• kedilerin iç ve dış parazitlerine aynı anda etki eden, 8 haftadan sonra uygulanabilen damla formunda hazırlanmış bir antiparaziter ilaçtır.

    broadline spot-on < 2.5 kg
    broadline spot-on 2.5-7.5 kg
    şeklinde hazırlanmış formları vardır. enjektöre benzeyen, kullanımı oldukça pratik olan aplikatörüyle ense bölgesine deriye uygulanır.
    https://youtu.be/dfwvhzeywce

    içerdiği etken maddeler,
    fipronil, (s)-methoprene, eprinomectin ve praziquantel'dir.

    etkinliği,
    iç ve dış parazitlere etkilidir. uygulamadan sonra 24 saat içinde pireleri yok eder. bir ay süreyle de pireye karşı korur. bunlara ilaveten çevresel pire enfestasyonunu da önler. bu özellikleriyle pire alerjilerinde de stratejik olarak tedaviye dahil edilebilir.
    keneleri 48 saat içinde temizler ve 3 haftanın üzerinde koruma sağlar.
    kulak uyuzunu (notoedres cati) tedavi eder.
    yaygın şekilde görülen ve risk oluşturan iç parazitlere ve kalp parazitine karşı da etkilidir.
  • evde kedilere hap yutturmak neredeyse imkansız olduğundan iç parazitler (dış parazitleri de önlüyormuş) için tercih ettiğimiz, enjektörlü ense damlası. 3'lü paket halinde satılıyor. elimdeki kutu fiyatı 345 tl, tanesi 115 tl'ye geliyor ve ayda bir kullanılıyor. döviz kuru nedeniyle kedi/köpek bakımı da lüks oldu. öğrenciye/ memura/emekliye hayvan sahiplenmiyorsun diye sitem etmeyin hiç!
    edit 1 : temmuz 2021 tarihi itibariyle kutusu 450 tl'ye satılıyor. yani tanesi 150 tl'ye geliyor.
    edit 2: 22 mayıs 2022 itibariyle, veteriner, zamsız fiyat olduğunu belirterek 690 tl' ye sattı. haziran ayında yüzde 30 zam ve döviz kuru farkı uygulanacağından şimdiden fazla fazla almamı önerdi. ben de içimden yuh artık! çekerek çaresiz aldım.
    bayer advantage multi'nin fiyatı bir nebze daha uygun arkadaşlar, ben de onu deneyeceğim.
  • bugün bir tanesini 250 tlye aldım.
  • bugün kedimize evde uygulamak üzere veterinerimizden aldığımız damlatma çözeltisini uyguladıktan sonra son kullanma tarihinin ekim 2022 olduğunu fark ettik.

    veterinerimize mesaj attığımızda "sorun değil, paketi açılmadığı sürece 6 ay daha kullanılabiliyor" yanıtı aldık ama açıkçası benim endişem geçmedi. böyleyse neden son kullanma tarihi 6 ay sonrası da düşünülerek belirtilmiyor?

    tarihi 1 ay geçmiş ürünün kediye olumsuz etkisi olur mu veya çözeltinin etkisini azaltır mı soruları aklımda dönüp duruyor. internette bununla ilgili doğru düzgün bir bilgiye ulaşamadım. bu entryi veteriner yazarlardan görenler olur, mesaj atarlarsa bir nebze rahatlayabilirim.
  • merhaba sorun olmaz merak etmeyiniz
  • bugun 300er tl'ye iki tane aldigim damla.
  • bir yıldır bunu kullanıyorduk sadece çok yayılması beni endişelendiriyordu kedim yalamaya kalktığı için , veterinerde broadline yok diye advantage önerdiler ilk kez onu uyguladım etkisinin aynı olduğunu söylediler. görece daha küçük bir ürün . umarım etkisi de iyidir.
  • tanesi 450 tl olmuş.

    edit: bir de bunu uyguladıktan sonra bir hafta öbek öbek tüy döküyorlar. sonra düzeliyor.
  • 7,5kg üstü için napmamız gerektiğini merak ettiğim ilaç.

    webde araştırdım, 7,5-8 kg üzeri kedi için bilgi bulamadım. bulabilen ya da bilen varsa yeşillendirsin lütfen. entry sonra güncellerim.
  • kediler için üretilmiş iç ve dış parazit damlası.
    7.5 kg kediler için de kullanılabilmektedir. problem olmamaktadır.
hesabın var mı? giriş yap