• kod bilmeden mobil oyun geliştirmenin mümkün olduğunu iddia eden ve bu kapsamda çözüm sunan yazılım.
  • tüm oynanış ve kodları hazır halde sunan size sadece işin görsel kısmını bırakmış mini oyun motoru.
  • templateler üzerine kendi oyununuzu kurarak*, sadece grafikleri hazırlayarak oyun yaptırtabilen bir oyun motoru. aylık 99 dolar gibi bir ücreti var. değer mi? bence değmez.

    buildbox
  • bununla yazılan oyunları markete koyup satabilir miyiz bilen yeşillendirebilir mi?
    (bkz: çakal gibi çakallarda bugün)
  • 1 aylık denemek için satın aldığım uygulama. uygulamada hazır oyun türleri mevcut, konseptinize uygun türü seçip oyununuzu yapmaya başlıyorsunuz. yalnız şöyle bir durum mevcut bu ürünü kullanarak direk oyununuzu apk dosyasına çevirip yayınlamanız mümkün olmuyor. bu konu beni biraz zorladı, çünkü direk oyunumu yapıp yükleyebileceğimi düşünüyordum. android'e oyun yapmak istediğim için kısa bir araştırma sonunda android studio denilen uygulama ile buildbox tan export ettiğim dosyayı açıp, çeşitli buglarını temizleyip google play bundle olarak yayınlamam gerektiğini öğrendim. tam bitti derken bu noktada google play'e yüklemek için gerekli olan signed apk diye bir olayla karşılaşıyorsunuz. bu sorunu android studio'dan export ederken signed bundle kısmından release versiyonunu seçerek aşabiliyorsunuz. sonuç olarak tavsiye edeceğim bir ürün, ama dediğim noktaları satın almadan önce incelemekte fayda var.
  • buildbox free versiyonu çıkmış oyun motoru. yeni versiyonu ile oyun motoruna para ödemeden mobil oyunlar yapabilirsiniz.

    ücretli versiyonuna göre kısıtlamaları; kullanabileceğiniz dünya sayısının sadece bir tane olması, masaüstü için çıktı alınamaması, splash screen üzerinde herhangi bir değişiklik yapılamaması, uygulama içi satın alma eklenememesi ve sadece admob ve ıronsource reklam platformlarının kullanılabiliyor olması.

    uygulama içi satın alma eklenmemesi hariç ücretsiz bir oyun motoru olarak çok güzel bir seçenek olduğunu düşünüyorum. henüz kullanma fırsatım olmadı ama splash screen muhtemelen unity gibi olacak ve buildbox logosu içerecek gibime geliyor.

    oyun yapmaya yeni başlayan yeterli sermayesi olmayan ve kod yazma tecrübesi olmayanlar için güzel bir başlangıç olabilir. en azından hyper casual olarak tabir edilen türde oyunlar yapılıp yayınlanabilir gibi duruyor.
  • benim gibi kodun k'sini bilenler için güzel bir oyun motoru. ama çok eksikleri de var.

    sonunda bir oyun yüklemeyi başardım. ama objeleri kb seviyelerinde tutmama rağmen kasmalar var.

    https://play.google.com/…om.hengamestudios.solublee

    edit,
    yılmadan uğraştım ve 3d oyunda kasmalar yaşadığım için 2d bir deneme yaptım. tam anlamıyla bir level sistemi ve karakter geliştirme gibi durumlara girmek buildbox ile zor. bu da sadece sonsuz ilerlemeli oyun yapmak zorunda bırakıyor . sadece tek oyunda yaptığınız skor odaklı olacağı için oyuncuların sürekliliğini sağlamak zor oluyor. bunun için gerçekten iyi, sürükleyici ve oynaması kolay bir fikir bulmak gerekiyor.

    yeni oyunum last pilot
hesabın var mı? giriş yap