelde kasaplarda mevcut ancak son zamanlarda büyük migros'lar ve macrocenter'larda da bulmak mümkün) tuz, karabiber ve az biraz zeytinyağı ile güzelce her yerini marine ederek fırın poşetinin içerisine yerleştiriyoruz. ben ekstra lezzet vermesi için fırın poşetinin içine bir parça da tereyağı koyuyorum. fırının fan modunda, 170 derecede 3.5 saat pişiriyoruz.

    son yarım saat içerisinde birkaç kez pişme oranını kontrol edebilirsiniz, ben orta pişmiş sevdiğim için bu süre benim için yeterli oluyor. muhtemelen az pişmiş için 3, çok pişmiş için de 4 saat yeterli olacaktır. ama çok pişirmenizi tavsiye etmem, çünkü marinasyon dahil hiçbir şeyin tadını iyi alamayabilirsiniz. eti çok fazla pişirdikçe, suyunu ve yağını kaybettiği için tadı yavanlaşmaya başlıyor.

    çıkardıktan sonra 10 dakika dışarıda dinlendirip, dilimleyerek servis edebilirsiniz. hem inanılmaz yumuşak, hem de dilimledikçe görüntüsü ve kokusuyla sizi mest eden harika bir yemek oluyor. yanına yancı olarak fırınlanmış sebze ya da baby patates yapabilirsiniz. arkadaşlarınız sizin mutfak skill'inizi bu tarif sonrasında var olandan 5x fazla zannedebilirler.*
  • (bkz: katz's deli)
    (bkz: pastrami)

    yağından ve sinirinden arındırdıkları brisketi 10 gün boyu esmer şeker, kaya tuzu, nitrit, kişniş, hardal tohumu ve tane karabiberli soğuk su salamurasında bekletirler, sonra da bir gün boyunca odun ateşinde tütsüleyerek iç sıcaklığı 100 derece oluncaya dek pişiririrler. bir gün dinlendirip, sonra buharlı fırınlarında bir saat daha pişirirler ki sıcacık ve helva gibi yumuşacık olsun.

    iki kalın kesilmiş çavdar ekmeği diliminin iç taraflarına acı hardal sürüp bu nefis etten ince dilimler halinde ama 250 gram kadar koyarlar. yanında yahudi usulü bol lahana ve salatalık turşusuyla verirler. dışı gevrek, içi yumuşacık ama pembe olur. nitrit bir koruyucu olduğundan hem uzun süre salamurada kaldığı için eti korur, hem de şarküteriye has o pembeliği verir.

    bir gün yiyebilmek imkanı olur umarım.
  • abd'nin guney eyaletlerinde ozellikle teksas'ta bolca deneyimleyebileceginiz, pisirme tarzi ve ikrami degisik, dana eti. her firsatta yiyip bagimlisi oldugum, kuzey eyaletlerinde kolayca bulunmayan bir yemektir.

    cooper's
  • tütsülenmiş et yapılırken kullanılan has ettir.

    kilogram fiyatı diğer etlere göre daha uygundur çünkü ülkemizde daha yavaş pişirme mantığı oturmamış durumdadır.
    kapaklı bir barbeküde 8-9 saat süreyle pişirildiği zaman lokum gibi bir kıvama gelir. ülkemizde alışılan şekilde pişirmeyi denerseniz ise taşa atarsanız taş kırılır.

    en makbul hazırlanışı teksas usulüdür. sadece hardal , karabiber ve tuz ile etrafı kaplanır.ardından 4 -5 saat açıkta , 4-5 saat de alüminyum folyo içerisinde pişirilir.
    pişirilirken ortalama kaybı %40 civarındadır. yani 2 kilo et koyarsanız 1.2 kilogram pişmiş et alırsınız , hesabı buna göre yapmanızı öneririm.

    ülkemizde en iyi pişiren şeflerden birisi kesinlikle oğuz arda şeftir.
    youtube üzerinden videolarını izlemenizi öneririm.
  • tandırda pişen etin amerikancası. (bkz: tandır kebabı)
    bu et göğüs bölgesinden pektoral kaslardan yapılır. (bkz: pectoralis major)
    southern bbq’nun vazgeçilmezidir.
    etin kurumaması, yumuşacık ve sulu olması için 3-2-1 kuralıyla pişirilir.
    [3 saat smoker’da sarılmadan doğrudan nispeten kısık ateşte yavaşça + 2 saat sarılarak + 1 saat daha yüksek derecede sarılmadan]
  • slow cooker'ın kankasıdır.

    arçelik slow cooker üretmiş. arkadaşlar bu aletler inanılmaz basit, bozulma ihtimali çok düşük, 50-60 yıldır aynı sistem üretilen, kettle gibi bir alet.

    bunu alın, başka marka alın, ama bir slow cooker alıp evde yavaş ve uzun pişmiş et yemekleri yapın.

    chili con carne https://www.youtube.com/watch?v=_uv7gnzhr-u
hesabın var mı? giriş yap