• ingiltere menseli kedi irki. 1. ve 2. dunya savasi sonunda ingiliz kedi yetistiricileri bu irki tescilleyip, gelistirmek icin ugrasmislar. beyaz ya da griye calan renkte olurlar, gozleri parlak ve genellikle yesil renkte olur. dunya uzerinde bulunan kediler arasinda (hatta kopekler arasinda bile) kendisini sevdirmeye bu kadar merakli baska bir hayvan goremezsiniz. oyle ki kedigiller hakkinda bildiginiz her seyi sorgulayabilirsiniz.

    shorthair'a nazaran daha uzun tuylu olur. orta boy tuylu olanlar shorthair anne, longhair babaya sahip olanlar oluyormus.

    kucaga gelmeyi sevmez ama oksanmaya bayilirlar. obezite problemi olan bir irk oldugu icin disari cikip dolasmasinda fayda var. surekli eve hapsetmeyin.
  • britishlerin en güzel türüdür.beyaz ve blue olanlar daha güzel olur.akıllı eve bağlı ve birşeyleri dökmeyen kedi türüdür tam ev kedisidir.
    https://www.youtube.com/watch?v=c0qn6ab1u-a
  • shorthaire nazaran daha heybetli ve asil görünen british türüdür
  • ev arkadaşım olur kendisi. tam bir ev kedisi. yahu hiç mi bir şeyler kırmazsın, bir şeyleri yırtmazsın be dostum? bari tüy dök, o da yok. çok güzel bir dosttur.
  • pofidik bir kedi türü. zaten bütün kedilere uzun tüy çok yakışır.
  • bugün itibariyle evimizi teşrif etmiş ingiliz asilzadesi...

    dokunmaya kıyamıyorum, o derece yumuşak bir şey bu.

    çok da masum.

    edit: alttaki entariyi okuyunca vacip oldu bu açıklama.

    eşim kediyi bırak herhangi bir hayvana dokunamaz, uzaktan sever. pandemi sürecinde evde çocuklar ciddi sıkıldı... eşimin bir arkadaşının scottish erkek, british dişileri var. 8 ayda bir yavruluyorlar. demiş vereyim size bir tanesini. nasıl olduysa eşim kabul etmiş, çocuklar sıkılıyor diye. aldık geldik. satın alma söz konusu değil. anne ve babaya bakım hakkı mama hediyesi verdik tabii ki...

    edit 2: alttaki entry kayıp. kedi satın alma ile ilgili idi, bizi ilgilendirmediği için yazmıştım.
  • petshop'tan alınıp 4 farklı ev değiştirmiş 6 aylık blue point cinsini sahiplendiğimiz kedi.

    bir gün çalışırken telefonuma eşimden alelade bir kedi fotoğrafı geldi. sahiplenildiği evde köpekle anlaşamamış ve biraz keyifsizmiş. o fotoğrafını görünce hiç düşünmeden biz alalım dedik ve aldık. aklımda bir çok soru işareti vardı ama eve gelip ilk akşamımızı geçirdiğimizde bu kararımızın belki de hayatımızın en doğru kararı olduğunu anladık.

    onunla geçirdiğimiz bir aya istinaden diyorum ki ben hayatımda bu kadar tatlı bir şey görmedim. evde kendisine güzel bir bölge yaptık ve bütün odalara tırmalama tahtası ve sadece onun yatabileceği alanlar yarattık. her gün bizimle ilişkisi biraz daha gelişiyor ve biz sevdikçe o daha da çok sevgi veriyor bize.

    kedinin dilinden anlamaya başladıkça daha da rahat ve sorunsuz bir karaktere büründü. evde herhangi bir şeyi kırıp dökmesi dağıtması falan asla olmuyor. tırmalama tahtalarını çeşitli bölgelere bıraktık mobilya ya da perdelerde de ilgilenmiyor. blue point'ler biraz daha oyuncu oluyormuş. ayağımızın altında koşmaya başlayınca 15-20 dakikalık bir oyun mesaimiz oluyor. bu kısmı biraz yorucu sürekli değişik aksiyonlar bekliyor.

    neyse, cep telefonundan torununun fotoğrafını gösteren teyzelere döndüm. hayatımızda aldığımız en iyi karar kedi sahiplenmek oldu. huzursuzluğumuzu yok etmeyi misyon edinmiş gibi sürekli huzur saçıyor. ben hayatımda hiçbir şeyi böyle bağrıma basarak tüm hücrelerime kadar sevmemiştim.
  • pek cogunun sasi gibi baktigi bi kedi turu. bi isinamadim tiplerine. ben tekirciyim arkadas..
  • yaklaşık 5 gündür hayatıma renk katan, mutluluk saçan 2 aylık bir bebeğe sahibim. ismini madam koydum. güzel kızım ile şuan koyun koyuna uzanıyoruz :)
hesabın var mı? giriş yap