• zafer algöz ve can yılmaz’ın kafa radyoda her pazartesi 20.00-21.00 arasında yapacağı program
  • 18.02.2019 tarihindeki ilk bölümü radyoland poscast yayınlarına yüklenmiştir.
  • harika bir program zafer abinin bilinmeyen yönlerini dinlemenizde fayda var
  • can yılmaz ve zafer algöz’ün yeni gösterilerinin adı.

    ilk defa rotterdam’da hasbel kader oynadıktan sonra türkiye’de ilk defa izmir’de oynadılar. teknik olarak ilk gösteri diyebiliriz sanıyorum. ilk gösteri için gayet başarılılardı. illa ki tutuklukları oldu, seyirciden dönüş alamadıkları çok yer oldu ama zamanla oturacaktır. hikayeler güzeldi fakat sonunu bağlamakta hep zorlandılar. bir de ikili olarak senkronize değiller henüz sahnede. o da üstesinden gelinmeyecek şey değil. cem yılmaz mayıs ayında izmir’e geleceği için seyirci üstünde cem yılmaz’ın yeni gösterisinin öncü ekibi gibi bir algı oluştu.

    genel olarak çok eğlendiğimiz, çok güldüğümüz ve güzel bir gece geçirmemizi sağlamış gösteri oldu. umarım daha başarılı da olurlar.
  • zafer algözün şahane ve kısa oyunculuk örnekleri sergilediği gösteri. ilk perdesine girdik ara verdi kahkaha attığımız yerler oldu. bakalım ikinci perde nasıl olacak. beklenti büyüdü ilk perdede :)
  • spor yaparken poscastten takip ettiğim program, gayet eğleniyorum. vakti zamanında kadir çöpdemir’in radyo d’deki programlarındaki mübalağa anlatılarına benzetiyorum, keyif veriyor.

    bunun gazıyla gösterilerini de izledim. can abinin kesinlikle sahne dersleri alması gerekiyor. sahnede duruş, seyirciye sırtını dönmeme, ses ve tonlaması (ki radyo programında ses tonu gayet iyi), anlatı teknikleri gibi... gösteride zafer algöz ile aralarındaki paslaşma çok yapay ve amatörceydi. iki kişinin sohbeti gibi değildi, hatta bazen nasıl devam ettirecekler acaba derken zafer abi sazı eline alıp kırıp geçiriyor. muazzam bi’ anlatı tekniği, olayı yaşatma yeteneği var. can abi bu konuda biraz zayıf kalmış, seyirciyi çok sıktı. ileriki dönemlerde daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • dün akşam izlediğim hoş gösteri.

    can yılmaz biraz daha aktif olursa tadından yenmeyecek bir gösteri olacak zira zafer algöz alıp götürüyor. bazı yerlerde gülmekten gözümden yaş geldi. müthiş bi oyuncu müthiş bir anlatım. denk gelirseniz gidin derim, keyifli bir 2 saat geçirirsiniz.
  • büyük anadolu turnesi, bu akşam karşıyaka suat taşer açıkhava tiyatrosu'nda tamamlanan gösteri.

    zafer algöz müthiş, kafa dergisi ya da kitaplarında çoğunu okuduğumuz kendi hikayelerini harika bir performansla canlandırıyor.

    can yılmaz ' da araları dolduruyor, acemiliğiyle renk katıyor.

    bu akşamki gösterinin bir diğer özelliği de yılmaz ailesinin başka üyelerinin de seyirciler arasında olmasıydı. zaten hikayelerin bir çoğunda anlatılan onlardı.

    cem yılmaz, arif yılmaz, defne samyeli, uğur yücel, ufuk yıldırım en ön sıradan izlediler gösteriyi.
  • podcast'lerini üst üste dinleyince kabak tadı veriyor. bir süre sonra can yılmaz'ın r özürlülüğü kulağı iyice tırmalamaya başlıyor. herkes radyocu olacak diye bir şey yok ve radyocu olmak için biraz diksiyon ve berrak bir ses gerekir zannederim.

    sondan başa doğru dinleyeyim dedim geçen, ilk önce "iyiymiş bu" dedim, hele zafer algöz'ün merhum nur subaşı'nı anlattığı bölüm efsaneydi. sonra baktım, iş can yılmaz'ın zevzekliğine, tekrar eden esprimsilerine ve zafer algöz'ün bilmem kaç milyonuncu uydurma hikayelerine döndü.

    klişeleri var programın, "abi siz bu 82,83,84,85,86 yıllarında nasıl bu kadar aktiftiniz, bütün maceralarınızı bu süre içerisinde mi yaşadınız?" falan..

    bir gazla "ya ben bunların hepsini dinlemeliyim" diye başlamışken, şimdilerde açıp dinlemek gelmiyor içimden... bir gazla yüklediğim soundcloud uygulaması da kaldı öyle telefonda.

    bir şans da mesut süre'nin rabarba'sına vereceğim. aslında ilk onunla başlamıştım ama sonra bu ikiliyi görünce daha üretken olan süre'yi ikinci plana atmıştım. tekrar bir döneceğim ona.

    bu arada bu tarz dinlenesi podcast tavsiyelerine de açığım. ilgili başlıklara baktım, açık bilim vs. paylaşılmış. evet hepiniz sadece belgesel izliyorsunuz kuşkusuz ama ben biraz kafa dağıtıcı bir şeyler arıyorum. varsa tavsiyeleriniz, beklerim efendim.
  • muhteşem bir program hastasıyız
hesabın var mı? giriş yap