• rock grupları için zirve olan mekan.

    burada konser vermek, generalliğe tekabül eder efenim. aynı şeyler wembley, donington,dynamo ve wacken için de geçerli.
  • hayatta en çok oynamış olduğum oyunlardan biri.

    bu oyun pc'mde olduğu vakit arcade salonlarında street fighter 2 oynardık. o oyuna özenip eve gelip budokan'ı street fighter'mışcasına oynamışlığım vardır. içimde kalmıştı, sonra anladım ki budo da çok güzel bir oyun. yıllar yılları yağmurun damlaları bizi kovaladığı gibi kovaladı ve emulatörler ile binbir oyun oynadık. budo, sf2..

    o eski tat var mıydı peki? o eski naif heyecan? yoktu, ve olmayacaktı, çünkü o güzel yıllar çok şükür bizlere bahşedilmişti ve sararan yaprakların vaktinin gelmesi gibi zamanı dolmuştu ve bitmişti. artık yetişkin olmuştuk, kararlarımızla başka insanların hayatları etkileniyor, yön değiştiriyordu; oysa ki o zamanlar alacağımız kararlar olsa olsa bir can alıp almadığımızı, ya da annemizin getirip masamıza koyduğu mozaik pastasını ne zaman yiyeceğimizi etkileyecekti en fazla. meyve ağaçlarına tırmanacak kadar güzel bir çevrede oynayıp evde de c64'leri görebildiğimiz bir dönemi yaşayan ilk ve tek kuşaktık biz.

    şimdi ne günlere geldik, 9 yaşında veletler ps1396'sıyla oynayıp bize "siz ne anlarsınız oyundan?"* diyorlar. bilmiyorlar ki onlar ebeveynlerinin rüyalarında 1 bit bile yer kaplamaz iken biz 8 bitlik bilgisayarlarda basic kasıyorduk.

    hayatın bir god mode'u olmadığını öğrendiğimiz ilk gençlik yıllarında sandığımızda taşıyacağımız bir çeyiz olmuştu bu oyunların hatıraları.
  • mr. big , bryan adams , led zeppelin , prince , beatles, yngwie malmsteen, ozzy ozbourne gibi unlu isimlerin konser verip sonra da kayitlari live at budokan adi altinda album haline getirdikleri muzikhol. daha bir cok muzisyene sahne olan budokan ; su siralar dream theater'in live at budokan adli yeni dvd'si ile tekrar gundeme gelmistir.
  • bu oyun hakkinda bu kadar az bilgi verilmis olmasina sasirdim aslinda, belki de sozlugun mevcut profili hakkinda bir seyler soyluyordur bilemedim.

    nostaljinin efkarini bir kenara birakip heyecanindan bahsetmek istiyorum biraz. bu oyunu toplasam 3-4 sefer oynamisligim yoktur, birkac sefer oyle dayimin bilgisayarinda gordum baskalarinin maclarini izledim, nadir yaptigim denemelerin cogu o japonca yazilari cozemedigimden ileriye gecemedi, kursagimda birikti durdu. amma velakin o kadar net hafizamda yer etmis baska oyun da pek yoktur.

    o guc biriktirme ibreleri, oyle her zaman yapamadigin hareket denemeleri, 2-1-shiftle yerden saldiri 8-7-shiftle kral hareketler yapma falan az bucuk denedim. herkes bo'yu sevse de benim favorim kendo idi cunku tek kazandigim maci kendo ile yapmistim boyle kafasina kafasina vurarak. sonra ilerleyen turlarda naginata , kusarigama falan varmis onlari gormek nasip olmadi, zaten kacak gocek yakaladigimiz oyun firsatlariyla bu pek mumkun degildi. ote yandan gozumdeki degeri acayipti, sirf kulaktan dolma tariflerle imitasyon kusarigama silahi yapmisligim oldu ama hem de coraptan.

    cok super bir oyun degildi muhtemelen bunu tecrube edemedim ama dedim ya hafizamda cok baska turlu yer etti. sirf ondan esinlenerek 3 tane budokan karakteri olusturmustum kafamda bir tanesinin ismi hala aklimda...
  • nunchaku sallarken adamin cikardigi "haaaayt huuuyt hiyyytt" sesleriyle aklimda kalan yegane oyun. seslendirme olayi beni koparmi$ti zaten. yeteri kadar "eyyyttt" ve bi okadar "haiiiyaahh" duyduktan sonra psikolojim dagilir bunu muteakiben bir turlu trainingten siyrilamaz, ne zaman turnuva kapisina gelsem, oradaki ya$li adam birkac ogut-ogreti verir, hadi kocum, hadi abicim ogren de gel buyu de gel misali kovalardi kapidan. kod olayini cozene ve turnuvada hayt huyt efektleriyle harikalar yaratana kadar alnimin damari catladi. ama degdi tabi zamaninda. o gunlere de selam olsun nediyim artik.
  • gelmi$ gecmi$ en gercekci dovu$ oyunlarindan biridir.. gerek savunmanin cok onemli olmasi ayrintili hareketleri gerek "dinlenip guc kazanma" konseptini yarmi$ bitirmi$ olmasi bu oyunu acayip super yapan unsurlardir.. yanli$ hatirlamiyorsam broderbund'in oyunu idi..
  • savaş sanatlarının çalışıldığı, uygulandığı yer. "savaş kötü, fakat sanat iyi bi şey... savaş sanatçısı nası oluyo?" diyorsanız.
    (bkz: savaş sanatçısı)
    (bkz: savaş sanatı)
    (bkz: savaş sanatları)
    (bkz: budo)
    (bkz: bushido)
  • tokyo'nun meshur muzikholu. pek cok muzisyen, burada verdikleri konserleri, album olarak da yayinlamislardir. ilk aklima gelenler bob dylan, ozzy osbourne ve cheap trick..
  • jp. savaş oyunları idman yurdu olur.

    aslında 1964 tokyo olimpiyatları için inşa edilmiş bir spor salonudur.
    televizyonda judo yayını için bütün olimpiyatları feda eden japon halkının 1964'te judo için yaptırdığı salondur.

    gel zaman git zaman, konser salonuna evrilip, günümüzde kallavi konserlere mezuniyet törenlerine evsahipliği yapar hale gelmiştir.

    sekizgen mimarisi, kıvrık çatısı ve minare tepesindeki alem benzeri takkesi ile bir budist tapınağı havası vardır.

    yeri bir spor salonu için abesle iştigal edecek kadar merkezidir.
    imparatorluk sarayı inşaatına katkı amacıyla sanki arsa bağışlamış gibi hemen dibinde yer alır.

    kudanshita'daki ana girişte tam karşısında, birinci derece savaş suçlularının da yad edilmesinden ötürü kafatasçıların çok saydığı, yasukuni mabedi vardır.

    az ötesinde de ulusal mezarlık (şehitlik) bulunur.
    burada led zeppelin konser verdiğinde savaşta ruhunu teslim edenler de hop hop hopluyordur muhtemelen.
  • amiga'da süper uzakdoğu dövüşü turnuvası oyunu.
    kendo, bo, karate ve nunchaku dallarında dövüşülürdü, ilerledikçe rakipler epey zor oluyordu, kime neyle saldırıcaz önceden taktik belirlerdik.
    bendeki 9. adamda falan takılıyodu bitirememiştim, içimde kalmış bi oyundur senelerdir.
hesabın var mı? giriş yap