bülent eken
-
cocukluk yillarinda ataturkun kucagina alip babasina "bu cocuk bana ne kadar benziyor ya" dedigi, sonralari futbola gonul verip metin oktay ile birlikte galatasay formasi ve ayni zamanda da milli takim formasi giymis [suriyeyi 7-0 yendigimiz macta gol bile atmistir], yurtdisina [palermo] transfer edilerek o donemlerdeki nadir isimlerin arasina girmis [can bartu, turgay seren vs.], sonradan yurda geri donup, adanasporun basina teknik direktor olarak gecmis ve ustuste sampiyonluklar yasatmis simdilerde de ambalaj sektorunde kosturan cok degerli bir o kadar da mutevazi bir spor adami.
-
-
1967-1968 yillari arasi galatasaray i çalistiran teknik adam...
-
13 kez a milli olmuş, teknik direktörlük kariyerinde galatasaray ve a milli takımı da çalıştırmış galatasaray efsanesi. italya'ya; ilk önce salernitana'ya ardından da palermo'ya transfer olmuştur*. 1953'de türkiye'ye döndüğünde bir sezon daha galatasaray forması giyerek aktif futbolculuk yaşamına veda etmiş ve futbola teknik adam olarak hizmet etmiştir.
teknik direktör olduğu dönemde hem karşıyaka, hem göztepe, hem altay, hem de izmirspor'u çalıştırmıştır. -
-
eski fotoğraflarını gosterdiler,baya yakisikli,karizmatik biri.eski insan cekicilogi bunda da var,sanki eskiden daha iyi imis hersey.
-
1942-1950 ve 1952-1955 yılları arasında galatasaray'da oynamış eski futbolcu ve teknik direktör. 1972-1973 sezonunda sivassporu çalıştırmış.
-
sokrates'te yazıyor, sanki yine küçük çocukmuşum da dedemden masallar dinliyormuşum gibi bir çırpıda okuyorum yazılarını. bugün metin oktay'ın doğum yıldönümü için bir yazısı yayınlandı.
metin oktay'ı tanımak -
hayatını kaybetmiştir. allah rahmet eylesin.
özellikle socrates dergi'deki yazılarını keyifle okuyordum. -
vefat etmiş.
allah rahmet eylesin.