• "çocuğuma egzantrik, abuk subuk, bilinmeyen, kullanılmayan isim koymalıyım" ebeveynlerinin tercih ettiği isimlerden biri. o kadar merak ettim ki anlamına baktım "cenneti müjdeleyen melek"miş. zaten bu tırt isimler arapça/farsça/kuranda yazılı çıkmasa şaşarım.
  • az kasarsa aleyna ve ecrin'i tahtından edecek kuvvette bir isimdir. tüylerim diken diken oluyor her duyduğumda. yazık o çocuğa ya.
  • anlamını merak edip de araştırmadım ama bu ismi çocuğuna veren bir arkadaş, cennetteki bilmem ne, cennet bişeysi dediydi de şimdi ben unuttum ne dediğini.
    anlamı ne olursa olsun, benim kulağıma hiç hoş gelmeyen bir tınısı var.
    buğlemin anası olan arkadaş facebook'tan habire "canım kızım buğlemim, güzel yavrum buğlemim" diye fotograf altı yazıları döşeyip duruyor, gözüme iliştikçe durduk yere geriliyorum.

    yarın öbür gün bu ve yaşıtı pek çok çocuk büyüyüp sokakta oynamaya başlayacak, her yer buuğğğlllleeeeeeeeeeeeeeeem diye sokak aralarında arkadaşının adını böğüren çocuklarla dolacak. az kaldı o günlerin gelmesine. kulaklarımızı alıştırmaya gayret edelim, başka çare yok.
  • balgam'ın halk arasında yanlış söylenişi ki millet bir de kızına ad olarak koyuyor anasını satayım:

    ben ispatlayayım size aşağıda:

    yaprak>yarpah (hatta yarrah)
    ekşi>eşki
    toprak>torpak (hatta torpahhh: "benim sadık yarim kara torpahtır" gibi)
    kibrit> kirbit
    spiker>skiper
    balgam>bağlam>buğlem

    edit:
    çocuğuna bu ismi koyan başlığa uğruyor, yandık.
  • la bi gidin allah aşkına bu nasıl isim. yazık ya o bebişe.. düzgün isimler koysanıza

    zeynep, ayşe, elif falan olsun sade, anlamlı, adına türküler-şiirler yazılan bir isim olsun
  • kuafordeki manikurcu ablanin 3 aylik kizina verdigi isim. cocuk ole guzel oyle guzel ki, sari saclar, gok mavisi gozler, tombul dudaklar, uzun uzun parmaklar... "adi ne bunun" dememle butun buyusu gitti ya cocugun. buglem nasi bi isim te allam, buse koy, eylem koy. anasinin babasinin adlarinin birlesmesi falan sanmistim ki biri "ne demek bu" diye sordu allahtan. cennet melek vs manali bir isim.
  • büyüyünce anne babaya tazminat davası açılmasına sebebiyet verecek kadar kötü bir isim.

    çocuğuna bu ismi koyanların bu sözlüğü okuyacağını hiç zannetmiyorum ama siz eğer okuyorsanız sakın koymayın. çocuğa kötülük lan bu.
  • kulağa güzel geliyor diye böyle saçma sapan isimler koyup çocuğu o isim altında ezmemek lazım. buğlem, ecrin, aleyna, ceylin...birde her saçma isme, cennette şu cennette bu demek zorundamıyız.
  • ne vakit duysam şahsımda golem çağrışımı yapan isim. el kadar bebeye golem diye seslenesim geliyor. koymayın şöyle sikimsonik isimler evladınıza ya. fonetiği de güzel değil. buğlem nedir ya? golemişte.
hesabın var mı? giriş yap