• üniversitede bulgaristan vatandaşı bir türk ile aynı evde kalıyordum. memleketten gelirken getirirdi. böyle gösterişsiz bir kutuda , üstünde çocuk resmi olan bir kutu ile gofret getirirdi. ılk başlarda pek yüz vermedim ama tanışınca da sigara gibi bağımlılık yaptı.bizim pazar gofretinin gelişmiş versiyonu ama içine nasıl bir çikolatalı kremi koyuyorlarsa muhteşem birşey oluyor. ambalajı açtıktan sonra buzdolabında bekletip soğuk süt ile birlikte tüketiyorum genelde. çay ve kahve ile de muhteşem giden bu eşsiz lezzetin tadı yıllardır aynı. 2007 yılından beri bağımlısıyım. okul bittikten sonra da arkadaş sağolsun , kargo ile gönderiyor. sayesinde bu lezzetten ayrı kalmıyorum. muhteşem bir gofret, muhteşem.

    arkadaşım ege bölgesindeki büyük kipa marketlerde ürünün olduğunu söyledi. ama istanbul'daki kipa bana uzak olduğu için gidip bakamadım.

    zamunda başlığında bir yazar, bulgarların bu dünyaya kattığı 2 şeyden birinin zamunda diğerinin stoickov olduğunu söylemişti, ben de arttırıyorum: bulgarların dünyaya kattığı 3.şey de budur.
  • naya marka müthiş bir gofret, ama kipa stoklarında bulunmayan gofret.

    http://kapimda.kipa.com.tr/…roductdetail/5139971485
  • istanbul'da bulgaristan göçmenlerinin yaşadığı bölgelerde bulunması mümkün olan lezzet. bayrampaşa'da yıldırım ve cevatpaşa mahallelerinde satılmaktadır.

    (bkz: muhacir gofreti)
  • (bkz: vafla)
  • (bkz: borovets)
  • a101'e ara ara geliyor.
  • arkadaşlarımız sayesinde bol bol yiyoruz. kesinlikle hoşbeş ve türevleri ile alakası yok. daha az bir şeker tadı, daha az yağ oranı damakta hissediliyor. epeyce büyük bir pakette gördüm kendisini, burada satılanları almadım lakin düşündüm; burada bu teknoloji ile neden yapılmıyor benzerleri? bizim yediklerimiz tümüyle daha çok katkı maddesi içeriyor. bir süre abur cubur yemeyi keserseniz, kastımı da anlarsınız. nihayetinde tadı çok hoş, çıtır çıtır olan gofret çeşidi.
  • a101 de bol bol var an itibariyle sömürün....
  • bundan önce biz gofret yememişiz dedirten lezzet. bulgar bir velim var. kendisi tatile gideceğini bir isteğim olup olmadığını sordu. üniversitede tekirdağ’da yaşayan arkadaşım her evimi ziyaretinde getirirdi. artık yüzsüzlüğe vurup “çingene malı getirmeyi unutma!” diye hatırlatmada bulunurdum. bugün sağ olsun mesajı üzerine okulda dolabıma koyduğunu söyledi. bir lezzet yıllardır bu tadı koruyabilir mi?
  • gayet güzel olan gofret.gömmek gibi olmasın da bizim kimyevi madde deposunu andıran gofretleri tokatlar.içinde gayet az katkı var bizimkilere göre.yıllardır bize ne yedirmişler öyle.ulan bu gâvur yapıyor be.
hesabın var mı? giriş yap