• karakterli bir anne baba oğlum kızım yuvana sahip çık der, bunlar da yuva falan hak getire, baba ocağını şirin gösterme çabaları falan yazık yaa. kız için de erkek için de evlendimiydi o baba ocağının kapısı bi yüzüne kapanacak, o kapı bi yüzüne kapanacak ki benim evim benim yuvam diye sahip çıksın evliliğine, yoksa her başı sıkıştığında anne baba diye gider, inceldiği yerden de kopar. sizde nasıldı bilmem de eskiden kılığım kıyafetim ufak bi yırtılınca sökülünce annem dikerdi yama koyardı bişey ederdi giymeye devam ederdim, pazardan gider yamalığımı kendim seçerdim falan, şimdi yırtılmaya gerek yok gönlüm geçti diye atıyoruz kıyafetleri, yamalamak falan kalmadı, evlilikler de öyle, inceldiği yerden kopuyor, hep bu zihniyet yüzünden. yazık, o anne babalar nasıl rahat uyuyorlar aceba hayret ediyorum. bir de sebep oldukları yetmez gibi yüzsüz yüzsüz üzülüyorlar mıdır aceba onu da çok merak ediyorum.

    edit: haklı bir yanı varsa tabi boşansın ama sike sürülmeyecek olaylardan boşanan bir sürü kişi var, aşk bitmiş heyecan bitmiş eğlenemiyormuş falan filan, anne baba dediğin "siktir git evladım, şafağını siktirmeden evine git!" diyecek. dayak yiyosa, eşi ayık gezmiyosa, kocası ona buna satıyosa bile evini terk etmemeli demiyoruz heralde. prensesler gibiydin baba evinde ama benim evimde evin hanımısın, prenseslik bitti, ay evlilik böyle bişeymiymiş diye boşananlar varya lafımız sözümüz onlara.
  • ne peşin hükümlü adamlarsınız belki şiddet gören kızına babanın söylediği bir cümledir.
  • senin de kızın kocasından dayak yiyorsa, istismara uğruyorsa, mutlu değilse, sıkıntıları varsa, kusura bakma ama sen de dersin kardeşim. "öyle şeyler oluyorsa zaten boşanır" diyip işin içinden kolayca çıkmayın, hepimiz biliyoruz ailelerin bu tip durumlarda bile "olsun, kocanla aranızda çözün, aile içinde olur öyle şeyler" dediklerini.

    şahsen ileride kız babası olursam, her zaman bir babası olduğunu hatırlatırım. elbette her türlü zorluğa karşı kızımı hazırlamaya, bilinç vermeye, başa çıkma mekanizmalarını güçlendirmeye çalışırım, ancak olmadığını hissettiği yerde her zaman yanında olurum(bu oğlum için de geçerli, benim için bu konuda cinsiyetin hiçbir farkı yok)

    size de aynısını öneririm. oğlunuz/kızınız hayatta zorluklar çekebilir, bazen her şeyi tek başlarına göğüsleyemeyebilirler. kimi zaman insanı rehavete de sürüklese de "benim arkamda ailem var" hissi muhteşem bir histir, bu hissi en iyi arkasında ailesi olmayanlar iyi bilir.
  • gecenin bu vakti nerden duyar kassam, nerden prim yapsam diyen sozluk yazarlarinin basligi.

    simdiden edit: mevlana deyince ok, insanin ailesi n'olursan gel deyince "veled-i zina" ha?

    ama sirf yeni nesilde suc ana-babbadaysa, sizde de suc sizi bu hale getiren sozluk yonetiminde.
  • burası senin evin her zaman boşanıp gelebilirsin ; başkasıyla evli olan sevgilisine aşkını ve sadakatini göstermek için genelde bir kadının kurduğu ucuz ve hüzünlü cümle de denebilir.
  • modern bir baba düşüncesidir.

    evlilik ne kadar doğalsa boşanmak da o kadar doğaldır. bazı cahil aileler çocukları kocalarından şiddet görse de, her türlü sıkıntıyla karşılaşsa da "yuvanı bozma, bizi ilgilendirmez aranızda çözün" derler. kadın da mecburi olarak türlü sıkıntılara katlanmak durumunda kalır. çünkü kimsesiz kalmak istemez.

    "burası senin evin her zaman boşanıp gelebilirsin" diyen baba, kızı evlense bile her zaman babalığını yapacağını, kızının aldığı tüm kararların arkasında duracağını ve bir problemle karşılaşırsa baba evine gelmesini öğütlemiştir aslında. zaten bu lafı duyan kızın evlenirken üzüntüsü hafifler, kendisini daha güvende hisseder.

    yani bu sözün açılımı "zaten evlenmeni istemiyorduk, en ufak şeyde boşan da geri gel" demek değildir.

    kısacası alıngan damatlar. üzülmeyin.
  • erkek olmama rağmen desteklediğim sözdür. boşanmayıp kocasından hergün şiddet görmesini istemeyen her babanın kullanması gereken cümledir.

    türkiyede kadınlar toplumun dul kadınlara bakış açısı yüzünden şiddet gördüğü halde boşanmıyor şiddete boyun eğiyor.

    geç oldu yatın isterseniz.adamı tav ediyorsunuz saçma sapan mantıklarınızla. boşanmak ayıp mı ulan.
  • çarpıtma timi gece gece iş başında sanırım.
    bu söz baba ve kızlarının bağlarının tescilidir, niye eleştirilmiş anlamış değilim. dayak yiyen, darp edilen, şikayet eden, destek bulamayan ve sonunda öldürülen nice kadına şu cümleyi kuran bir babaları olsaydı, sonları da değişirdi eminim.

    henüz evli değilken işsiz kaldığımda üzülmeyeyim diye "ben sağ olduğum sürece sana bakarım" diyen baba ile evlendiğim gün "burası senin evin, ben sağ olduğum sürece her zaman gelebilirsin" diyen baba aynıdır. bunu art niyetle değil, kedimi hiçbir zaman yalnız ve çaresiz hissetmeyeyim diye söylemiştir.
  • bu sözü samimiyetle söyleyip samimiyetle uygulayan aileleri tenzih ederek;

    asla söylenildiği gibi olmaz. baba evine döner göze batmamak için çalışırsın. hele ki 2 çocuğunla baba evine döndüysen ( kamburuyla geldi derler) ırgat gibi çalışırsın ki çocukların ezilmesin, hor görülmesin. evde 30una gelip bi baltaya sap olamamış, ömür boyu bunalımdan çıkamamış, sırf erkek olduğu için annesi tarafından sürekli şımartılmış bir kardeşin de varsa hayatın da gençliğin de mahvolur, ziyan olur.

    çocukları en başta yük olarak görüp yuvaya vermek isteyen anne babana meydan okuyup, bakkaldan bir adet çikolata aldığı için çocuklarının ve senin burnundan getiren bir erkek kardeş azrailin olur. çocukların kardeşlerin, sülalen, anan baban, kuzenler arasında ezilmesin diye uyumayıp 2işte çalışırsın parayla susturursun bu aile adı altındaki şeytanları. ve susturursun da.

    aradan seneler geçer, ilahi adalet işlemeye başlar ve allahın da yardımıyla para adeta akar. anan baban sesini keser ve başta biz bakmayız yuvaya ver diye verem ettikleri sen rahatlarsın artık seneleeer sonra ama. o ana babanın en sevdikleri torunları olur bir anda çocukların.

    sülalede ne başarılı kadın diye sen konuşulursun, zamanında kendi çocuklarıyla senin çocukların arasında her türlü ayrımcılığı yapan kız kardeşininin sesi kesilir. seneler sonra ortaya çıkar ki kocası onu senelerce bir kadınla aldatmış. ve çocukları antidepresanlarla, psikiyatrlarla ayakta durabilir ancak kendi de dahil.

    erkek kardeşinin başına gelmedik şey kalmaz. seneler sonra evlenir ve aşırı mutsuz bir hayata mahkum olup kendi çocuğunu bile göremeyecek duruma gelir. birde üstüne evlendiği kadın şeytan gibi cadı gibi gayrimeşru kız çocuğu ile gelir bunun başına. o melek gibi olan, ezilen çocuklarını aratır o şeytan kız çocuğu.

    ana-baban sana muhtaç kalır. ameliyatlarını erkek kardeşinle kız kardeşin yaptırmaz sen yaptırırsın onca şeye rağmen. yatalak olurlar felç geçirirler sen en iyi uzmanlarda tedavi ettirip düzelttirir, altlarından o iki çocuğu değil sen alırsın sen ve o torunları değil senin çocukların alır, bakar o iki yaşlıya. ne aldatılan kız kardeşin ister ana babanı, ne bunalım erkek kardeşin. sen sahiplenirsin.

    seneler geçer çocukların büyür hala dimdik arkalarında durursun. erkek olmadı diye babalarının istemediği o 2 kız çocuğu aslan gibi olur evelallah.
    sonra o 2 kızından birisi ekşisözlük yazarı olur ve gelip seneler sonra seni anlatır hiç tanımadığı insanlara. birilerine umut olsun diye.

    seni seviyorum anne. sen benim kahramanımsın.

    edit: bu entry i nerden de yazdıysam... yazınca geçmişi hatırladım hem çok ağladım hem çok öfkelendim dayıma, teyzeme ve dedemlere... annem hep çalışırdı yaz tatillerinde göremezdik onu, ben tişörtünü kazağını alırdım koklamak için...

    annemi özleyerek her yaz tatili dedemin memleketinde annemden ayrı şehirde tişörtünü koklayarak geçti. hala nefret ederim yaz mevsiminden sırf bu sebeple. neyse gaza geldim kendi kendime, vatsap durumunu mutsuz yuvalı dayım ve senelerce aldatılan teyzem görsün diye noktasına sondaki gülücüğüne kadar aynı bunu yazdım;

    "annemi, çocukluğumuzda beni ve kardeşimi kimler üzdüyse, ezdiyse allah onlara mutlu yuva nasip etmesin, yuvası olanın yuvasını da paramparça etsin :) "
  • kadın düşmanlarını bir araya toplamış başlık.
    ha bu arada sadece her zaman boşanma kısmına katıldığım önerme <3 anababa evine niçin dönelim? mis gibi kendimize ait odalarımız varken ^^
hesabın var mı? giriş yap