• 7 nisan'da başlayacak olan anime. yetimhaneden ayrılan nakajima atsushi’nin iki detektifle tanıştıktan sonra çılgın atan hayatını anlatıyor.
  • koutetsujou no kabaneri'den sonra sezonun en iddialı animesi diyebilirim.
  • animenin iyi karakteri çiftçilikten gelme olan çocuktur.
    aile solganı: "inekler asabileştiğinde, elinde ne varsa onunla vur!"
  • odasaku karakteri kalplerde yer edinmiştir. 2. sezonu çok daha iyi olan animedir.
  • 2. sezon 4. bölüm ile ne kadar kaliteli bir iş olduğunu kanıtlamış olan anime serisidir.
  • japon edebiyatını aoi bungaku'dan öğrenmiş neslin bir mensubu olarak, bungou stray dogs'un animasyon ve seslendirmesi hariç, her açıdan saçma salak bir anime olduğu kanaatindeyim. mangasını okumadığım için onu bilemem ama yine de konsepte hiç ısınmadığım için manganın da görüşlerimi değiştireceğini düşünmüyorum.

    bir kere esas karakterlerin isimlerinin ve yeteneklerinin gerçek yazarlardan alınması olmuyor, olamıyor. düşünsenize, tevfik fikret'in "sis!", oğuz atay'ın "tutunamayanlar!" diyerek birbirine daldığını... hiç oluyor mu? animede kötü adam olarak ortaya konan ryunosuke akutagava'nın benim gözümde bir ağırlığı vardır; türkçe'ye çevrilen bütün hikayelerini okudum. tutup rahmetliyi ortalıkta emo emo gezen bir tip olarak görmek gücüme gidiyor. osamu dazai gibi ayrı bir arıza olan bir yazarın kötülerin tarafından iyilerin tarafına geçmiş, yenilmesi imkansız, şapşik ama yeri geldiğinde herkesi hizaya getiren esas oğlan klişesinin yüz bininci kez canlandırılması için kullanılmasını kabullenemiyorum. naomi gibi lolita'dan birazcık daha başarılı bulduğum bir romanın yazarını, animenin siscon elemanı yaptıklarını görünce adamın külliyatından anlaya anlaya bunu mu anladınız bre japonlar demekten kendimi alamıyorum. zaten animenin konusu gerizekalı, bari iki edebi unsur katalım da olay biraz entelektüel görünsün demiş gibiler ama onu da becerememişler adeta. psycho pass'te makishima ile kougami'nin edebi atışmaları bile seviyesiyle beni şu animeden daha çok tatmin etmişti doğrusu.

    yapmayın demiyorum, hobi olarak yine yapsınlar; bungou stray dogs, işe edebiyat sosu katılmasa vasatın altı, unutulacak bir anime olacaktı belki de. madem öyle, ben bu animeyi neden ısrarla izliyorum? bazı animelerin aslında ne kadar güzel olduğunu yeterince takdir edebilmek için, sırf elimde kötü animelere dair veri olsun diye. bir de itiraf ediyorum, ilk sezonun kapanış jeneriğine bir arabesk-fantezi şarkıcısı edasıyla eşlik etmek çok zevkliydi.
  • oldukça başarılı bir seri olduğunu düşünmekteyim. eğlencelidir de

    --- spoiler ---

    ezeli düşman olan port mafya ile teşkilat; her 2 tarafa da savaş açan loca'ya karşı bir geceliğine ittifak yapmak zorunda kalır.zamanında mafyadan ayrılıp teşkilata katılan dazai ile port mafyanın nakahara'sı arasında şu diyalog geçer;

    dazai - yılın en kötü gününü yaşıyoruz.
    nakahara - hey dazai, petrus şarabını hiç duydun mu?
    dazai - şaşılacak derecede pahalı bir şaraptır.
    nakahara - mafyadan ayrıldığın gece kutlama için 89 yılına ait bir şişe açtım. sana o kadar ayar oluyorum.
    dazai - o gece senin arabanın altına bomba yerleştirdiğimi hatırlıyorum.
    nakahara - o senin işin miydi !@*@
    --- spoiler ---
  • oldukça beğenerek izlediğim bir seinen oldu. 2 sezonda beni olduça mutlu etti . neden 3. sezon yok derken buldum kendimi.

    anime içerisinde o kadar muhteşem karakterler var ki hangi birine fangirl olayım şaşırdım. ama içlerinde en biriciği dazai elbet. kendisi biraz gintoki ye benziyor huy olarak ondan dolayı olsa gerek.

    seslendirmeleri, çizimleri, müzikleri güzeldi. hikaye bana göre biraz yavaş işlense de yine de iyiydi. tek sıkıntı bazı noktalarda mantık hatasının olmasıydı ki ciddi manada delirtiyor bu hatalar.

    --- spoiler ---

    örneğin bir sahnede herkes nakajimayı kurtarmak istemediğini söylüyor. daha sonrasında dazai kurtarılacak dediği için mecbur kalıyorlar ve eleman yarı ölü ele geçince kunikida "sakın ölme" diye böğürür. zaten isteksiz gittin kurtarmaya, hangi ara içine acı oturdu da en sevdiğin arkadaşın kollarındaymış gibi ölme diyorsun. anlam veremediğim en büyük hatalardan birisi bu.
    --- spoiler ---

    anime içinde geçen karakterlerin gerçek kişilere dayanıyor olması ayrı bir güzel ama benim karakterlere dair bir bilgim olmadığı için sıkıntı yaşamadım. kesinlikle izleyin, kaçırmayın!
  • filmi dead apple nedense animenin yarattığı heyecanı yaratmadı. dazai ve atsushi'yi temel almayan bir film ilgilimi ne yazık ki çok cezbetmedi. filmde yeni bir konu bulmuşlar ve onu anlatmaktalar. "hadi bir film yapalım, çok satar bu." kafasıyla yapılmış hissi uyandırdı.

    çizimler her zaman ki gibi çok güzel ve sizi detaylarda boğuyor. müzikler aynı şekilde. renk tonlamaları animeyi daha bir izlenesi yapıyor.

    film devam filmi olmadığı için izlemeseniz de olur. benim için hayal kırıklığıydı ama kötü bir film kesinlikle değil. beklentilerle alakalı bir durum.

    --- spoiler ---

    atsushi kaplana dönüştüğünde tiksinen tek insan ben olamam değil mi? o kadar tatlı bir çizim ki, saçları, duruşu, vücut yapısı gözümde bu kadar güzel olan karakter kaplana dönüşünce tiksiniyorum adeta. bu derece estetik çizilen bir karakter kaplana dönüşünce nasıl bu kadar şekilsiz bir hale getirilir anlamıyorum.
    --- spoiler ---.
  • 3. sezondaki antagonistimiz olan fyodor bana göre serinin en baba antagonisti, bizimkilere kök söktürüyor resmen. sadece 1 bölüm kaldı sezonun bitmesine, bizimkiler fyodor'u nasıl alt edecekler ya da edecekler mi (edebilecekler mi) çok merak etmekteyim. kanımca 4.sezon garanti gibi bu yüzden fyodor'u temizleme işi önümüzdeki sezona da kalabilir. heyecanla beklemedeyim!

    --- spoiler ---

    edit: fyodor tutuklandı ama bu karakterin sonu bu kadar basit olamaz bence. daha çok başımızı ağrıtacak gibi.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap