• bilin bakalım kimin açıklaması?

    --- spoiler ---

    tayyip erdoğan, geçmişte cumhuriyet adına milletin tariz ve hatta taciz edildiğini, kılık-kıyafetiyle, diliyle, inancıyla, kültürüyle ve müziğiyle tanımladıkları bir ‘makbul vatandaş’ modelinin dışında yok sayılıp ‘cumhur’ olarak kabul edilmediğini, vurgulayarak "biz, insanımızı istiskal eden bu tür dayatmalara son verdik" dedi.

    "cumhuriyet bayramı törenleri yepyeni bir anlayışla kutlanacak" yarınki cumhuriyet bayramı törenlerinde milletin bin yıllık değerlerini, kazanımlarını sembolize eden gösterilerle, yepyeni bir anlayışın ortaya konacağını açıklayan cumhurbaşkanı erdoğan, "1940'lı yılların cumhuriyet bayramı kutlamalarına değinerek, o kutlamaları "bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı cumhuriyet bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir" şeklinde konuştu.
    kaynak: cumhuriyet

    --- spoiler ---

    bugün; yarı aç - yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, o güne göre çok daha bölünmüş halde, çok daha fazla ölerek şaşkınlıkla manzarayı seyretmektedir. belki beğenmeyebilirsiniz; fraklı, valsli, şampanyalı cumhuriyet bayramı kutlamaları vardı ama cumhuriyet düşmanlığı da hırsızlık da yoktu. dişinden tırnağından arttırmak vardı; birlik beraberlik vardı.

    cumhuriyet bayramı kutlamaları üzerinden bile toplumu ayrıştıranlara inat, cumhuriyet bayramımız kutlu olsun.

    manzarayı seyretmek yerine 1 kasım'da sandık başına!

    peşin edit: başlık, harf kısıtlaması nedeniyle kaynaktaki şekilde yazılmıştır.
  • doğru açıklama.

    işte o nedenle artık yeni cumhuriyet bayramını kutluyoruz. artık vals yapılmayacak. mehter takımı gösterisi yapılacak. yerli ve milli değerlerimiz ön plana çıkartılacak.
  • (bkz: bunlar)
  • + abi bugün cumhuriyet bayramı...
    - o zaman vals!
    + renk!
  • süper olay.
  • ilginç bi cümle.
  • çok uzun zamandır açıklama yapmayan cumhur'un son feveranı. epeydir ekranda görünmüyordu iyi oldu yine ortaya çıktığı. 2 saatte bir açıklama yapmazsa, malezya'ya kaçtı zannedebilenler olabiliyor.

    neyse şuna dikkat ettim de, rte sanki 13 yıldır bu ülkeyi yöneten, başbakan, cumhurbaşkanı olan adam değil de, sanki ülkenin entellektüeli, düşünürü, eleştirmeni gibi.

    bu tarz açıklamalarında dikkat edin, kendini yönetimden soyutlayıp bu ülkede kötü olan hiçbir şeyle bağı yokmuş gibi davranması... ne bileyim, çok garip lan. bilmiyorum, sanırım külçe altın kafası bu. fakirlikten alıp saramadığımız için külçe altını, o kafayı tadamıyoruz...

    yani şunu demek istiyorum sanırım; hani bazı ülkelerde siyasiler kendilerinden 50 yıl önce olmuş bir olay için bile özür dileyebiliyor ya... devlet adına, ülkem adına, deyip. lan arkadaş sen bu ülkenin cumhurbaşkanısın. düşman gibi ne yorumlar yapıp duruyorsun? bu bir soru mesela ama cevap vermesen de olur. hatta vermesen daha mutlu olurum. sesli çıldırıyorum şu an sadece...

    haa, vals olayına gelince... milli vals, halaydır halay!
  • her gördüğümde gülmeme sebebiyet veren cümle.
  • "1940'lı yılların cumhuriyet bayramı kutlamalarına değinerek, o kutlamaları "bir yanda fraklı, valsli, şampanyalı cumhuriyet bayramı kutlamaları yapılırken, kapının hemen dışında, ayağına giyecek ayakkabı, sırtına ceket bulamayan, yarı aç-yarı tok hayatını sürdürmeye çalışan bir millet, şaşkınlıkla bu manzarayı seyretmektedir" şeklinde açıklamasını devam ettiren kişinin, sokaklarda çocuklar açlıktan ölürken, milyarlarca tl harcadığı sarayından yaptığı açıklamanın özeti olan başlık.

    biraz daha gaza gelirse "ben cumhuriyeti kurarken onlar zil takıp oynuyorlardı" şeklinde de değiştirebilir açıklamasını.
hesabın var mı? giriş yap