• 1 mart tezkeresine karşı olduğu için yapılan ve bugünün yerli ve millileri olan karaktersizler tarafından hiçte umursanmayan durumdur.
  • akapeyi iktidara tasiyan dis guclerin mutfagindan cikma finansal operasyondur.
  • her iki dönemde de dış güçlerin etkisi elbette olmuştur. bülent ecevit'e de operasyon yapılmıştır ve şimdi de yapılmaktadır. ecevit dönemi daha masumdur çünkü öncesinde bu kadar döviz kaynağına sahip değildik. şimdiki sistemde ise affedilir yanı yoktur. 2001 yılında yaşanan ekonomik krize rağmen gerekli önlemler alınmamıştır.
  • (bkz: 2001 krizinin dış güçlerin oyunu olması)

    burada aniran trollerinin hicbirinin oyle dusunmedigi iddia! kendilerine olunca oyun, baskalarina olunca beceriksizlik oyle mi?
  • türk insanının aynası tam da bu olaydır işte.

    eğer bu ülkede bir insan sünni-milliyetçi gruba girmiyorsa, din olgusuyla olan ilişkisi kendi vicdanıyla sınırlıysa o insan her koşulda tu-kakadır. bütün işleri o bozmuştur. allah belasını versindir.

    beri yandan sünni-milliyetçi bir söylem ya da duruş, yediğiniz her boku affettirir. çocuklara bile hallenseniz, bu durum değişmez. dış güçlerin işidir.
  • demek ki dış güçler ecevit'i indirip tayyip'i getirmeyi planlamışlar.
    planlarında da başarıya ulaşmışlar.
    ne de olsa bülent ecevit'ten bop eşbaşkanı olmayacağı belli.
    şöyle dipçik gibi bir bop eşbaşkanı istemişler demek ki.
  • ecevitin elinde medya yoktu, medyanın %95 i havuz medya yada ona hizmet ettiği için ekranlardan milletin aklına sürekli bunlar fısıldanıyor.

    enflasyon dolar 6 tl derken millet bi yere kadar yutar bunu cebi ısındı mı. seçime 1 var bu kriz piyasaya yansımaz en azından havuz medyası bunu seçime kadar yansıtmaz
  • 2001 senesinde bankalar anlamında küresel krize yakın bir hal varken, 2018'de böyle bir hal bulunmamaktadır. o dönemde çoğu asya ülkesi 99 krizinden yeni çıkmış, avrupa'daki bankalar zar zor likidite sağlamaktaydı. pek tabii daha 10-11 senedir liberalleşme çalışmaları sürdürmekte olan türkiye'nin bankaları da kırılgan yapısı dolayısıyla büyük bir kredi patlağı vermişti.

    2018'de ise tamamen önce iktidar sonra ise toplumsal bir başarısızlık söz konusudur; çünkü o zamandan bu zamana kadar akıllanmamış bir finansal yapı durumu vardır. ki dünya daha da globalleşmişken halen daha ön görülemeyen küçük detaylar göze çarpıyor.
  • ecevit dönemi üstü kapatılan bir dönem olarak kalmıştır. sonrasında kurucu akp'nin yapılan seçimde ortaya çıkması bir tesadüf değildir.

    gerçek anlamda o gün yapılan bir operasyondur ve operasyonda fazlasıyla el vardır. fetö-akp, abd-ımf eliyle türkiye için yeni bir sayfa açılmış ve sonrasında vahşi neoliberal politikalara ortam sağlanmıştır. resmen türkiye açık bir pazar haline getirilmiş ve paramparça edilmiştir.

    bugün geldiğimiz noktada o dönem ecevit'in yok edilmesi ve ülkenin dönüştürülmesi önemli bir dönüm noktasıdır.
  • ecevit'e dolar yükseldi diye 16 yıldır sövenlerin onunla dalga geçenlerin
    şimdi ciyak ciyak operasyon diye ağlamasına şahit oluyoruz.
    akp'ye sahip çıkmayan vatan hainidir diyorlar. peki sen niye ecevit'e sahip
    çıkmadın? niye yazar kasa attınız? neden mitingler düzenlediniz?
    bu durumda sen vatan haini olmuyor musun?
    ecevit'e karşı çıkmak demokratik hak, onu yerin dibine sokmak gerçekleri
    çarpıtmak hak ama akp'ye karşı çıkmak hainlik.
    süleyman demirel'in sözüdür; siyasette nasıl gelirsen öyle gidersin.
hesabın var mı? giriş yap