• tanju çolak'ın ercan taner'e söylediği, sevenlerine ''evet futbol asla sadece futbol degildir'' dedirtmiş laftır.

    olay galatasaray paris saint germain macında hagi'nin skor 4-2 olduktan sonra fatih terim tarafından taraftarlarlara alkışlatılması için oyundan alınması sırasında cereyan etmişti.

    (bkz: 17 ekim 1996 galatasaray psg maci)

    sevgili tanju ağabeyin bu maçta collina'yı ilk gördügü anda tepkisi de takdir edilesidir.

    -bu hakem senelerdir saçlarını böyle kestirir..
  • bunu diyenin bunlari da diyebileceği tanjusal saçmalama metodu. (bkz: ercan inanmiyorum ercan) (bkz: oha be prekazi)
  • hagi, muazzam oynadığı psg maçında oyundan çıkarken maçı hakemi collina, hagi'yi tebrik etmek için gibip hagi'nin elini sıktı. collina'nın tebriği üzerine tanju çolak bu efsane olan sözü söyledi. hakikaten collina'nın hareketi tamamen sevgiden kaynaklanıyordu.
  • sözlükler tarihinde bundan daha güzel bir bkz olmadı ve olmayacak nalan.
    çünkü bu bir sevgi olayı ercan, bir sevgi olayıdır nalan. bir sevgi olayı.
    ağlamak istiyorsun, ağla nalan ağla. bu da bir sevgi olayı. bu da.
  • sözlük jargonlarından en sevdiklerimin başında gelen bakınız.
  • (bkz: anla beni)
  • türk futbol tarihinin en efsane ve en anlamlı sözlerinden birisidir. bu maçı babamla birlikte adrenalinin doruklarında seyretmiştik. galatasaray her gol attığında üst kattaki fanatik komşumuz ile binayı yıkmıştık. o zamanlar yaşım küçük olduğundan sözü net hatırlamıyorum ama sonraki yıllarda karşıma ara ara çıktı bu muhteşem cümle. maça muhteşem başlayıp 2-0 öne geçtikten sonra hayrettin, ercan taner'in o meşhur "yapma hayrettin, hayrettin yapma" sözleri eşliğinde kısa sürede skandal 2 gol yemiş ve psg'yi maça ortak etmişti.

    buna rağmen galatasaray oyunun kalan bölümünde de çok iyi oynamış, hagi'nin ve hakan'nın önderliğinde maçı 4-2 almıştı. bu anlamlı söz de hagi oyundan alınırken sarfedilmişti, hikayesi üstte mevcut zaten. hagi'nin ne kadar önemli bir dünya yıldızı olduğunun göstergesidir bir nevi. 4-2 kazandığımız bu maçın rövanşını ne yazık ki 4-0 kaybederek elenmiştik. hayrettin'in turun kaybedilmesindeki etkisi 100% olsa da kendisini severiz tabi. maçı hatırlıyorum da hayrettin o komik golleri yemese türk futbolunun en görkemli galibiyetlerinden birisi alınabilirdi o gün. hem tribünlerde, hem futbolcularda inanılmaz bir hava vardı. yazık olmuştu galatasaray'a. bizim kadroyu az çok hatırlarsınız zaten. psg'de le guen, leonardo gibi efsane isimler vardı. işin tuhafı le guen'in de leonardo'nun da yolunun bir şekilde türkiye'ye düşmesi. le guen bildiğiniz üzere şuanda bursa'nın başında, leonardo da antalya'da görevdeydi yakın zamanda. yazarken bile tüylerim diken diken oldu, güzel günlerdi be.
  • tanju çolak'ın 4-2 kazandığımız 17 ekim 1996 galatasaray psg maçında psg'ye karşı 3 asist yapan hagi'ye ithafen söylediği unutulmaz cümle.

    bunu söyleme sebebi de maçın hakemi (ki kendisi efsanedir) pierluigi collina'nın oyundan çıkan hagi'nin yanına gidip elini sıkmasıdır.

    1:35:20'den itibaren izlenebilir
hesabın var mı? giriş yap