• tanım:bu nasıl şantaj

    kel pezevenk, florida’da bulunan bir otelin tadilatı için otel sahibiyle konuşuyor. küf, rutubet, tahtakurusu gibi sorunlar olduğunu söyleyip bir kamyon para istiyor, otel sahibi de kabul etmeyince, sinirlenip oteli terk ediyor ve otel hijyenik olmadığı için şikayetçi oluyor. otele cezalar kesiliyor.

    sen nasıl bir pezevenksin lan...

    edit:bazı eleştirler aldım, neymiş efendim “sağlığa zararlı otellere gerektiği gibi davranıyor vs.”

    1-) sağlığa zararlı bir durum varsa devletin ilgili denetim kuruluşları eleştirilir. kontrol etmek onların görevi.

    2-) ya işi bana verirsin, ben de hiç maliyet hesabı yapmadan senden bir kamyon para alırım ya da seni şikayet ederim. işte bu şantajdır.

    3-) sağlık ve hijyenle ilgili sorunları çözmek için daha uygun şirketlerle anlaşılabilir. keltoşun boktan mimarlarına para niye verecekmişim? amaç sağlıksa, estetiğe niye para ödeyim?

    4-) türkiye’de ekmek aslanın ağzında, gel bu keltoş gibi kibirli kibirli davran bakalım. adamın götünden kan alırlar kan.
  • severek izlediğim bi program. adamımız gayet profesyonel yaklaşmaktadır karşılaştığı otellere ve üstelik oteli daha kar ettiricek aktiviteler de düşünerek gayet yardımcı olmaktadır. sert tutumunu çok yerinde buluyorum çünkü karşılaştığı otel sahipleri; hayattan vazgeçmiş, işten kaytaran hijyene pek değer vermeyen gerizekalılar olduğu için çözümü bu davranışlarla bulmaktadır ve karşısındakini silkeleyip kendine getirmektedir.
  • bir işi yapıyorsanız adam gibi yapın yapamıyor sanız bırakın bilenler yapsın. insan sağlığını doğrudan ilgilendiren hususlarda götü başı oynayan patronlara haddini bildiriyor az bile yapıyor. otel şikayet edildi diyen kızan insanlar acaba o gördüğü odada kendisi kalabilir mi ?
  • bir miktar parası olup inşaattan anlamadığı halde müteahhitlik yapıp da insanlara kalitesiz evler satanlar gibi otelciliği hiç bilmediği halde amaan işletilir yeaaa tarzında hareket edip oteli işletemeyenlerin otellerini hizzaya getirmesi için arthur (sanırım) adındaki adamı davet ettikleri program.

    200 odalı büyük ya da 20 odalı mıncır otelleri adamlar bilmediklerinden, ilgilenmediklerinden işletemiyor, sonucunda da müşteri memnuniyeti sıfır ve kasa da bomboş hatta kredi borcunu ödeyemez halde kalıyorlar. adamımız da bir otelde olması gerekenlere göre onlara yol gösterip oteli karlı, müşterileri, çalışanları memnun eder hale getirmeye çalışıyor.

    programı izledikçe bir otel mi işletsem diye heveslenip bu adamlar bile bu işe girişmişse biz çok daha iyisini yapardık diye düşünüyorum. programdan öğrendiğimiz kadarıyla iyi bir otel işletmenin başlıca kuralları şunlardır;

    1. yetki sorumluluk paylaşımları doğru planlanmalı. bir iş varsa o işi halledecek kişi belli olmalı, bir sorun varsa da sorumlusu belli olmalı. genel müdür kim, anası babası karışmayacak, mutfak ve restoran sorumlusu kim ya da tamirat işleri kime bakar. bunlar net olacak.

    2. temizlik, düzen, kurallar; boşaltılan odaların temizlenmesi en az 25-30 dakika sürmekte, düzenli aralıklarla da odalar 1 saat süren detaylı temizliğe alınmalı. oda sayısına göre personel hesabınızı yapın. odalar temiz, kullanılan malzemeler, depolar düzenli olmalı. çalışanları denetleyen mekanizma bulunmalı.

    3. yangın; otellerdeki en büyük tehlikelerden biri olan yangına karşı önlemler yeterli olmalı. yangın çıkarabilecek tarzda bulunan sistemler elden geçirilmeli. özellikle ara kablolar vb. yangın alarmları, yönlendirme tabelaları yeterli olmalı.

    4. gıda işleri; otelde kahvaltı yemek benzeri sunumlar varsa bu durumda gıda ve kullanılacak malzemelerin depolanması, servisi sağlık ve hijyen kurallarına uygun yapılmalı.

    5. genel durum; otelin boyasıydı, kapı kilidiydi oynayan şangırdayan şeyler anında tespit edilip düzeltilecek. otel çevresine gelişigüzel eşya atılmayacak, depolanmayacak.

    buraya kadar bahsedilenler yapıldıysa otel temiz ve düzenlidir. müşterileri memnun edebilir. ama en önemli husus bu müşterileri bulmakta. otelin web sitesi güncel ve şık olmalı. otel puanlama sitelerinde otel bilgileri yer almalı. reklamlar yapılmalı. bunun dışında otelde yeterli alan varsa, toplantı, konferans, doğum günü, düğün gibi organizasyonların düzenlenebilmesi için çeşitli firmalarla görüşerek tanıtımlar yapılmalı.

    dersime iyi çalıştım, otel işletebilirim desem de bu konuda eğitim almış, otelin her kısmında görev yapmış tecrübeli insanlar çok daha başarılı olur. ne kadar çalışırsan çalış mızmız insanlarla uğraşmak zor gelir.
  • (bkz: hotel impossible)
    anthony melchiorri son derece işini iyi bilen bir adam. bir otel işletmenin sadece maddiyattan ibaret olmadığını gösteriyor.
  • en sevdiğim tlc programı(idi).

    ne yazık ki yayından kaldırılmış. tlc youtube kanalında da eski bölümleri yok. üşüyoruz anthony reis.
  • az once tlc'de izledigim program.

    artik yeni mi eski mi bilmiyorum ama tekrar yayinlanmaktadir.
  • severek izlediğim tlc programı

    sorunu olan otellerin en büyük ortak özelliği tüm işleri aile üyelerinin yapmaları

    aile şirketlerinin batma sebebi de budur, işi profesyonellere bırakacaksın.

    işe göre adam alacaksın, adama göre iş yaratmayacaksın.
  • az önce trt belgesel'deki bir bölümüne denk geldim. yiyecek içecek müdürü ve kat müdürünü göme göme işinden etti. tamam adamlar işini yapmıyor da bu kadar afişe edince o adamlar bir daha nerede iş bulacaklar?

    içecek müdürü zaten diyor; "bu işe direkt başvurmadım, ihtiyaçtan kaydırdılar" diye. "bir de patronların yararına olacaksa görevden ayrılabilirim" diye. neyse ki adamları müdürlükten almışlar sadece ve başka bir işe vermişler.
  • subay emeklisi olduğu nasıl belli:) tam kapsamlı denetleme yapıyor eleman:) akıllı bi otel sahibinin her bölümü hatmetmesi gerekir, her bölümü! trt belgeselin konaklama sektörüne büyük bi iyiliğidir bu program. kaçırılmaması gereken fırsattır. turizmde hem eğitim almış hem çalışmış biri olarak bu adamın serisini izlemenin 4 yıllık turizm akademisi bitirmekten daha faydalı olacağını bile iddia ederim.

    ama türkiyedeki otelcilerin çoğunun eline kağıt kalem alıp tavsiyeleri not etmek yerine otelcileri böyle nasıl gömer kel oc diye küfredip kanalı değiştirdiklerine adım gibi eminim.
hesabın var mı? giriş yap