• bahçe$ehir üniversitesi öğretim üyesidir. bir dönem doğru yol partisi gençlik kolları genel başkanlığı yapmıştır. bu aralar demokrat parti'nin liderliği için adı anılmaktadır.
  • 7 kasım 1979 bursa doğumlu olan burak küntay florida atlantik üniversitesi’nde siyaset bilimi okumus ve yine aynı üniversitede ortadoğu üzerine yükseklisans yapmıştır.
    abd'de bulunduğu süre içerisinde türkiye'ye döndüğünde siyasi yaşamında oldukça iyi referans olabilecek işler yaptı.
    abd tarihinde öğrenci derneği başkanı seçilen ilk türk olması,bulunduğu üniversitenin öğrenci hükümeti senatörü ve mali işler komitesi başkanlığı görevlerinde bulunmuş olması,florida atlantik üniversitesi tarafından üç kere yılın en başarılı lideri seçilmesi ve ayrıca öğrenci hükümeti üstün başarı ödülü’ nü kazanması,abd senatörü bill nelson’ un yanında staj yaptıktan sonra çalışmalarını ortadoğu uzmanı ve cnn yorumcusu dr. walid phares’ in yanında sürdürmesi bunlardan birkaçıdır.
    ayrıca, 2000 ‘ de güney florida insan hakları derneği, 2002’ de florida geleceğin politikacıları ve liderliği birliği ile florida türk federasyonu başkanı olmuştur. halen bahçeşehir üniversitesi hükümet ve liderlik okulu başkanlığı’ nı ve bahçeşehir üniversitesi amerikan araştırmaları merkezi bölüm başkanlığı'nı yürütmektedir.
    mehmet ağar'ın dyp genel başkanlığını yürüttüğü dönemin bir bölümünde gençlik kolları genel başkanlığı yapmış ve bu görevi bıraktıktan sonra mehmet ağar'ın danışmanlığını yapmıştır.
    ayrıca 43.hükümetin turizm bakanlığını yapan barlas küntay'ında oğludur.
    dyp'nin türk siyasetinden silinmesinin burak küntay'ın siyasi kariyerinde bir etkisi olurmu olmazmı şimdiden bir tahmin yürütmek zor.şansı yaver giden insanlarin ihtilallere rağmen başbakan hatta cumhurbaşkanı bile olduğu görülmüştür ülkemizde.burdan yola çıkarak şunu söyleyebilirim eğer şansı yaver giderse burak küntay'ın adını gelecekte çok duyabilir ve siyasi kariyerinde çok ciddi yol aldığını görebiliriz.
  • bahçeşehir üniversitesi amerikan araştırmaları merkezinin ve hükümet liderlik okulunun kurucu başkanı olup, bahçeşehir üniversitesinde gönüllere, dimağlara gayet keyifli geçen amerikan politikası dersleriyle taht kurmuştur, sempatik kişilik
  • gördüğüm kadarıyla türkiye'de amerikan sistemi ve siyaseti hakkında hakikaten bilgi sahibi olan az sayıdaki akademisyen biridir.
  • bugün amerikan seçimleri gereği fazla mesai yapan akademisyen. kanaldan kanala geçmektedir, ama içi dolu cümle kuran kişilerdendir kanımca.
  • saçına jöle çalan hoca,genç dinamik,akıcı üslubu, anlaşılır tavrı ile ders veriyor ekranda.
  • dar bölge seçim sistemi gelirse, desteklenesi adam...

    zeki ve sosyal zekası da yüksek. ezber bozuyor. türkiye'de bir sistem sıkıntısı olduğunun farkında, başkanlık sistemi en tercih ettiği sistem. ve bizdeki sistemin en büyük sıkıntısının erkler ayrılığının uygulanmamasından kaynaklandığının farkında. amerika'da öyle bir denetleme mekanizması var ki, istese de yasama ve yürütme bir elde bulunamıyor. ve hatta çalışma arkadaşlarını bile tek başına seçemiyor başkan. ama rte, başkanlık sistemini, bilmediğinden ya da öyle algı yaratmak istediğinden "bütün gücü elinde tutmak" olarak önümüze getiriyor. hocanın,altını çizdiği bir nokta daha var: hiçbir yetki, tek bir kişinin iyi niyetine bırakılamaz!

    birisi, "tayyip bey'i halk seçtiğinden, böyle özgüven sahibi. hiçbir yasayı tanımıyor" dediğinde katılmadığını belirtti ve "arkasında böyle bir iktidar gücü olmasaydı, meclis profili daha farklı olsaydı her şey bambaşka olurdu" dedi. yani meydanı boş buldu diyor özetle.
  • ah ulan ah ne gizli hikayelerini biliyorum da şimdi adamın parti başkanlığı için adı geçiyormuşi yakmayayım başını
  • akıcı ve akılcı bir anlatıma sahip. iyi lider olur ama akıllı adam olmasından mütevellit kendisine müsade edilmez kanaatimce.
hesabın var mı? giriş yap