• 14 mermi kapasiteli bir silah olduğundan piyasada 14'lü olarakta bilinen tabanca.üzerinde kartal işaretli olan irak yapımlı olanları saddam adıyla anılır.
  • (bkz: bluing)

    kaplanan yüzey blued yüzeylere göre, kahverengi tonda siyah yansıma verir. nispeten eski askeri tüfeklerde sıkça kullanıldığı görülebilir. örneğin, battlefield bad company 2da, oyundaki bir çok tüfek blued veya alüminyum gövdelerinden dolayı mat siyah parlarken, rpg-7ın çelik parçaları ışık altında browned ton verirler, oyundaki detaya gösterilen özene saygı duydururlar.
  • mehmet ali ağca'nın papaya suikast girişiminde kullandığı silahın modeli.
  • amerikan firması olarak kurulmuştur ancak daha sonra fabrique nationale de herstal tarafından satın alınmıştır.
  • piyadenin destek silahı olan uçaksavar üzerinde yazan yazıdır, dolayısıyla markası olduğunu düşündürür. anılan silah 12,7 mm çapında olup ortalama bir erkeğin işaret parmağından bileğine kadar uzunlukta mermiler atar. azami menzili 6969 metredir. tesirli menzil içinde dokunduğu şeyi tuzla buz eder. atışlar sıcak havada ve otluk alanda yapılırsa yangın çıkar(çıkabilir değil). ayarları ve bakımı doğru yapılırsa şiir gibi bir silahtır(ne gibisi, şiirdir adeta). ancak kullanmasını bilmeyen ellerde hiçbir işe yaramaz.

    -namlusu tek başına bazuka gibi durur.(11 kilogramdır)
    -sandığı kurma kolu çekiliyken açarsanız icra mili ve yayı geri doğru fırlayıp önünde duran şeyi(siz oluyorsunuz) deler geçer.(her halükarda tetik düşürün)
    -ayaklarını yere iyi yerleştirmezseniz bu şiiri okuma imkanınız yoktur.(ayakları yere gömüp üzerine çivi çaksanız bile her atıştan sonra burnu havaya kalkar)
    -dakikada 450-500(gibi haırlıyorum) mermi atar.
  • john moses browning , 1855 amerika doğumludur. yanlız tabancalarda değil bütün ateşli silahlar konusunda döneminde devrim olarak nitelendirilecek tasarımlar yapmıştır. uzun süre tasarımlarının patentini colt’a satan browning, daha sonra üretilen silahlardan % (royalty) istmesi üzerine çıkan anlaşmazlık üzerine tası tarağı toplayıp belçika’ya gitmiş ve çalışmalarına fn ile devam etmiştir. browningin tasarımları sadece tabanca ile sınırlı değildir. dünya çapında popüler olan bir çok kalibrede browning katkısı vardır. örneğin acp uzantılı birçok kalibre onun katkıları ile geliştirilmiş onun silahları ile popüler olmuştur. 1900 , 1903 , 1911, hi-power modelleri tabancada, bar hafif makineli tüfek, bmg ise ağır makineli tüfek kategorisinde efsane haline gelmiştir. öyleki tabancalar kategorize edilirken “1911 ve diğerleri” şeklinde bir ayrım yakın zamana kadar oldukça yaygındı.
    bir alman tasarımı olan 9x19 parabellum’un dünya çapında en çok kullanılan mermi olması da bu kalibre için üretilen hi-power’ın sağladığı başarı sayesindedir.
    floating pin ve polimer gövde glock ile popüler olana kadar neredeyse üretilen her tabancada john browning tasarımlarından bir esinlenme vardır.
  • tsk'da default olarak subay silahı olarak bulunan silah. denetlemelerde falan subay-astsubay gibi komutanlar bunun tabanca modelleri ile atış yaparlar.

    walther p38 ile beraber en beğendiğim tabanca sınıfındadır.

    http://www.hosresim.com/…l-silah-resimleri-2429.htm
  • 9 mm. mermiler arasında kovan boyu 20 mm. olanına uzun browning, 17 mm. olanına ise kısa browning denir.

    (bkz: luger)
    (bkz: makarov)
  • kurt cobain'in intihar ederken kullandığı model için:
    (bkz: browning auto 5)
hesabın var mı? giriş yap