• 2019-2020 sezonuna son anda sigortam.net ıtu'yu dahil ederek 16 takimla basladi. turkiye'nin en ust seviyedeki ligi 16 tane stabil takim cikartamiyor/zaqr zor cikartiyor. omer onan hidayet turkoglu ligi pohpohluyor ama ciddi problemler var.

    problemlerin en basinda tabiki ekonomik sorunlar geliyor. hicbir takim bsl'de oynayacak ekonomiye sahip degil tam olarak. cunku lig gelir uretemiyor. takimlar sisirme butceler ile lige basliyor ve sonunda oyuncularin maaslarini odemeden yolluyor. bu sadece siradan takimlar icin degil galatasaray gibi bir kulubun bile yaptigi birsey. kontrati odenmedigi icin davalik olan oyuncu sayisi inanilmaz. daha balik bastan kokuyor.

    bsl eger gelismek istiyorsa alman ligini yakindan takip etmeli. benzer sekilde fransa ligi de cok siki mali kriterlerle yonetiliyor. bir takimin iyi kadro kurup sezon ortasinda maas odeyemeyerek dagilmasi lig icin olabilecek en kotu senaryo zaten. omer onan takim basina 2.5 milyon dolar butce tabani koyacaklarini soylemisti. butce tabani koyacaklarina once oyuncu maaslarini odesinler. odeyemeyecekleri butcelere de takim kurmasinlar.
  • bsl'nin ilk haftasi sona erdi. her maci seyretmek imkansiz olsa da birkac maca ara ara bakma firsatim oldu,

    dikkat cekenler:

    galatasaray gecen seneki kadrosu ile cok iyi is basarmisti. butcesine gore bayagi dinamik bir takim kurmuslardi. bu sene nigel hayes zalgiris'e gitti. onun yerine whittington geldi. whittington geldi. whittington da galatassaray'a cok katki saglayacak gibi.

    bu haftaki macta turk telekom'a yenildiler ve cok daginik gozuktuler. zach auguste hic oynamaya gelmemis. tripten tribe girdi. ben moore cok enerjikti. bu senenin yukselen degeri olabilir galatasaray icin. lazeric jones kotu bir tercih gibi durdu ilk macta. harrison yine iyiydi. genel olarak henuz ritim bulamamis galatasaray. turk telekom cephesinde rj hunter bayagi iyiydi. eger boyle oynayacaksa euroleague yapabilir. wiltjers pek uyum saglayamamis.

    pinar karsiyaka sezona rahat basladi. tabi teksut bandirma'nin son anda ligde kalamsiyla cokta guclu bir ekip kurulamadi. yabanci oyunculari cok kotu gozuktu bu macta. ama alperen sengun, berke atar onemli dakikalar aliyorlar. bu sene hep merakla izleyecegim takimlardan biri olacak.

    pinar karsiyaka ise ufuk sarica'nin donusuyle bambaska bir takim oldu. amath mbaye direk kalite getirmis, jordan morgan da bandirma'da oynarken de cok iyiydi. genel olarak yabancilari cok iyi. pinar karsiyaka'da da onuralp bitim'in performans artisina bakmak lazim. muhtemelen onuralp icin olabilecek en iyi yer.umarim o seviyeyi atlar ve cok onemli bir skorer olur. karsiyaka'da zaman zaman adem bona'yi da rotasyon da gorsek cok iyi olur.

    darusaffaka tekfen'de kartal ve dogus'un performasnlari onemli. ikiside 5sayi 5 rib 5 asistin ustunde bitidi maci. sezonu bu segmentte gecirmeleri onemli. tabi daha fazla sayi atmalari lazim. 9-5-5 ortalamalarla oynasalar mukemmel olur. zaten guard acigi var ulkede.

    anadolu efes'te tolga gecim ve yigitcan saybir performasnlari onemliydi. tolga gecim zaten euroleague rotasyonunda ligde ise takimin surukleyicisi pozisyonuna evrilmeli. yigitcan ise bu sene basindan beri cok enerjik ve ozguvenli. bu maci da 10 sayi 5 rible bitirdi. bsl'de dakikalari artmali. 15 dk civari oynadi, ortalama 25 dk oynamali ligde.

    fenerbahce cok rahat gecti itu'yu, pek konusulacak birsey olmamis.
  • ligin ikinci haftasinda dikkat ceken 2 takim var. frutti extra bursaspor ve pinar karsiyaka. pinar karsiyaka icin aslinda normal ve beklenen bir durum. kadro yapisi ve derinligi ile bu sene fark yaratan takim olmasi bekleniyordu. bursaspor ise kisitli kadrosuyla iyi isler cikartiyor.

    pinar karsiyaka'da amath mbaye yine farkini ortaya koyuyor. karsiyaka'da dikkatle takip edilen oyuncu aslinda onuralp bitim. onun sene sonunda ne seviyeye gelecegini takip ediyoruz. karsiyaka'da sure de aliyor ama henuz tam bir etkisini veya istikrarli bir katkisini goremedik. darussafaka'da ise sacmasapan bir konuya parmak basacagim. kartal ozmizrak 1/6, dogus ozdemiroglu 1/7 ucluk atmis. oncelikle deli gibi ucluk atmak ne? oyun kurucu pozisyonunda oynayan 2 oyuncu tugla gibi ucluk sallamis. eger oyun sizin ucluklerinize kaldiysa oyunu kuramiyorsunuz demektir. bide berbat sut atiyorsunuz. kartal'i euroleague macinda da izlemistim. eline geleni kaldirip atiyor. pg'nin sut atabilmesi tabiki cok onemli ama sokman lazim. birde pnr oyunlari var pick and pop var. icerdeoyuncuyu bul al ver ters eslesme bul. oyunkurucusunuz oyun kurmaniz gerekiyor, eger sg oynayacaksaniz berbat is cikartiyorsunuz.

    ıtu bsl takimi olmadigini gosteriyor. tofas cok farkli gecti. genelde genc oyuncul;ar sure almis. bir gosterge olmasa da batin tuna'nin sure almasi guzel. muhaymin mustafa'nin stabil oyunu devam ediyor. tek elestirim iyice 3-and-d oyuncusuna donusmesi. yetenekleri ve kapasitesi cok daha fazlasına el verıyor.

    teksut bandirma da ridvan oncel ve sehmus hazer'in iyi performanslari ile ormanspor'u gecti. bandirma icin ligde kalmalari ve genc oyunculara sans vermeleri yeterli. ligin en guzel ekibiler. umarim daha fazla kaynak ve sponsor bulabilirler. ayrica bu takim bandirma'nin ve hatta balikesir'in gurur duymasi gereken bir takim. daha fazla taraftar ve sehir destegini hakediyorlar. burada destekten kasit belediye takimlari gibi belediye butcesinden nemalanmalari degil. daha fazla seyirci destegi, belediyeden altyapi destegi vb. destekler.

    fener gaziantep karsisinda zorlanarak kazandi. fenerbahce'nin lig maclarinda rotasyonda hic genc oyuncu kullanmamasi can sikiyor. gaziantep'te gecen sene jekiri sonrasi takip edilecek bir yabanci almadi kadrosuna. jekiri asvel'in ilk euroleague macinda mukemmel oynayip double double yapti. su anda yabanci oyunculari da yasli. bu seviyedeki takimlarin genc amerikali kovalayip biraz buyout kovalamalari mantikli olabilir.

    haftanın son maçında beşiktaş sompo japan efesi ilk yarı zorladı ama nefesi yetmedi. bjk çok atlet bir takım. mckissic'in karşısında pek duramadılar ama biraz sıkınca efes farkı aldı. alec peters beni utandirircasina oynuyor. bu senenin en çok gelişme kaydeden oyuncusu olabilir. efes'te özellikle lig maçlarında tolga'nin, buğrahan'in insiyatif almalarını bekliyoruz ama olmuyor. belkide yabancilar girince ne de olsa maçı alırız diye insiyatif almıyorlar. genel anlamda oyunlarına pek birşey kalmadıklarını görüyoruz. bu çok üzücü.
  • bsl'nin 3. haftasinda dikkat cekenler;

    - afyon'da corey davis jr. diye bir 1997 dogumlu yeni kolejden cikmis bir cocuk var. performansi cok dikkatli takip edilmeli. ayrica gregor hrovat cok aktif oynuyor. afyon'un sectigi adamlari cok begendim. bsl'de ligin icinde transferlerin olmasi degerli geliyor bana. bu ligde verdikleri performansin bir degeri olmali. ozellikle tofas, darussafaka ve teksut bandirma gibi gelistirici takimlar yerli oyuncularin yani sira yabanci oyunculari da bir adim yukari cikartmalilar.

    - tofas'ta berkan durmaz mukemmel oynadi. 24 sayi ile kariyer rekoru kirdi. tofas'in yerli rotasyonu ne kadar iyiyse yabanci rotasyonu o kadar vasat. devin williams harici digerleri gereksiz gibi. tarik phillip eurocup'ta cok iyi oynarken ligde cok umursamaz oynuyor. tabi lig maclarini kimse umursamadigi icin pek odaklanmiyorlar galiba.

    - gaziantep'te gecen seneden kalan jelovac ve vasiliuskas hic oynamiyor. onlarda da metecan ve cem ulusoy'dan katki aliyorlar ama yetmiyor. jekiri gittikten sonra bu sene cok daha zayif olacaklari belliydi ama jelovac/valsiliuskas'ta berbat oynayinca cok zayifliyorlar.

    - galatasaray doga sigorta besiktas sompo japan'i gecerken homojen bir katki aldi takimdan. whittington, zach auguste takimi tasirken, yigit arslan, goksenin ve can korkmaz'dan da katki almdi. galatasaray'da lazeric jones hic takimin parcasi degilken ben moore'da hic adapte olabilmis gibi degil. cok potansiyelli bir oyuncu olarak geldi ama henuz hic oyunda degil.

    - besiktas sompo japan'da burak can yildizli stabil katki vermeye devam ediyor. burak can sayi katkisi veriyor ama savunamada da inanilmaz konsantre masallah diyelim.

    - ormanspor kikanovic'i acayip kullaniyor. adamin kanini emdiler. butun hucumlar onun uzerinden. arel universitesini de kikanovic ile gectiler. maci 31 sayi/14 ribaunt'la tamamladi. universitelerin basketbol takimi olmasi hosuma gitsede ogrencileri ile bir baglilik kurmus gibi gozukmemekteler. gerci itu'de bile boyle bir baglilik yok, arel universitesinde nasil olsun.

    teksut bandirma anadolu efes'i rahat gecmis. helal olsun. tolga ayrildiktan sonra sehmus hazer takimdaki itici guc olmus gibi. ayrica alperen sengun'dan da 6 sayi/ 3 rib katki almislar. efes'te tek iyi galiba singleton'un oyunu. efes 5/32 ucluk atmis. bu masallah. bu seneye efes hic iyi baslamadi. ne savunma sertligi ne de sut performansi iyi.
  • 4. hafta da haftanın en güzel maçları afyon-galatasaray ve ormanspor-frutti extra bursaspor maçları oldu. meksa yatırım afyon'da hrovac hakkaten iyi oyuncu. herşeyi yapabiliyor ve çok iyi bir pasör. bir üst seviye takımların yakından takip etmeli. çaylak corey jones için berbat bir maçtı. maç sonunda 2 basket atınca mac topunu da kullanmak istedi ama yine saçmaladı. afyonlu seyretmeyi çok seviyorum. erdi gulaslan'da mükemmel katkı veriyor. 4 maçta 10.5 sayı ortalamayla oynuyor.
    galatasaray kapasitesinin çok altında oynuyor. bu sene pek yukarı çıkamayacaklar gibi. whittington ve ben moore'da birşeyler var, yetenek limiti yüksek ama takım uyum sağlayamıyor. bence lazeric jones yerine barış ermis'i kadroya katsalardı çok daha iyi bir hamle olurdu.

    pınar karşıyaka kolay fikstürde 4/4 gidiyor. onuralp bitim zayıf itü karşısında 24 sayı ile oynadı. umarım çekişmeli maçlarda da varlık gösterir. haftaya antep ile oynayacaklar, o maçı da kazanacaklarını düşünüyorum, asıl güçlerini deneyecekleri olan mac türk telekom maçı olacak.

    beşiktaş sompo sigorta teksut bandirma'yi rahat geçerken burak can yıldızlı yine 21 sayi/6 rib yapmış. bandırma da sehmus ortalarda yok. alperen şengün 4 sayı/3 asist yapmış. umarım sezon boyunca katkı vermeye devam eder. bu yaşta domine etmesini bekleyemeyiz ama bu seviyede katkılar önemli. şehmus acisindan da, aslında sadece şehmus değil genel türk rotasyonu, stabil katkı vermesi çok daha onemli. geçen macta 19 sayi, bu mac 4 sayı ile bitirmiş maçı. türk oyuncuların tamamında bu dalgalanma var. bir maçın yıldızı ilkem diğer maçta hiç ortalıkta yoklar.

    fenerbahcede sonunda lauvergne döndu. umarım sezonu sağlıklı tamamlar. fenerbahce mukemmel bir takım ve lauvergne'e çok ihtiyaçları var. stimac tüm iyi niyetiyle oynadı ama kalitesi sınırlı.

    ılginç bir performansta dorukhan engindeniz'den. ormanspor'da 10 sayı ortalamayla geçti. bursasporda yabancılar muazzam iş çıkartıyor. makal riley dışında 4 oyuncu takımı sırtladı. onlara izzet turkyilmaz ve ender arslan eşlik ediyor rotasyonda. aslında anadolu efes ve fenerbahce'nin rotasyonunda inanılmaz yetenekler var ve çok az süre alıyorlar. yiğitcan saybir'in, mustafa kurtuldum'un, özercan ilyasoglu'nun bursaspor, ormanspor, itü gibi takımlarda süre alması gerekiyor. sorumluluk almayı, kaybetmeyi, takım içi problemleri görmeleri gerekiyor. şu anda efes'e korunaklı alandalar. vahşi hayata salin 1 sezon. efes onuralp bitimi yollayarak muazzam iş yaptı mesela. o alanı sağlamadı onuralp'e, pınar karşıyakada kendini kanıtlamaya çalışacak, diğerleri de lig de oynamalı.

    fenerbahcede de ekrem sancaklı katkı vermiş. fener'de egehan arna'nin, efe tirpanci'nin turşusunu kuracak. takımda 22 yaşına kadar durup piyasaya salınıyorlar. tarik biberovic'te ligde oynayamıyor. her takimin bir devsirme hakki var onu ali muhammed'ten yana kulkaniyorlar galiba. ligde de oynamasin ali muhammed. tarik biberovic oynasın. ali muhammed olmadan lig maçı mi kazanamayacak fenerbahçe.
  • frutti extra bursaspor gercekten cok guzel takim. allerik freeman, cristopher jones, perry jones ve olaseni mukemmel oynuyor. onlara ender aslan eslik ediyor genelde. riley henuz hic katki vermedi. o yuzden rotasyon 6-7 kisi. izzet turkyilmaz ile beraber 7 kisilik rotasyonlari var. arkalarinda da tugberk ve erbil 3-5 dakika sure aliyor. bu sene icin lig de kalmalari taraftarin ilgisini cekmeleri yeterli olacak gibi. efes yigitcan saybir'i bursa'ya yollasa cok super olur aslinda. yine efes'te sure bulamadi. alec peters 37 dakika oynamis, micic 34 dakika oynamis, beaubois 29 dakika, dunston 24 dakika, simon 24 dakika. bu rotasyonla bursaspor'u yenebileceginizi herkes biliyor zaten. bu bir basari degil efes icin. bu maci kazanmakta pek bir basari degil. rotasyonu hazir tutamiyorsaniz, diger oyuncular bu maclarda performans veremiyorsa 2 sey olabilr; ya oyunclarin seviyesi cok dusuk ya da takim olarak bu oyunculari hazirlayamiyorsunuz. ben seviyelerinin dusuk oldugunu dusunmuyorum, efes'in oyunculari hazir tutmak ile ilgili bir probleminin oldugunu dusunuyorum. ciddi anlamda sorumluluk almak ile ilgili sikintilari var.

    pinar karsiyaka efes ve fener'in ardindan gelen tofas, galatasaray doga sigorta ve darusafaka grubunda bir takim. bu 4'lunun kendi arasinda oynayacagi maclari izlemek lazim. diger 3 takim zaten eurocup takimlari. pinar karsiyaka ise bu sene europe cup diye en dandik kupada oynuyor ve oradaki macini da deplasmanda kaybetti. bu hafta da deplasmanda antep'i yendi. gaziantep gecen seneki antep degil haliyle, bu sebeple karsiyaka icin referans mac olamadi. pinar akrsiyaka'da metecan birsen'in katkisi onemli. 10 sayi-5 ribaunt civari stabil katkisi bu sezon icin mukemmel olur. brandon triche son maclarda berbat oynuyor. ufuk sarica orada bobby dixon'ini ariyor ama triche orali degil simdilik. tony crocker sakatlaninca dj kenedy'yi getirdiler ve adam mukemmel oynuyor. crocker donunce ne yapacaklar merak ediyorum. gaziantep'te jason rich'i kadroya katmis.

    bu sene en cok sevdigim diger takim meksa yatirim afyon'da besiktas sompo sigorta'yi gecti. besiktas yine maas odemiyormus oyunculara. bu sartlarda sahaya cikmalari bile takdir edilmeli. turkiye bat dosylarinda acik ara farkla birinci. bu buyuk rezillik, galatasaray ve besiktasin hatri sayilir seviyede bat dosyasi vardi. yine maas sikintisi yasamalari buyuk rezillik. afyon'da jordon crawford takimi tasiyor. bu macta adamim hrovat daha sakindi. corey davis'te cok bocliyor acikcasi. erdi'nin performansi stabil devam ediyor. bu macta 6 sayi atti ama savunma ve ribaunt katkisi gayet iyi. besiktas takim yapisi ile su andaki durumundan fazlasi ama maas odemedikleri surece pek birsey beklemek anlamsiz. kulup olarak en temel gorevini yerine getiremiyorsan zaten oyuncudan da baglilik bekleyemezsin. bu durumun disinda todddrick gotcher ve mcaddoo'dan katki alamiyorlar. gerci burakcan yildizli'nin beklenmeyen katkilari ile bu performans eksikligini kompanse etmeye calisiyorlar. genel olarak besiktas sompo sigorta pek takim olabilmis degil. mckissic ve theodore ile iyi bir delismen bir guard rotasyonu var ama kadro uyumu ve yeterliligi soru isareti.

    teksut bandirma arel universitesi buyuk cekmeceyi rahat gecti. arel universitesinde andrew andrews ve osiris eldridge yoktu. rotasyon zaten deniz kilicli ve kaan sariaslan ile beraber 7 kisi, onlarin arkasindan mert celep geliyor. yenilmeleri anormal degil. kenny hayes 36 sayi atti tabi mac cok cekismesiz ve rahat olunca skor kasabildi. teksut bandirma'da sehmus ve ridvan'in performanslari cok iyiydi. genel olarak genc rotasyon sure aldi. alperen sengun ve furkan haltali 7'ser sayi ile oynadi. alperen sengun stabil olarak sure aliyor ve bu surede uretken oluyor. bu sezon acisindan en degerli kisim acikcasi. sezon sonunda nereye varacagini takip etmek gerekiyor. sehmus ozelinde potaya dikine gidip delebiliyor ama sut atamazsa bu dribblingleri kimse yaptirmaz ona. micic mesela potaya rahat gidiyor ama gidebilme sebebi asist ve sut tehdidinin potaya gidebilme yetenegi kadar yuksek olmasi. ust seviyede sadece potaya giderek basarili olman imkansiz. sut/asist yetenegini gelistirirse mukemmel bir combo guard olacak. elinde halihazirda bir skill var. digerlerini nereye getirdigi kariyer akisini belirleyecek. su anda 33% ile ucluk atiyor, 40%'in uzerine cekmek ilk amaci olmali. assist sayisi da 1.5. bu da cok dusuk. 10 sayi, 40% uzeri ucluk, 3 assist, 3 ribaunt sezon hedefleri olmali.

    galatasaray doğa sigorta fenerbahce beko'yu farklı geçti. fenerbahçe'nin kotu serisi devam ediyor. whittington galatasarayda fark yaratan oyuncu oldu. tai webster'in donmesi guard rotasyonunu rahatlatmis ama yine de aaron harrison'un pg performansina bakiyorlar. yigit arslan'in 9 ribauntu var. yigit'in surekli enerjisini yukarida tutmasi yeterli. sut girer girmez ayri ama savunma ve ribaunt performansi yigit'in elinde. fenerbahçe'de datome 2 yıldır kayıp ve neredeyse hiç fonksiyonu yok. herkes ne kadar zeki ne kadar yetenekli olduğunu söylüyor, italya basketbol federasyon başkanı olsun diyor ama sahada hic yok. obradovic bobby dixon'i azarlamış, bence bu çok iyi en azından biraz duygu getirir. ergin ataman'da simon'u bu şekilde azarlamıştı. takimin şefkate değil şiddete ihtiyacı var gibi. maccabi maçını izlemek lazım.
  • 6. haftanin da takimi pinar karsiyaka oldu. turk telekom'un kadrosu hic yabana atilacak gibi degil ama pinar karsiyaka orali olmadi ve cok rahat gecti. onuralp bitim bu macta da 13 sayi ile oynadi. ufuk sarica ne zaman iyi oynasa onu odullendiriyor. kendine panyadan asist yapip buldugu sayi cok estetikti, smacla bitirebilseydi jeneriklik hareket. metecan da istikrarli katkisina devam ediyor. bu maci da 12 sayi/3 rib'le gecti. turk telekom'da rj hunter feci batirdi. egemen guven'in de 13 sayi/6 rib'i degerli.

    fenerbahce beko meksa yatirim afyonspor'u yine zorlanarak gecti. lauvergne'in ve sloukas'in performansi iyiydi ama o kadar. fenerbahce'nin asil sorunu savunma kosantrasyonu ve ozguveni. o maci kiracak iradeyi gosteremiyorlar. bu arada bogdanovic'te bu takimi sahiplenin diye tweet atmis, cok guzel hareket. afyon'da guard rotasyonu batirdi, crawford ve davis kotu mac gecirdiler. adamim hrovat'ta kotu sut atti. erdi yine 4 sayi/5 rib/5 asist ile oynamis. tarik biberovic bu sene de lig'de oynayamiyor, cunku devsirme kontenjaninda ve o kontenjanda ali muhammed var. yani koca fenerbahce rotasyonu ali muhammed'siz kazanamiyorsa bu iste bir sikinti var. 37 yasindaki ali muhammed'in katkisi 18 yasindaki biberovic'in tecrube kaznmasindan onemli oplmamali. cocukta bariz bir yetenek var. sadece oynamasi gerekiyor ama sadece euroleage'de ve gelisim liginde oynayabiliyor. bu buyuk sikinti. sadece protokol sebebiyle bir yetenegin tecrube kazanmasi engelleniyor. ayni surecte usman garuba/killian hayes/theo maledon/bolmaro sure alip kendini gelistirorlar.

    tofas galatasaray doga sigorta macinda tofas'in kadro derinligini gorduk. muhaymin mustafa ve berkan durmaz'in olmadigi maci 8 kisilik rotasyonla oynadilar. etkili performans veren 10 adamlari var. galatasaray'da ise 5 yabanci+1, yigit arslan+goksenin+can korkmaz sure aliyor. yigit arslan'da tofas'in urettigi bir oyuncu. gerci o da performansi bu sene dusen oyunculardan. galatasaray doga sigorta berk ugurlu veya baris ermis'i kadrosuna katsaydi cok daha etkili bir takim olabilirlerdi. genel olarak butun oyuncular mukemmel sut atti, yuzdeler cok yuksek. berk ugurlu'nun yukse sut yuzdesi mutlu etti. 18 sayi /7 asist ile oynadi. bu performansi umarim devam eder. sutuna cok guvenen bir oyuncu degil net bir sutu olursa potaya gitmekte ve dogru pasi bulmakta zorlanmiyor. tofas onun icin iyi bir sans.

    haftanin guzel gecmesi beklenen ama pekte guzel gecmeyen macinda teksut bandirma frutti extra bursaspor'u rahat gecti. bandirma'da sehmus hazer kayipti. surekli stabil katkidan bahsediyoruz mesela, sehmus cikis yapan bir oyuncu ve bu maci direk pas gecmis. neredeyse sifir katki. eger sezon icinde belli bir seviyenin uzerinde duramazsaniz euroleague seviyesine hic gelemezsiniz. bursaspor'un galibiyet alabilmesi icin 4 yabancisinin muazzam oynamasi gerekiyor. freeman/criss jones/perry jones/olaseni'den biri kotu oynadiginda pek sanslari yok. riley cok kotu. izzet'ten katki aliyorlar bu onlar icin degerli. her hafta yaziyorum yine yazacam fenerbahce beko/anadolu efes rotasyonundaki gencler neden kiralik yollanmiyor. egehan arna 22 yasinda ne diye fenerbahce beko rotasyonunda duruyor. ege efe tirpanci, ismail karabilen sure alamiyor. bu hafta usman garuba real madrid'te sure aldi. killian hayes ulm'de her hafta sov yapiyor. barcelona bolmaro'yu oynatiyor. bizim gencler sadece zayif ve kopan maclarda oynuyor.fenerbahce ve anadolu efes'in elindeki genc rotasyonu bursaspor\bahcesehir\ arel universitesi buyuk cekmece'ye dagilmali.

    besiktas sompo sigorta'da bir sikinti var belli ki. theodore 2 sayi atip 5 faul yapip cikmis. simdi istatistiklerine baktim ve 2 yildir ciddi dususte oldugunu goruyoruz. teksut bandirma'daki performansindan eser yok ama bu kadar da kotu olmasi beklenmiyordu herhalde. gotcher ve djurisic'te vasat performanslar ortaya koyuyorlar. takim shaq mckissic ve burakcan yildizli ile ayakta duruyor gibi. burakcan'in iyi performansi devam ediyor 13 sayi/8 rib ile oynamis. maclarda da cok guclu gozukuyor. bu seneye kendini cok iyi hazirlamis. sene basindaki performansinin tesaduf olmadigini stabil katkisi ile gosteriyor. aslinda turk oyunculardan bekledigimiz bu. belli seviyede stabil katki. illa 15 sayi ortalamayla oynasin degil, 5 sayi ortalamayla oynuyorsa surekliligi olsun. 1 gun iyi mac cikarip 3 mac kaybolmasinlar. burakcan'da ligde iyi oynarken sampiyonlar liginin ilk 3 macinda fena batirmis. bu hafta sampiyonlar ligi macinda neler yapacak gorecegiz.arel universitesinde skor yapacak adam sikintisi diye birsey yok aslinda. kenny heys'de andrew andrews'ta skor yapabiliyor. burada mert celep'in katkisi onemli. 10 sayi/11 rib/5 asist ile oynadi.

    gaziantep ormanspor'u rahat gecti. ormanspor'un gucu belli. itu ve bahcesehir ile beraber dusmenin en buyuk adaylarindan biri. antep ise hafta arasinda ivan buva ve jason rich'i kadrosuna katti. bu macta jelovac ve vasiliauskas kadroda degildi. ikisininde gecen seneki performanslarindan eser yok. antep bu sene kadro muhendisligini hic yapamadi. bu sene playoff'ta yapamayacaklar. ismail cem ulusoy'un 9 sayi/6 rib/7 asistlik performansi var dikkat ceken.
  • ıng bsl'de 7. hafta'da pınar karşıyaka bahcesehir'e karşı gereksiz bir mağlubiyet aldı. tamamen konsantrasyonsuzluk. macta 37% ile ikilik, 25% ile ucluk atmislar. kennedy 0/6, metecan birsen 0/4, onuralp bitim 0/3 ile oynamis. pinar karsiyaka'da asil farki yaratan oyuncular metecan ve kennedy aslinda. mbaye, triche ve taylor asil yuku sirtina alirken x-factor olmasi beklenen oyuncular bunlar. onuralp'in de katkisi oluyor bazi bazi. bu oyuncular katki veremezse karsiyaka bir anda ortalamaya iner. bahcesehir'i de tebrik etmek gerekiyor, bu maca cok konsantre ciktilar. galibiyet alamayan son takimdi, onlarda galibiyet alip dusmenin en buyuk adayi olmaktan dusme adaylari arasinda olmaya terfi etti. bunu aldiklari galibiyetten cok koyduklari performans, gosterdikleri hayatta kalmarefleksi ile gosterdiler.

    frutti extra bursaspor arel universitesi'ni pek de rahat gecemedi. arel universitesi'nin hucum gucu azimsanmayacak seviyede. takim olarak cok iyi degiller ama andrews ve heyes cok tehlikeli skorerler. takim olarak cok iyi olmasalarda eger rakip savunmasi gevserse maci yakalayabilirler. zaten 6-7 kisilik rotasyonlari var. 5 amerikali+deniz kilicli+mert celep. mert celep'in performansi son iki macta gayet iyi. bu maci da 12 sayi-6 rib ile oynadi. frutti extra bursaspor'da 4 yabancisina ek olarak ender arslan'dan cok iyi katki aldilar. can mutaf iyi bir katki olmus. kisa rotasyonunu genisletmis. riley hic katki vermiyor, umarim onu yollayip baska bir yabanci getirmezler. su anda turk takimlari acisindan en onemli parametre surdurebilirlilik. bunun icinde mukemmel para yonetimi gerekiyor. 10bin dolar-20bin dolar farketmez. her kurusu cok iyi degerlendirip kurus kurus takim butcelerini saglamlastirmalari gerekiyor. bu sebeple oyuncu yollayip yeni oyuncu getirmenin frutti extra bursaspor gibi takimlara pek yarari olmaz. bu takım maximum playoffa 8. sıradan girecek ve ilk turda elenecek. bunun için ekstra maliyet artırılmasına gerek yok. bunun yerine önümüzdeki senenin yapılanmasına başlasınlar. onumuzdeki sene ellerindeki yabancı oyuncuların tamamini kaybedecekler. bu sene cok basarili scouting yaptilar, onumuzdeki sene ayni hasariyi gosterip 1+1 yillik anlasmalarla buyout kocalayabilirler. ayrica bugune kadar bursa'da tribunler doluydu ama bu maca cok katilim olmamis bu macta. bursaspor seyirci sayisini artirmak icin caba sarfediyor. hangi okuldan daha cok katilim olacak diye bir kampanya yaptilar. en cok katilim saglayan okula ziyaret duzenleyecekler. bence bu tip organizasyonlar diger takimlar tarafindan da yapilmali. gaziantep, arel universitesi, bahcesehir, afyon bu tip organizasyonlarla basketbolu surdurulebilir hale getirmeli. sehirlerde daha cok ses getirmeli ve varliklarini belli etmeliler. pazarlama bolumlerini kurmali ve cok aktif olmalilar. ama genelde takimlar belediye/muessese takimi olduklarindan bu islere pek yanasmiyorlar. gerci arel universitesi ve bahcesehir koleji'nin marketing kaygisi var. eger basketbola yatirim yaptiysaniz o is orada bitmiyor. daha fazla etkileşimde bulunmalılar.

    galatasaray doga sigorta darusafaka tekfen'i gecerken guard rotasyonu yine yerlerdeydi. tai webster/lazeric jones ikilisi berbat oynadi. bu rotasyon ertugrul erdogan'i cok zorlayacak. ustte soyledigim gibi galatasaray'in da oyle genis bir butcesi yok. onu yolla bunu al yapma luksleri yok. zaten taraftar destegi de cok dusuk. su anda ekstra maliyet cikarmak yerine eldeki oyuncularin performansini yukseltmeye calismak daha makul. gecen sene yaptiklari gibi oyunculari bir ust seviyeye cikarmaya devam etmeliler. bu sene whittington ve ben moore'u parlatip, yigit arslan'in oyununu yuksetmeleri yeterli. butcesi kucuk takimlarin iyi scouting yapmasi ve oyuncu gelistirmesi gerekiyor. bu arada galatasaray doga sigorta uzun rotasyonu cok iyi. ben moore/zach auguste/ whittington'dan birini gelecek sene euroleague'de gorebiliriz. ben moore'da garip bir enerji var. mac icinde surekli hareketli, surekli birseyler pesinde. enerjisi cok yuksek bir oyuncu. eger oyununu olgunlastirirsa cok degerli bir uzun olabilir. gerci sut stili kotu. biraz sut, biraz dribling kalitesini cok yukseltir. darusafaka'da kartal ve dogus dakikalarini 37 yasindaki sinan guler'e kaybetti. bence bunu daha dikkatli okumalilar.

    meksa yatirim afyon bld. tofas'a kendi evinde yenildi. tofas her halukarda afyon'u gececek rotasyona sahip. afyon cok eglenceli takim olsada sinirlari belli. afyon'da corey davis resmen cakildi. kolejden yeni cikmis 22 yasinda bir oyuncu. ilk profesyonel senesinde iyi maclar cikardi ama henuz takim tasiyacak seviyede degil. ama sezon icinde takip etmeye deger. hrovat ve erdi bu takimdaki x faktorler. onlarin oyunu ne kadar acabildigi maci kazanip kazanamayacaklarini belirliyor aslinda. bu macta hrovat 7, erdi 4, crawford 6 top kaybetti. mac kalite olarak bayagi dusuktu. tofas'ta ciddiyetten uzakti. erdi'nin 11 sayi/5 rib'i var. hrovat'ta 13 sayi/5asist ile oynadi. top kaybi sayisi bu kadar yuksekken pek anlami olmuyor tabi. tofas'ta ise muhsin'i cok begeniyorum. ayaklari hizli degil hatta bayagi yavas ama mac ici konsantrasyonu cok iyi. maca girince tum varligi ile geliyor. bu macta 16 sayi/3 rib'i var. ayni seyi berk ugurlu icin soyleyemeyecegim. berk'in yeteneklerinde hicbir sikinti yok. sutu, pasi, driblingi herseyi yerinde. 2 sey eksik; ozguven, konsantrasyon. mac sonunda bir sekans var, berk top getirirken ikili baski yiyip top kaybediyor ve turnike yiyor tofas. sebebi tamamen konsantrasyonsuzluk. bir sonraki hucumda da koseye gecip bekledi, aslinda top ona gelmesin diye savunmanin arkasina kacti resmen. milli takim guard pozisyonunun emanet edilecegi bir oyuncu bu sekilde oynayamaz. bu yetenekten ote profesyonellikle ilgili. macta 1/4 serbest atis atmis. maci 9 sayi/3rib/5asist/5 top kaybi ile bitirmis. turk oyunculari anlamak zor. bu kadar ciddiyetsiz oynamaya haklari yok. genelde genc oyuncular neden az sure aliyor diye sitem ediyoruz ama adamlar aldiklari sureye ihanet ediyor. kotu oynarsin, iyi oynarsin ama mac konsantrasyonunu kaybedemezsin. berkan ve muhaymin rotasyona geri donduler. sakatlardi herhalde, herhangi bir aciklama gormedim.

    fenerbahce beko besiktasi zor gecti. fenerbahce'nin potaalti savunmasinin vahameti bu macta daha da ortaya cikti. mcadoo adeta anthony davis gibi gozuktu. her pnr'i yedi fener savunmasi. lauvergne'in savunmasi kesinlikle birakin euroleague'i bsl seviyesinde bile degil. o yuzden euroleague rotasyonunda onu en az 3-4 ay unutalim. mart'a dogru ritim bulursa ne ala. lauvergne'in hucum yeteneklerinde sikinti yok. pivot hareketleri var, sutu var, pasi var. ikili sikistirma geldiginde pasi cikartiyor. zaten maci da 10 sayi/6rib/6 asist ile tamamladi. lauvergne savunmada ne yaptigini bilmiyor. kisalar hic bilmiyor. lauvergne kotu de digerleri daha iyi durumda degil. herkes yanlarindan gecip gidiyor. mckissic, theodore her topu vurduklarinda savunmacisini gecti. onlara ne oluyor belli degil. yani fenerbahce'nin savunmayi yukseltmesini bekliyoruz ama hala hayati seviyenin altinda.

    efes gaziantep'i gecerken singleton 36 dakika oynamis.yani bu maci singleton ve micic'i 25 dakika oynatip kazanamiyormu efes. ergin hoca da hakli. tolga gecim 20 dakika sahada 5 sayi/4 rib/3 asist. yani tolga'nin mac forse etmesini beklerken o yabancilarin arkasina saklaniyor galiba. tolga set oyununca tamamlayici rolde olamaz, maci forse etmesi lazim. bu istatistikler hayal kirikligi resmen. gaziantep'te jelovac ve vasiliauskas rotasyondan cikarildi. ivan buva ve jason rich artik takimda. gecen seneden sonra onlar saldi herhalde.

    turk telekom dagildi resmen. ormanspor'a kendi evlerinde yenildiler. rj hunter'i ilk haftada cok begenmistim. basketbol oynamayi birakti. maci 0 sayi/5 faul ile bitirdi ve guvenilmez oyuncu damgasini yemek uzere. tabi baska sorunlar var mi bilmiyoruz. turkiye ligi suprizli lig. oyuncu maaslari odenmez, kulup sezon ortasi kapanir vs vs. ama yinede profesyonel oyuncunun sahaici performansi dusemez. yani duserse kendini cezalandirir. o maca hic cikma daha iyi. turk telekom'da son 3-4 macta muhammed baygul sazi eline aldi. sirasiyla 21-12-20-19 sayi atti son maclarda. bu maci da 19 sayi /5rib ile bitirdi. ormanspor'da ise degisen birsey yok. sene basindan beri ayni seyi yapiyorlar. kikanovic'in etrafindan hucum ediyorlar. pota altinda kikanovic ve etraflarinda sutorler var. cevher ve luka babic ekstra iyi oynamis bugun. zaten onlarsiz galibiyet almalari cok zor. warren ve kloof'un oyle cok ekstra performanslari yok.
  • bsl'nin 8. haftasinda guzel musabakalar vardi. pinar karsiyaka- galatasaray doga sigorta, darussafaka tekfen-meksa yatirim afyon, tofas-fenerbahce beko guzel maclardi.

    en dipten baslayalim. ormanspor bahcesehir'i kikanovic temelli oyunuyla yenmeyi basardi. avrupa'da uzun profili nba'e gore daha yavas degisiyor. bu belki de saha genisligi ve oyun hiziyla alakali. hala ayagi yavas, fundementali yuksek oyuncular is yapabiliyor. ozellikle daha dusuk seviyeli takimlarda. kikanovic direk bu tipe ornek. ormanspor'u ligde tutacak gibi. bu arada ormanspor'un ligde kalmasi icin ligde iki tane takimin gercekten takim olamamis olmasi gerekiyor.
    bahcesehir ise gosterisli pinar karsiyaka galibiyetinden sonra yine cok gelgitli bir mac oynadi. bahcesehir dusmenin en buyuk adayi. bunun sebebi kadro kalitesi degil gercekten takim olmamalari. biraz maca konsantre olduklarinda hemen fark yaratiyorlar. bu macta da 25 kusur sayi farktan maci yakaladilar ama o kadar. sonra kontak kapattilar. genelde pek savunma yapmiyorlar. hatta rakip hucumlarini bitse de bizde hucum yapip istatistik kassak diye bekliyorlar. bu sekilde tabi ki dusecekler. ing super liginin kalite sikintisi var ama lig de tutunmaya calisan takim sayisi gayet fazla.

    teksut bandirma'yi sezonun ilk macinda pek begenmemistim ama fark yarattilar. yabancilari sansasyonel degil ama uyumlu. yerli katkisi ise tabana yayilmis durumda. sehmus hazer ve rdvan'dan daha fazla katki aliyorlardi ama stabil degil. bu macta da sehmus 12 dakika oynamis, 1/5 ile 4 sayi, cok yetersiz bir performans. sevindirici kisim furkan haltali ve alperen sengun'un gorece stabil katkisi. alperen 7 sayi/5 rib, furkan haltali da 4 sayi/2 rib yapmis. berke atar nerelerde bilmiyorum galiba sakat ama onun yoklugunda alperen ve furkan fena is cikarmiyorlar.
    gaziantep'te isler yolunda degil. pek varlik gosteremiyorlar, rotasyon oturmadi, kim oynayacak belli degil. savunma sertligi yok. lig seviyesi bir tik yukarida olsa bu takim duserdi.

    anadolu efes turk telekom'u kafa kafaya gecen macta son periyotta gecti. 3 periyot kovaladi turk telekom. genelde efes ve fenerbahce'nin cogu maci boyle oluyor. gevsek gevsek takilip son periyot aliyorlar maci. cok dikkat ceken birsey yok. sertac sansli'nin stabil oyunu devam ediyor son maclarda. bugrahan 20 dakika sahada kalmis 3 sayi/4 rib/4 assist. sadece 3 sut kullanmis, daha fazla insiyatif ve sorumluluk almali. fenerbahce'de biberovic'e efes'te de yigitcan'a yazik oluyor. bu cocugun idmana degil amca ihtiyaci var. bsl'de sure alacaga bir takimda olmali. arel uni. olur bursa olur farketmez. mac oynamalari lazim.

    meksa yatirim afyon buyuk oynamaya devam ediyor. deplasmanda darussafaka'yi yendiler. gerci bu afyon icin bir galibiyet mi, dacka icin maglubiyet mi tartisilir. afyon'un kapasitesi belli. her ne kadar sevimli bir takim olsalarda deplasmanda dacka'yi geceek kalibrede degiller. dacka eurocup donusu pek macta degildi. tabi bu afyon'un galibiyetine golge dusurmez, dogru duzgun motive olsalardi madem cok iyi takimlar. erdi'nin 8 sayi/4 rib/2 asist'i var. bular oyle buyuk istatistikler degil ama takimi basariya getiren rakamlar genelde boyle katkilar oluyor. hrovat ve corey davis'in performanslari yavas yavas eridi. ikisini de begeniyordum, artik notr olmak uzereyim. hrovat'a biraz daha takip edelim.

    pinar karsiyaka dolu dizgin. inanilmaz bir ivme kazandilar. inanclari, disiplinleri en ust seviyede. takim dengesi, takim/taraftar iletisimi her sey mukemmel gidiyor. evinde galatasaray doga sigorta'yi cok net gectiler. takimda ana yuku dj kennedy/triche/taylor cekiyor ama maci asil getiren performanslar metecan/amath mbaye oluyor. asil farki getiren kisim bu. metecan'in boyle oynadigi her maci kazanir karsiyaka. takimdaki yerli/yabanci dengesi ve sorumluluklarda mukemmel dagitilmis. 5 yabanci ve onlari dinlendirmek icin birkac turk oyuncu yok pinar karsiyaka'da. metecan/semih/yunus cok onemli roller aliyorlar. keza onuralp'te yavas yavas sorumluluk verilen oyunculardan. ozellikle metecan'in geldigi nokta muthis. bu macta adem bona'ya da sure verildi. adem bona henuz 16-17 yasinda oyunu cok ham bir cocuk. yani oyun bilgisi alperen sengun'un cok gerisinde. ona oyunun ne seviyede oldugunu gostermek bakimindan cok onemli. zaten karsiyaka bld'de 2. ligde de oynamaya baslamis. atletizmi yuksek, yetenekli ama oyunu ne kadar ogrenebilecek soru isareti. zaten gelecegi seviyeyi de o belirleyecek. sadece atlet olarak bir yere gelmek imkansiz. ortalik atlet amerikalidan gecilmiyor, ufuk sarica ile gelismeye devam edecektir.
    galatasaray doga sigorta kotu gunler geciriyor. bunda herkesin hem fikir oldugu konu guard rotasyonunun uyumsuzlugu/yetersizligi. harrison cogu zaman oyun kurucu oynuyor. lazeric jones ve tai webster daha fazla delici veya skorer gibi oynuyor. oyunu gercekten kuran oyuncu eksikligi var takimda. bu sene ki kadro yapuilanmasinda en buyuk sikinti bu, tekrar tekrar konusmaya gerek yok. bu takimdan maximum faydayi cikarmak coach'in isi. yanliz zach auguste'un tutarsizligi can sikiyor. yine macta yoktu.

    fenerbahce beko tofas'i farkli gececekken gecemedi ve mac sonunda yakalandi. bu hala fenerbahce beko'nun problemlerinin devam ettigini gosteriyor. 20 sayidan son periyotta yakalaniyorsan ciddi konsantrasyon problemleri var demek. melih mahmutoglu'nun 29 atmasi da ayrica problem. melih birincil skor unsuru degil bu takimda. lauvergne yine kayip. derin bir nefes alip euroleague'de cift mac haftasini bekleyelim. tofas'ta muhsin yasar'in guzel oyunu devam ediyor baska da dikkat ceken bir yer yok.

    besiktas sompo japan frutti extra bursaspor'u rahat gecti. burakcan 13 sayi/4 rib, ismet akpinar 16 sayi/2 asist ile oynamis. mcadoo ve mckissic'in iyi performanslari var. bu arada ismet akpinar'in oyunu bayagi yukseliyor. son 5 macta 10 sayi uzerinde ortalamasi var.
    frutti extra bursaspor bu macta zaman zaman besiktasi sompo sigorta'yi yakalasada eerjisi yetmedi. bursaspor'un kalitesi ve kalibresi belli. bu takim dusmeyerek buyuk is yapmis olur zaten. umarim yeni transfer yapmazlar ve butcelerinin tamamini onumuzdeki yila harcarlar. bu sene bir fanbase olustursalar yeter. o konuda da gayet aktifler. umarim onumuzdeki senenin scoutingini yapiyorlardir. eger scoutinglerine cok guveniyorlarsa kontratlarini 1+1 yapsinlar, buyout kovalarlar.
  • 9. maclarda dikkat cekenler:

    - gaziantep arel universitesi'ni gecerken ivan buva 21 sayi/22 rib ile oynadi. arel universitesi uzun rotasyonu upshaw ve mert celep'ten ibaret gibi, arkalarinda da deniz kilicli var. ivan buva pota altinda kendi calmis kendi oynamis gibi. robert upshaw size olarak gayet iyi ama domine edemiyor pota altini. mert celep son maclarda formdaydi ama bu macta 28 dakika sahada gezinmis gibi.

    - tofas besiktas sompo sigorta'yi gecerken berk ugurlu'nun 13 sayi/3 rib/5 asist'i var. su istatistikleri her macta verse mukemmel olacak. muhsin yine cok temiz bir oyunla 8 sayi/4 asist yapmis. muhsin 16 dk. aldi macta. genelde sureleri devin williams ile paylasiyor. dj white'in surelerini 3-5 dk. kisip ara sira williams/muhsin oynasalar keske.

    - turk telekom cok umut verici baslamisti. rj hunter/ nick johnson cok dinamik bir guard ikilisi olacak gibiydi ama olmadi ikisi de ciddi gerilediler. neden, nasil bilmiyorum ama ilk maclarda gordugum kapasiteleri cok yuksekti. su anda yok gibiler. muhammed baygul cok sicak bu maci da 17 sayi/ 4 rib/ 5 asist ile oynadi. son 1 aydir takimdaki en dikkat ceken adam muhammed. teksut bandirma'da bu macta yerli rotasyondan sadece sehmus ve ridvan sure almis. onlarda fena oynamamis. bu sezon beklentileri asan takim teksut bandirma oldu. sezon basi son anda sponsor bulup devam ettiler. teksut'e de ayriyetten tesekkurler, cok iyi bir organizasyonun ayakta kalmasini sagladilar. ama uzulerek soylemeliyim ki bandirmali seyircilerin takimiyla butunlesmesi yetrerli degil. bandirma'da olan en iyi organizasyon teksut bandirma ve o da yeterli destegi gormuyor.

    - pinar karsiyaka afyon deplasmanindan rahat cikti. afyon'da hrovat yoktu. zaten cok dar bir rotasyondan hrovat cikinca geriye cok daginik bir takim kaliyor. erdi gulaslan ve hrovat afyon icin cok onemli. correy davis her hafta daha da kotu oynuyor sanki. bu hafta da 1/11 ile oynadi. hrovat yok, davis berbat olunca afyon'un hic sansi yok. yine de iyi direndiler. metecan birsen mukemmel bir mac cikardi. 21 sayi/13 rib. ile oynadi. ufuk sarica mac sonunda milli takim coachu olarak yerli oyuncu performanslarindan memnunum dedi ve 4. periyotlarda yabanci siniri 4'e dussun dedi. ilginc bir istek. acikcasi ben sahada 5 amerikali gormek istemiyorum. oyun kalitesi yukseliyor olabilir ama izleyici icin degeri dusuyor. amerikali oyuncular genelde jenerik isimli adamlar. pazarlama degeri cok dusuk. son periyotta 4 yabanci sahada bulunsun talebi degerlendirilmeli. gerci bu tip kararlar da cok kaosa sebebiyet veriyor. bu tip kararlar da genelde yine cok guclu takimlarin isine yariyor. bu tip konularda planlamayi cok iyi yapmak lazim, oncelikle maddi olarak daha dusuk butceli takimlari motive edecek ve onlara maddi getiri saglayacak kararlar alinmali. alinacak karar ekonomik olarak guclu olmayan takimlarin hayatta kalmasini ve rekabetci olmalarini saglamali.

    - galatasaray doga sigorta ormanspor'u rahat gecerken yigit'in 19 sayi/2rib/3asist/3 tc'si var. yigit cok enerjik bir swingman. o iyi oldugu zaman galatasaray'in da enerjisi artiyor. can korkmaz'da bu macta 20 sayi atti. bu macta tai webster rotasyon disi, lazeric jones kadroda. zalgiris'ten ayrilan alex perez'in galatasaray'a teklif edildigi ama galatasaray'in olumlu veya olumsuz cevap vermedigi yaziyordu. galatasaray'in bir pg'ye ihtiyaci var ama mali disiplini bozacaksa olmasada olur. bu sezonu webster/lazeric ile tamamlayip seneye kalite artirabilirler. mesela yigit'in bu sene kadroya katilmasi cok onemli. seneye de yerli rotasyona cok caliskan, genc bir turk eklerlerse iskeleti daha saha saglam bir takim olmaya baslar. yabanci rotasyonu her ne kadar en onemli isleri yapsada eger ekonomik olarak cok guclu degilseniz iskeleti yabancilar uzerine kuramiyorsunuz. hele ki amerikalilar ile imkansiz. ayrica sezon icinde ben moore/arapovic degisikligi olacak gibi. ben moore cok enerjik ve iyi niyetli, hatta zach auguste'tan daha iyi bir karakter gibi duruyor ama zach auguste'un o patlayici performans tavanina hic ulasamadi bu sene. eger biraz gosterseydi, ben moore'u tercih ederdim. zach auguste disiplinsiz ve kaprisli duruyor. tai webster ve auguste'un disiplin problemleri var gibi. bazi maclara hic gelmiyorlar.

    - frutti extra bursaspor'un sigortam.net itu'yu gecmesinin haber degeri yok. sadece perry jones'un performansi cok iyi. ayrica allerik freeman'in performansi da fark yaratiyor. bu sene 20 sayi/4.9 rib/3.3 asist ile oynarken 48% ile 3'luk atiyor. allerik freeman'in bursada durmasi imkansiz. perry jones'ta oyle. frutti extra bursaspor yonetiminin scoutinge hemen baslayip oyuncu taramasi lazim. ellerinde belki cris jones ve olaseni'yi tutarlar.

    - darussafaka'nin yetenekli yabancilari var. aralarinda bonzie colson biraz daha dikkat cekiyor. ing bsl ortalamalari 12.7 sayi/5.1 rib. 3'luk%'si 40%. eurocup'ta da 55% ile 3'luk atiyor. fenerahce macinda justin hamilton ve doron lamb yoktu. ikisi olmadan zaten fenerbahce beko karsisinda durmalari imkansizdi.

    lig'de breklentileri asan performanslar;

    - allerik freeman- frutti extra bursaspor
    - perry jones- frutti extra bursaspor
    - metecan birsen- pinar karsiyaka
    - gregor hrovat- meksa yatirim afyon
    - muhammed baygul- turk telekom
    - muhsin yasar- tofas
    - erdi gularslan- meksa yatirim afyon
    - burak can yildizli- besiktas sompo sigorta
    - sehmus hazer- teksut bandirma
    - emmanuel terry- teksut bandirma
    - ekmedin kikanovic- ormanspor
    - bonzie colson-darussafaka tekfen
    - mert celep- arel universitesi
hesabın var mı? giriş yap