• filtreli surahi tekeli. baska marka yoktur zaten
  • avrupa'da yaşayıp da musluk suyunun güvenli olduğunu bilen, ancak o pis, bol kireçli tadından kurtulmak isteyenler için kesinlikle ve kesinlikle önerebileceğim, bir kaba bir mikro olmak üzere iki filtre arasında ion exchanger ve aktif karbon bulunduran pek güzel bir sisteme sahip sürahi. litre litre evian almaktan kesin ve net bir şekilde kurtarıyor insanı. filtrelenmiş musluk suyunun tadı herhangi bir şişelenmiş membağ suyundan ayırdedilemez oluyor. ayrıca çay ve kahvede de inanılmaz bir renk ve tat değişikliği görebiliyorsunuz, kettlelarınız, çaydanlıklarınız zerre kireç tutmuyor (çok ciddiyim).
    musluk suyunun içilebilirlik güvenilirliği devlet tarafından sağlanmıyor ise filtrelenmiş bir su da mikroorganizma taşıyor olabilir. brita bir miktar mikroorganizmayı süzüyor, ağır metal ve tuzları bir nebze azaltıyor, genel olarak içilebilirliği arttırıyor, lağım suyundan destile su yapmıyor yani.
  • klor düşmanı can kurtarıcı.
  • bir filtresi bir ay gitmektedir. filtrelerin 6'li olarak alinmasi suyu sudan ucuz hale getirmektedir. *
  • çocukluk günlerinden kalma bir anı. o zamanlar ankara halkı çeşme suyunu kullanırdı, damacana modası henüz yoktu. annem bir şekilde bu filtreli sürahiyi keşfetmişti de, ondan sonra bizim evde başka su içilmez olmuştu. arkadaşlarıma gittiğimde su, çay içemediğimi, musluk suyunun tadının bana acayip sert geldiğini hatırlıyorum.
    ayrıca, an itibariyle damacanaların acayip pahalıya geldiğini düşündüğümden bu eski alışkanlığa geri dönme kararı almış bulunmaktayım.
  • yurtdisinda yasayan her gurbetcinin özellikle edindigi su aritici firma. kendisi kati parcacikli aritma sisteminden dolayi klor ile cok iyi basa ciksa da düzenli degistirilmediginde tatta bozulmaya neden olabiliyor. yaklasik 200 litre sonrasinda tatta degisiklik olup olmadigina bakmak gerekiyor. üzerindeki sayac sadece zamani gösterdiginden kullanima pek bagli degil, yaniltabilir. son dönemde rastladigim fill n go gibi yarim litrelik mataralari islevsel olsa da sürahi gibi filtre/fiyat performansi göstermiyor. ancak matara olarak, materyal secimi olarak iyi bir marka. kapagi kirilmaya elverisli ve kesinlikle döktügünüz yerdeki oynar ucun tasariminin degismesi gerekiyor.
  • bunu denedikten sonra bir aydır tesco'dan taşıdığım 9l'lik suların acısını içimde hissettim. kullanın, kullandırın. ayrıca: (bkz: deutchland über alles)
  • alman malı olan brita, oldukça kaliteli bir su arıtıcıdır. filtresi kullanım sıklığına göre değişmekte olup, günde ortalama üç litre içme suyu tüketen birisi olarak; bir filtresi 4 hafta dayanmıştır. suyun tadını oldukça değiştirmekte ve daha hafif yapmaktadır. suyun değişen kalite farkını çiçeklerinizi suladığınızda da görebilirsiniz.
  • istanbulda maxtra filtre ile kullandığımız hayat kurtaran sürahi markası. çay, kahve, yemek, akvaryum, kediler ve çiçekler için kullanıyoruz. öte yandan içmek için hala damacanalara para bayılıyoruz. niye? birincisi istanbulda musluktan kaynatmadan su içmekten brita ablaya rağmen tırsıyor olmamız, ikincisi ülkemizde henüz doğal kaynak suyu varken tadını çıkaralım diye çılgın bir düşünceye sahibiz. su reklamlarının da etkisi yok mu? sanki o sulardan içmezsek eksik kalacağız! ya kalırsak lan?!
  • susuzluktan ölmek pahasına sevmediğim marka suları içmezken bu imdadıma yetişti resmen. (musluktan erikli su akan yerde büyüdü) suyun o garip kokusunu ve sert tadını alıp götürüyor. kahveciler fln zaten bu sistemi kullanıyormuş da haberimiz yokmuş bu arada. baya güzel ben sevdim.
hesabın var mı? giriş yap