• burgazada da çok güzel bir koydur neden insanlar büyükadaya gider diye sorgulatan koydur da

    gitmeden internetteki bilgilerden koydaki geçmiş bir tarihte kampçıların kovuldugu çadırların yakıldıgı haberlerini okuyunca biraz çekinerek gittik

    kamp yapmak için,istanbula yakın olması nedeniyle,çok uygun bir yer sabah muhteşem bir manzaraya uyanabilirsiniz

    istanbul da ama istanbul da degilmişsin gibi
  • hala kamp diyenler var.

    1- oranın yerlileri rahatsız oluyor, gürültü ve pislikten dolayı.

    2- daha geçen sene oraya kamp kurup babasının tapulu mülküne çeviren, haftalarca orada kalıp gelen insanlardan para falan isteyen çakma kampçılarla orada yaşayanlar arasında vahip hadiseler yaşandı.

    3- günübirlik gelin eğlenin ama lütfen kamp kurup o güzelim yeri mahvetmeyin.

    tuvalet yok bi kere yav. sıçıp sıçıp ya denize ya da ağaçların arasına atıyorlar.
  • güzeldir, gidilesi
  • bu sabah bir şafak baskını ile tekrar kovulduğumuz koydur, bari uykumuzu alsaydık.
  • arkadaşlar çadır kurmak hala serbest mi ? son polis operasyonundan sonra girişler kapatıldı tarzı şeyler duyuyorum ? bilgisi olan yeşillendirirse sevinirim.
  • çadır atmanın yasak olduğu ama kimsenin takmadığı koy. arada bir kontrol oluyormuş ama denk gelmedikçe sorun yok. yerlilerinin de sizin hal ve hareketlerinizden rahatsız olma hakkı var ama varlığınızdan da rahatsız oluyorlarsa ciddi sorunları var demektir. elinizde çöp poşetinizle gidip etrafınızı az buçuk temizleyip çöpleri de üşenmeyip yukarıdaki konteynıra atarsanız size teşekkür bile edebilirler.
  • içine sıçtığınız koydur. 4-5 sene önce her haftasonu kamp yapmaya giderdik, ailelerin çocuklarıyla rahat rahat kamp yapabildiği bir koydu. bayram tatillerinde bile koyda 6-7 çadırdan fazlası olmazdı. kimse çöpünü bırakmaz, ada yerlilerine rahatsızlık vermez, herkes efendi gibi kafasını dinlerdi. hatta aşağıya iniliceği zaman gönül rahatlığıyla çantalarımızı bırakır inerdik. sonra popülaritesi arttı, taksimin varoş eğlenmeyi bilmeyen bağımlıları doluşmaya başladı, çöpler dağ gibi oldu, huzur desen mümkün değil. dalga sesleri ve köpeklerin yürürken taşlardan çıkarttığı o huzur verici ses gitti pis insan uğultusu geldi. haklı olarak yerlileri de kimseyi sokmuyorlar tabii. güzel yeri mahvettiniz, yazık.
  • marmara denizinde heryer pisken brugazada nin bu koyunda deniz fena degil ne demek ya? yani dibi yada 2-3 metre asagisi gozukunce deniz temiz mi oluyor?

    kardes siz hic kolibasili diye bir sey duymadinizmi? soyle arkanizi bir donun maltepe deki bina yiginlarinin kanalizasyonlari nereye akiyor? ıster aritilsin ister aritilmasin bu atik suyun icinde yuzuyorsunuz

    bir de anlamadigim simdiye kadar nasil kesfedilmemis? sne olmus 2018 kardesim buranin 1960 lardan beri talan edilmesi gerekiyordu. demekki sakli kalmis kimse gormemis takmamis. yani neden copluk haline geldi kalabalik oldu diye hayiflanmak cok sacma.

    esas sorulmasi gereken soru simdiye kadar nasil orayi talan etmemisler? ben ona sok oldum.

    ustune para verseler marmara denizine ayagimi sokmam. ama 30 sene once cok temizdi o baska. bu denize giren herkes kanser olma ihtimallerini artiriyorlar ama haberleri yok.
  • böyle harika bir koyu pislik içinde görmek aşırı üzücü ve utanç verici
    bi kere insanlar çöp kutusu dışındaki yerlere nasıl pisliklerini utanmadan bırakıyorlar? anlamak istemiyorum
    sonrasında; orası turistik bir mekan ve insanlar pislik içinde bıraksa bile, belediyeler bu işe el atip düzenli aralıklarla dezenfekte etse fena mi olur?
  • istanbul'un keşmekeşinden bir akbil boyu uzaklıkta olan, bambaşka bir diyardaymış hissini yaşatan koydur.üç yıldır cumadan gidip pazar döndüğüm,denizine değil doğasına ,gecesine ve gün doğumuna hayranlığım yüzünden sürekli kendimi ada vapurunda bulduğum koydur aynı zamanda.sahildeki dedenin evinde terliklerimi bırakır her gidişimde onu orada bulacak olmanın verdiği aidiyetlik duygusuyla övünürdüm.(tek başıma ilk kampımı yaptığım yerdir ayrıca.neye güvendim bilmiyorum,şimdi olsa düşünürüm bi...)

    her şey böyle güzel ve bâkir iken bu yıl adaya gittiğimde koyu özelleştirilmiş ve kampa açık halde buldum.kamp elbette ücretli.koya iner inmez sanki büyükbaba eviymişçesine dedeyi aradı gözlerim.dede çıkarılmış yeni kiracılar (işletmeciler) gelmişti.son derece itici ve rahatsız edici diyaloglar kuran bu işletmeciler koyun sakinliği ve güzelliği ile öyle tezat ki...
    sırf modumu bozmamak adına son kampımı parasını verip yaptım.sakinliğini battaniye diye omzuma attığım güzelim koya günde en az 10 tekne yanaşıyor,hem de rap müzikli çılgın ziyaretçileriyle.bu teknelerden atılan çöplerin kıyıya vurması da cabası.
    sahilde geceleri dolanan bir güvenlik (?!) var fakat inanın tek başıma kamp attığım o günler çadırımın önünde beni bekleyen paşa bobi bile daha güven vericiydi.
    velhasıl,dede yok.eski sakin güzel koy yok.sabahı ve gecesi hâlâ düşten güzel.kargaların sait faik'i tanıdığından eminim.fakat buruğum ve adaya nal salmak sandığım terliklerim kim bilir nerede.
    öyle.
    (bkz: burgazada) (bkz: madam martha koyu)
hesabın var mı? giriş yap