• bildiğimiz sığır. az mı suya götürdük sandık bu hayvancıkları...
  • amerika'da yogun avlanma sonucunda nesil olarak tehlike altındadır. çünkü amerika'da 2003 yılında 34 bin bufalo mezbaha yolunu tutmuştur. bufalo eti kırmızı et olmasına rağmen sığır etine nazaran daha az kolestrol, daha fazla demir içermektedir. yağ oranıda sığır etinin üçte biri kadardır.
  • kızdıkları zaman acaip tehlikeli hayvanlar. kendilerini kızdıran aslanların canına okudukları bir video:

    http://www.youtube.com/watch?v=vrwtqcch9ue
  • ne zaman ne yapacağı belli olmayan ilginç hayvanlardır. bunlardan bir tanesi artislik olsun diye bir grup aslana yaklaşıp hareket çeker. ancak aslanların bir anda saldırmasıyla dört nala kaçmaya başlar. kendisi götü kurtarır ama yanındaki yavru bufalo aslanlar tarafından yaka paça suya atılarak öğle yemeğine hazırlanmaya başlar. bu sırada olaya iki tane de timsah dahil olur. yavru bufalo arada paylaşılamazken biraz önce dört nala kaçan bufalo kahveden adam toplayarak gelir ve olaylar gelişir.

    http://www.youtube.com/watch?v=lu8ddyz68km

    --- spoiler ---

    yavru bufalo için mutlu son

    --- spoiler ---
  • amerikan öküzü.
  • hayvanlar aleminin en delikanlısıdır gözümde. kancık zebralara benzemez bu hayvan.

    http://www.dailymotion.com/…-face-aux-lions_animals
  • firsat buldugunda yavru aslanlari oldurmekten cekinmezler. aslanlarla kapismalarinda kim sayica ustunse o kazanir. genelde otoburlar iclerinden biri aslana yem oldugunda olayi koseden izlemeyi tercih ederken , bufalo saldirmayi tercih eder.
  • bu hayvenceyiz için amerikan mandası deyip duruyorlar da, afrikada da oluyor bundan? şimdi national geographic'te aslanlar kovalıyor bütün gün bunları. bunlar da aslanları sikertiyorlar inceden. ayrıca boynuzları, küçük evin lorasının saç modeline benziyor. kepsimle geldim:

    bufalo hayvanı

    küçük evin lorası
  • özellikle afrika belgesellerinde cahil çevirmenlerin bufalo olarak çevirdikleri ama bildiğimiz mandanın yabanisi. türkçedeki karşılıkları manda, camış, kömüş, dombay, su sığırı... yavrusuna "malak" denir. azerbaycan'da çok "camış gatığı" yani manda yoğurdu yemiştim. suda ve çamurda yatmayı çok severler. maalesef ülkemizdeki sayıları hızla azalıyor. türkçede bufalo denildiğinde daha çok amerikan bizonu akla gelir
  • bizim manda, hadi olmadı malak olarak bildiğimiz hayvanlar. o değil de, kendisinin "sustainable" olanlarının boynuzlarından hayvani güzellikte dolmakalem yapılıyor. öyle böyle değil, adamlar yapmış abi.
hesabın var mı? giriş yap